POLİTİKA - 14 Ocak 2012 Cumartesi 22:06

BAKAN KILIÇ, FRANSA`NIN KREDİ NOTUNUN DÜŞÜRÜLMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
BAKAN KILIÇ, FRANSA`NIN KREDİ NOTUNUN DÜŞÜRÜLMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kredi derecelendirme kuruluşlarının Fransa’nın kredi notunu düşürmesine ilişkin, "Oturdukları yerden Türkiye’ye karşı ahkam kesmenin bedelini, yanlış politikalarının ekonomideki neticeleriyle ödemeye mahkumlar" diye konuştu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Fransa’yı eleştirdi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Fransa’nın kredi notunu düşürdüğünü belirten Bakan Kılıç, "Oturdukları yerden Türkiye’ye karşı ahkam kesmenin bedelini, yanlış politikalarının ekonomideki neticeleriyle ödemeye mahkumlar. Biz Fransa’ya bir kötülükte bulunmadık. Cezayir sicilini temizleyememiş bir toplumun, Türk
insanını başka bir sahada, soykırım iftirasına mahkum kılmaya çalışması, gerçekten çok büyük bir ayıp. Yakın zamanda bunların başka türlerini de göreceğiz" diye konuştu.
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan da, Fransa ve İtalya’nın kredi puanlarının düşürüldüğü bir ortamda Türkiye’nin yıldızının parladığını, üyelerinin 2012 beklentisinin olumlu olduğunu söyledi.
Genel kurulda, MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çabuk, yeniden başkan seçildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir