GENEL - 15 Mayıs 2022 Pazar 17:01

İzmirli esnaf sanatkarlar yine “Mutlu” dedi

A
A
A
İzmirli esnaf sanatkarlar yine “Mutlu” dedi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) 26.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) 26. Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Zekeriya Mutlu yeniden seçildi.


İESOB 26. Olağan Genel Kurulu’nda İzmir’de faaliyet gösteren 128 odanın yöneticilerinin oy kullandı. Genel kurul sonucu, mevcut başkan Zekeriya Mutlu yeni dönem için yeniden göreve seçildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in yönettiği genel kurula, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, İzmir milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurumları müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Yönetim kurulu; Selahattin Arslan, İbrahim Bayram, Hulusi Demir, Emin Bağcı, Mustafa Akkaya, Salih Bölük, Günay Öz, Nihat Kahya, Tayfur Etiğ ve Kazım Kızılcaoğlu, denetim kurulu; Yalçın Ata, Temel Küçük, Davut Sakarsu, Tayfun Geylan ve Süleyman Beyen, disiplin kurulu ise Hakkı Kocakara, Şükrü Bilgin, Hazım Taşcı, Kazım Kış ve Olgun Aktaş’tan oluştu.



“Takipçisi olacağız”


İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, “Esnaf sanatkarların mevcut sorunlarına bir de pandeminin getirdiği ağır yükler eklendi. Genel kurulumuzda esnaf teşkilatının sorunlarını, çözüm önerilerini masaya yatırdık. Yaptıklarımızı, beklentilerimizi, önerilerimizi dile getirdik. Düşüncelerimizi kent yöneticileri ve İzmir dışından gelecek misafirlerle paylaştık. Bundan sonra da esnafın sorunlarının yılmaz takipçisi olacağız. İzmir esnaf teşkilatının kucaklaştığı güzel bir genel kurulu idrak ettik. İzmir’e yakışır şekilde geçen, sevgi ve saygının hakim olduğu kongremizde önemli mesajlar verdik” dedi.



Su indirimi sözü


Genel kurulda divana yazılı önerge veren oda başkanları, Tunç Soyer’den su indirimi istedi. Burhan Özfatura döneminde toplum sağlığını korumak ve mesleğinde fazla su kullanan esnafa destek amacıyla yüzde 50 oranında su indirimi uygulandığını işaret eden oda başkanları, verilmiş hakkın geri alınamayacağı ilkesine dayanarak Tunç Soyer’inde aynı imkanı yeniden tanımasını istedi. Mevzuatı inceleyeceğin belirten Tunç Soyer ise “Prosedür uygunsa konuyu bir an önce meclise getirerek hayata geçireceğim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı Sakarya’nın Karasu ilçesinde evinin bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kadın, yaşadığı olayı gözyaşlarıyla anlattı. Köpeklerin, beslediği kedisine saldırdığını ve kendisinin de kollarını ısırdığını söyleyen Arife Çakır, yetkililere seslenerek başıboş köpeklerin toplanmasını istedi. Olay, geçtiğimiz günlerde Karasu’nun Yalı Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde yaşandı. Evinin bahçesine giren birçok köpeğin, beslediği kedisine saldırısına engel olmak isteyen Arife Çakır, yaşadığı talihiz olayı gözyaşları içinde anlattı. Kollarından yara alan Çakır ve mahalle sakinleri, başıboş köpekler için yetkililere seslendi. “Hayvancağızın bağırması içler acısıydı” Kedisini köpeklerden kurtarmak için müdahale ettiği esnada kendisinin de saldırıya uğradığını ifade eden Arife Çakır, “Kedimin peşinden koşunca, köpekler bana da saldırdı. Kediyi ben çekiyorum, köpekler de çekiyor. Hayvancağızın bağırması içler acısıydı. Köpeklerin toplatılmasını istiyoruz. Kapıya çıkamıyoruz, bakkala gidemiyoruz. Çocuklar korkuyor. Hayvanların ölmesini istemeyiz ama kedilerimizi boğuyorlar, bize saldırıyorlar. Komşular da köpeklerin toplatılmasını istiyor” dedi. “Belediye hiçbir şey yapmadı” Mahalle sakinlerinden Zeki Karaman ise, “Belediyeyle birkaç sefer görüştük. Yapabilecekleri bir şeyin olmadığını söylediler. Hiçbir şey yapılmadı. Emniyeti aradık, kanuni olarak yol gösterdiler ama belediye ellerinden geleni yapacaklarını söylemelerine rağmen hiçbir şey yapmadılar. Köpekler saldırıyor. Bu hayvanlar başıboş bırakılmasın, bir yere toplansın istiyoruz” diye konuştu.