GENEL - 16 Mayıs 2022 Pazartesi 15:42

Engelli öğrenciler yemek pişirdi, lezzeti damaklarda kaldı

A
A
A
Engelli öğrenciler yemek pişirdi, lezzeti damaklarda kaldı

İzmir’in Bergama ilçesinde, özel eğitim sınıflarında okuyan ve ’Mutfakta Engel Yok’ yarışmasına katılan öğrenciler hünerlerini sergiledi.

İzmir’in Bergama ilçesinde, özel eğitim sınıflarında okuyan ve ’Mutfakta Engel Yok’ yarışmasına katılan öğrenciler hünerlerini sergiledi.


Bergama Erdal Önder Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ’Mutfakta Engel Yok’ isimli yarışma ilgi gördü. Yarışmada, İzmir genelinde ortaöğretim düzeyinde yiyecek-içecek hizmetleri alanında eğitim gören özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler, önlüklerini takıp tezgahların başına geçti. Öğrencilerin hünerlerini sergilediği yarışmaya; Bergama, Aliağa, Buca, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş ilçelerinde 6 ayrı okulda öğrenim gören 85 öğrenci katıldı.


Özel Şefler 2022 “Mutfakta Engel Yok” isimli yarışmayla ilgili bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bu çocuklarımız bir kez daha gösterdi ki çalışmanın başarmanın önünde hiçbir engel yok. Bugün burada pişirilen birbirinden leziz yemekleri tatma fırsatı yakaladık. Çocuklarımızın pişirdiği, uğraş verdiği her yemeğin tadı bize ayrı bir lezzet sundu. Tabiri caizse yöresel yemekler ile damak çatlattık. Her birisinin eline sağlık, yürekten kutluyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir 85 bin kişinin ziyaret ettiği müzede ’Ahilik’ anlatılıyor Kırşehir’de geçtiğimiz Eylül ayında açılan Ahilik Müzesi’ni 6 ayda 85 bin kişi ziyaret etti. 3 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olan müze; yerli turistler kadar İç Anadolu Bölgesi’nden de ziyaretçileriyle şehrin en önemli noktalarından biri haline geldi. Müze alanının birkaç gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devrinin gerçekleşeceği bilgisini veren İl Kültür Müdürü Fikret Fidan, Ahilik Müzesi’nin öğrenme amaçlı kullanılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Fidan açıklamasında, "Müze 81 ilden bağış yöntemiyle sergilenen objelerin 800 yıllık Ahilik Teşkilatı ve Anadolu’nun geçmişine ışık tutan bir müze. 6 aylık gibi bir süreçte 85 bin kişi ziyarette bulundu. İnsanlar müzeye; Ahilik Teşkilatını öğrenmeye geliyor ve bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi. Müze alanına gelen öğrenciler ise gezmeye değil Ahi Evran-ı Veli’yi ve yaşantısını öğrenmeye geldiklerini, ayrıca okullarda anlatılan Ahilik felsefesiyle yaşamanın farkını tattıklarını belirtti. Selçuklu’dan Osmanlı’ya, oradan da günümüze kadar ulaşan Anadolu’nun kültürel ve sosyal değerlerini barındıran Kırşehir Ahilik Müzesi’nde Ahi Evran-ı Veli, Ahilik Teşkilatı ve esnaflık üzerine farklı obje, eşya, kıyafet, el yazması eserlerin sergileniyor, 800 yıllık Ahilik Teşkilatı ve Anadolu’nun geçmişine ışık tutuluyor.
İstanbul Metroda genç kızı taciz edip serbest bırakılan şahıs yeniden gözaltına alındı Başakşehir’de metroda genç bir kızı taciz etmesi üzerine gözaltına alınarak sevk edildiği adliyede serbest bırakılan şüpheli, yeniden gözaltına alındı. Şüphelinin girdiği markette 1’i çocuk 2 kişiyi daha taciz ettiği görüntüler ortaya çıktı. Başakşehir’de 27 Nisan’da sabah saatlerinde işe gitmek için Kayaşehir metrosuna binen Z.B. adlı genç kız, karşısına oturan bir şahsın tacizine maruz kalmıştı. Metrodaki kalabalığa aldırış etmeden cinsel organını çıkartan şahsı fark eden genç kız, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olmuştu. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu şüphelinin başka bir metro istasyonunda vatandaşlar tarafından darp edildiği ve durakta inerek peron değiştirip hastaneye gittiği belirlenmiş, kimlik bilgileri tespit edilen M.G. (55) isimli şahıs başka bir taciz olayı sonrası yakalanarak gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, yeniden taciz suçundan gözaltına alındı. Şahsın girdiği markette 1’i çocuk 2 kişiyi daha taciz ettiği anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Yapılan sorgulamada M.G.’nin geçmişte cinsel istismardan 2 suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Yeniden gözaltına alınan şahıs hakkında tahkikat işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Bursa Okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, okul sporları şenliği ortaokul müsabakaları’nda kıyasıya yarışan sporcularla bir araya geldi. Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen okul sporları şenliği, ortaokul müsabakaları devam ediyor. İlkokul, orta okul ve lise kategorilerinde 8 ayrı branşta 4 bin 142 çocuğun katıldığı şenliğin ilkokul ve lise kategorileri tamamlanırken, ortaokul müsabakaları ise kıyasıya mücadelelere sahne oluyor. 46 okuldan 191 takım halinde bin 944 öğrenci basketbol, futbol, futsal, masa tenisi, dart, satranç, 3x3 basketbol ve voleybol branşlarında yarışıyor. Yarışmaların tamamlanmasının ardından dereceye giren takımlar ödüllendirilecek. Yıldırım’ın gerçek sahibinin gençler ve çocuklar olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu farkındalıkla evlatlarımızın ruhsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak için projeler hayata geçiriyoruz. Bir taraftan spor şenlikleri düzenlerken diğer yandan ilçemizi kütüphanelerle donatıyor, kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi haline dönüştürüyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik spor yatırımlarımızın meyvelerini topluyoruz. Lisanslı sporcu sayımız 5 bine yaklaşırken, sporcularımız 3 bin madalya ve 198 kupa kazandı. Geride kaldığımız süreçte çocuklardan kadınlara, gençlerden özel kardeşlerimize 260 bin hemşerimize spor hizmeti verdik” dedi.
Rize 2024 yılı yaş çay kampanyası yarın itibariyle başlıyor Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) yarın itibariyle 2024 yılı yaş çay kampanyasını başlatıyor. 2024 yılının yaş çay sezonuna verimli bir şekilde başlamak isteyen çay müstahsilleri öncelikli olarak çaylarını budayarak işe başladı. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler tarafından arazilerde gübreleme işlemi gerçekleştirilirken, yaş çay kampanyası için üreticiler hazırlıklarını tamamladı. ÇAYKUR’da 2024 yılı yaş çay kampanyasının 4 Mayıs Cumartesi günü itibariyle başlayacağını duyurdu. Çay müstahsili şimdi açıklanacak olan yaş çay taban fiyatını bekliyor. Üreticilere yabancı otları temizlemeden çay hasadı yapmamaları konusunda uyarıda bulunan ÇAYKUR tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Değerli üreticilerimiz, bu yıl çayımızın ülkemize gelişinin 100. yılındayız. Çayımızın gelecek nesillerimize yüzyıllarca daha ekmek kapısı olabilmesi için her yıl olduğu gibi bu yılda kaliteden ödün vermeden sağlıklı huzurlu ve bahçemize ailecek gireceğimiz bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Yaş çay kampanyasını 4 Mayıs 2024 tarihi itibarı ile açıyoruz. Bahçelerimizi her türlü yabancı maddelerden arındırdıktan sonra hasada başlayalım. Temizlik işlerini yapmadan çay hasadı yapmayalım. Yabancı otlar çayın tüm özeliklerini yok ettiğini, aroması bozulan çay içildiğinde damak tadımızı etkilediğini biliyoruz. Damak tadımızın bozulmadan 100. Yıla yakışır bir hasat gerçekleştirelim. Kalitenin bahçeden başladığını biliyoruz. Özellikle de çay hasadını imkanlar ölçüsünde aile içerisinde yapmaya özen gösterelim. İşçi ile hasat yapmak zorunda kalırsak temiz ve odunsu kısma kadar yani derinden toplatmayalım. Hem bitkiye hem kendimize hem kaliteye zarar verdiğimizi unutmayalım” ifadelerine yer verildi.