ASAYİŞ - 12 Ağustos 2022 Cuma 09:55

Düzensiz göçte büyük artış: İlk 8 ayda 2021’i geçti

A
A
A
Düzensiz göçte büyük artış: İlk 8 ayda 2021’i geçti

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın paylaştığı verilere göre 2022 ayının ilk 8 ayında 874 düzensiz göç olayında 26 bin 864 düzensiz göçmen yakalanırken, olaylarla ilgili organizatör olduğu değerlendirilen 177 kişi yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın paylaştığı verilere göre 2022 ayının ilk 8 ayında 874 düzensiz göç olayında 26 bin 864 düzensiz göçmen yakalanırken, olaylarla ilgili organizatör olduğu değerlendirilen 177 kişi yakalandı. 2022 yılının ilk 8 ayındaki rakamların 2021 rakamlarını geçmesi ise dikkat çeken detay oldu.



İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi sitesinde, geçtiğimiz yıl rakamlarının da kıyas alındığı 2022 yılının ilk 8 ayına ait düzensiz göç verileri paylaşıldı. 11 Ağustos 2022 tarihine kadar olan olaylar baz alınarak açıklanan verilerde, tüm denizlerde, deniz yoluyla yapılan göç esnasında meydana gelen ve arama kurtarma faaliyetleri icra edilen olaylara ait bilgiler yer aldı.



Sayılarda dikkat çeken artış


Sahil Güvenlik’ten yapılan açıklamaya göre 2021 yılında 848 olan düzensiz göç sayısının 2022 yılının ilk 8 ayında , 2021 yılında 23 bin 676 olan düzensiz göçmen sayısının ise 26 bin 864’e yükseldiği bildirildi. Düzensiz göç organizasyonları ile ilgili yakalanan organizatör sayısı ise 2021’de 113 iken bu sayı 2022’nin ilk 8 ayında 177’ye yükseldi. Öte yandan düzensiz göç olaylarında hayatını kaybeden göçmen sayısının 2021’de 15 olduğu açıklanırken, bu sayının 10’a gerilediği aktarıldı.



Müşterek yakalama verilerinde de artış var


Öte yandan yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik, Jandarma ve Emniyet birimlerinin müşterek düzenlediği operasyon verileri de bildirildi. Açıklamaya göre, 2021 yılında yapılan müşterek operasyonlarda, 50 düzensiz göç olayında, 2 bin 256 göçmen ve 44 organizatörün yakalandığı bildirilirken, bu sayı 2022 yılının ilk 8 ayında 44 düzensiz göç olayı, bin 932 düzensiz göçmen ve 55 organizatör olarak kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Öğrenciler sıfır atık için bir araya geldi Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve uygun altyapının oluşturulması amacıyla final projelerini geliştiriyor. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Düzdar tarafından verilen 3. sınıf “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından talep edilen Mobil Atık Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atık Toplama Rotasyonu ve Geçici Atık Depolama Merkezi Yerleşim Planlaması sorunlarına bilimsel çözüm geliştirmek üzere öğrenciler, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile bir araya geldi. Mobil atık getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atıkların çevresel etki, erişilebilirlik, toplumun ihtiyaçları ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alınarak belirli bölgelerde güvenli bir şekilde ayrıştırılarak toplanması hedefleniyor. Atık toplama rotasyonunda atık toplama araçları için yakıt, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu sağlanması, öğrencilerin ulaşılması hedeflenen diğer proje konusu olarak yer alıyor. Geçici depolama alanlarının tasarımında, atıkların geçici olarak depolanacağı alanlar, depolama şartları ve diğer çevresel gerekliliklere uygun şekilde tasarlanacak olup, atıkların sınıflandırılması, etiketlenmesi ve düzenli olarak boşaltılması gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalışmalar ile Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri akademik iş birliği halinde sıfır atık uygulamaları için çözüm önerileri geliştirecek ve Düzce Üniversitesi öğrencileri kampüste gerçekleştirilmekte olan sıfır atık uygulamalarında önemli bir yer edinecek.
Malatya Battalgazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan toplantısını tamamladı Battalgazi Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında yapıldı. Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Mayıs ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Nisan ayı olağan toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Mayıs ayı olağan toplantısında ağırlıklı olarak imar konuları görüşülürken 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca, “1. Kat Sathi Kaplama Yapım İşi”, “Agrega Üretimi İçin Muhtelif Malzeme Alım İşi”, “Bitüm ve Muhtelif Yol Yapım Malzemesi Alım İşi” ve “Yaya Kaldırımı, Kilit Taşı ve Taş Duvar Yapımı İşi” ve GES Projesi için İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılması ve kredi işlemleri için Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a yetki verilmesi kararlaştırıldı. Toplamda 21 gündem maddesi müzakere edilerek karara bağlandı. Toplantının Battalgazi’ye ve Malatya’ya hayır ve bereket getirmesini dileyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Belediyemize yararı olan her işte olacağız. Battalgazi’mizi Türkiye’nin markası haline getirecek; bu doğrultuda projelerimizi oluşturacağız. Çalışmalarımıza devam ederken ilçemizin her köşesinde ne ihtiyaç varsa ona göre hareket ediyoruz. Yapılacak çalışmalar belediyenin öncülüğünde gelişiyor. Karşılaşacağınız her yerde kapıları biz açıyoruz, doğal gazı önce biz verdiğimiz, yüklendiğimiz yükümlülük ve taahhütle getiriyoruz. Vatandaşımızın memnuniyeti bizim en büyük önceliğimiz. İnşallah Battalgazi’mizin yararına olacak her şeyin peşinde olacağız; çözüm üreteceğiz, hizmet üreteceğiz” diye konuştu. Toplantı sonrasında gündem dışı konularla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taşkın, Battalgazi Belediyesi’nin borcunun 1 Nisan itibarıyla 120 Milyon 53 Bin TL olduğunu ifade etti. Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını 5 Haziran Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştirecek.