YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 11:16

ÖDEMİŞLİ DAĞCILAR, ANTALYA`NIN KIZLAR SİVRİSİ İLE BOZDAĞ`A TIRMANDI

A
A
A
ÖDEMİŞLİ DAĞCILAR, ANTALYA`NIN KIZLAR SİVRİSİ İLE BOZDAĞ`A TIRMANDI

Ödemiş’le dağcılar, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından hafta sonu düzenlenen 3070 metre yükseklikteki Antalya Kızlar Sivrisi kış tırmanış faaliyetine katıldı.
TDF’nin düzenlediği kış tırmanış faaliyetine katılan Ödemiş Belediyesi Dağcılık Kolu (ÖBEDAK) üyesi Salim Taşbaş, Nuri Zeyrek ve Salih Üzdürmez dağcılık faaliyetlerini 2012’de arttırarak sürdüreceklerini söylediler. Tırmanışla ilgili bilgi veren Salim Taşbaş şunları söyledi: “Antalya Kızlar Sivrisi Kış Tırmanışı’na katılmak için ülkemizin değişik bölgelerinden gelen 15 sporcu 20 Ocak Cuma günü Antalya Elmalı ilçesi Büyüksöyle köyünde bir araya geldik. TDF yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Tugay rehberliğinde kamp yeri olan Dağevi’ne hareket eden sporcular akşam 21.00’de kamp yerine ulaşabildiler. Cumartesi sabahı da Kızlar Sivrisi zirve tırmanışına başladık. Kış şartlarının zorluklarına rağmen başarılı bir tırmanış gerçekleştirerek 16.30’da kamp yerine döndük. Geceyi, Dağevi’nde geçirip ertesi günü döndük. Tabiatananın bize sunmuş olduğu kış güzelliklerini ve zorlu mücadelesini yaşayan dağcı sporcular başka bir faaliyette bir arada olma umuduyla birbirlerine başarılar dileyerek mutlu bir şekilde faaliyet alanından ayrıldılar.”
ÖBEDAK’LI DAĞCILARDAN BOZDAĞ ZİRVE TIRMANIŞI
Öte yandan Antalya zirve tırmanışına katılamayan ÖBEDAK üyelerinin bazıları da hafta sonu Bozdağ’ın zirvesine tırmandılar. ÖBEDAK üyesi dağcılar Pazar günü yaptıkları zorlu bir tırmanışın ardından 2157 metrelik zirveye çıktılar. Bozdağ’ın zirvesine tırmanan ÖBEDAK’lı dağcılara Emekli Öğretmen Mümtaz Saygı rehberlik etti. Saygı, “Bu hafta sonunda ÖBEDAK olarak Bozdağ’ın Zirvesine kış tırmanışı gerçekleştirdik. Saat 08.20’de başladığımız tırmanış, yoğun kar ve tipiden dolayı zorlu geçti. Yaklaşık 5 saat süren tırmanıştan sonra Bozdağ’ın 2157 metrelik zirvesine ulaştık. Zirvede kar kalınlığı yer yer 1.5 metre civarındaydı. Bozdağ zirve tırmanışına katılan tüm ÖBEDAK’lı dağcı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tüm doğasever arkadaşların Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolu’na üye olmalarını ve etkinliklerimize katılmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.