YEREL HABERLER - 01 Şubat 2012 Çarşamba 15:39

ÖDEMİŞ CEZA İNFAZ KURUMU`NDA KOMPOZİSYON YARIŞMASI

A
A
A
ÖDEMİŞ CEZA İNFAZ KURUMU`NDA KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Ödemiş Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda Kasım ayında düzenlenen "Atatürk’e Mektup" konulu kompozisyon yarışması sona erdi. 8 hükümlü ve tutuklunun katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
Yarışmaya katılanların kompozisyonları Ödemiş Ceza İnfaz Kurumu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi tarafından oluşturulan 5 kişilik jüri tarafından 26 Ocak’ta değerlendirildi. Yapılan değerlendirmenin ardından ödül töreni düzenlendi. "130 Yıl Önce Doğan Güneşe" isimli kompozisyonuyla 1. olan Can Laçin’e 250 TL para ödülü, "Atatürk’e Mektup" isimli kompozisyonuyla 2. olan Mustafa Haluk Yolcu’ya 175 TL para ödülü ve "Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’e" isimli kompozisyonuyla 3. olan Hüseyin Kartal’a 100 TL para ödülü verildi.
Ayrıca yarışmaya katılanların tamamına Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi tarafından Ödemişli Araştırmacı Eğitimci Yazar Behiç Galip Yavuz, tarafından yazılan, Ödemiş’in Tarihi ve Zeybekler adlı kitap hediye edildi. Ödüller programa katılan Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İnfaz Hakimi Mustafa Ümit, Cezaevi Savcısı Mehmet Tanriöver, Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi adına Hamdi Halis ve Zulal Karatüfek, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Edebiyat öğretmeni İsmail Bekmezcioğlu ile kurum müdürü Hüseyin Kara tarafından verildi.
Ödül töreninde konuşan Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, cezaevinde bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini ve faaliyetleri düzenlemeye devam edeceklerini söyleyerek, bu faaliyetlere destek veren ve katılan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiğini söyledi.
Ödül törenine Atatürkçü Düşünce Derneği’ni temsilen katılan Hamdi Halis de konuşmasında 15 yıl kadar önce de Ödemiş Ceza İnfaz Kurumu’na geldiğini, kurumun o yıllardaki yapısıyla şimdiki yapısı arasında çok büyük bir fark olduğunu, kurumun modern bir görünüme kavuştuğunu, bu gelişme ve değişmeyi her bulunduğu ortamda başkalarına da aktaracağını belirterek “Bu yarışmanın içinde bulunmak ve desteklemekten dolayı memnunuz. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Sındırgı ortak akıl ile büyüyecek “Birlikte Yöneteceğiz “ sloganı ile yeni bir başlangıç yapan Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak projeler ve çalışmalarla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. Muhtar, esnaf, vatandaş genç yaşlı fark etmeksizin her kesimin görüşünün önemli olduğunu, ortak aklın ilçenin gelişmesinden en önemli unsur olduğunu belirten Başkan Sak mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Belediye hizmet binasında gerçekleştirilen tanışma ve istişare toplantısında yeni dönemde izlenecek yol, projelendirme çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Sındırgı’nın hak ettiği değere ulaşacağını belirten Başkan Sak, “Merkez ve kırsal mahalle muhtarlarımızla istişare toplantımızı gerçekleştirdik. Yeni başlayan ve devam eden tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum. 75 mahallemizde talep ve ihtiyaçları tespit edecek hızlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Ortak akıl ve istişarelerimiz sürdürerek ilçemizi hep birlikte büyüteceğiz“ dedi. Esnaflarımızın sorunlarını çözeceğiz, birlikte büyüyeceğiz Belediye başkanı Serkan Sak Sındırgı Belediyesi olarak esnafların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Esnaf odamızla, esnaflarımızla ortak akıl ve istişarelerle sorunların da bir an önce çözüme kavuşturulacağını belirtti. Muhtarların yanı sıra esnaf toplantılarını da başlatan başkan Sak ilk olarak kahve işletmecileri ile bir araya geldi.