YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 10:16

“ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu”nda Kayıtlar Başlıyor

A
A
A
“ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu”nda Kayıtlar Başlıyor

Karşıyaka Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anlama ve Anma Haftası’nda geleneksel olarak gerçekleştirdiği “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” için kayıtlar başladı.
10 Kasım günü saat.10.00’da yapılacak koşu, Karşıyaka Anayasa Meydanı’ndan başlayıp, Zübeyde Hanım Kabri’nde sona erecek. Yaklaşık 4200 metrelik parkuru bulunan koşuya katılanlara tişört, kategorilerinde ilk üçe girenlere madalya verilecek. Erkeklerde 15, bayanlarda 13 kategori bulunan yarışta, engelliler için tekerlekli sandalyeli ve sandalyesiz engelliler kategorileri de bulunuyor. 9 Kasım 2013 Cumartesi saat 17.00’ye kadar sürecek kayıtlar Mavişehir Spor Salonu’nda gerçekleşecektir.
Atatürk sevdalısı sporcuları koşuya davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz bu koşu her zaman yoğun ilgi görmektedir. Atatürk adına yapılan koşuya katılanlar ona duydukları minneti de dile getirmektedir. Zübeyde Hanım’ın Kabri’nin Karşıyaka’da olması nedeniyle bu konuda daha hassas davranıyoruz. Genç sporcuların yetişmesi için de ortam hazırlıyoruz“ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)