YEREL HABERLER - 21 Ocak 2014 Salı 18:30

Görgen Ve Akçam'dan İşgaliye Harçlarına Çözüm Sözü

A
A
A
Görgen Ve Akçam'dan İşgaliye Harçlarına Çözüm Sözü

Ödemiş Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen ve Terziler Odası Başkanı Ayhan Akçam, pazar yerlerindeki işgal harçlarının artışıyla ilgili olarak sorunu çözüm bulacaklarını belirtti.
Pazarcıların tepkisini toplayan bu artışın Ödemiş Belediyesi’nden kaynaklanmadığını ifade eden Ödemiş Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen ve Terziler Odası Başkanı Ayhan Akçam, salı pazarındaki esnafları ziyaret ederek, pazar yeri işgal harçlarıyla ilgili mutlaka çözüm bulunacağını ve pazarcı esnafının mağdur edilmeyeceğini söylediler. Görgen ve Çam, "2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nda yer alan bazı maktu vergi ve harç tarifelerinin belediye grupları itibarıyla Bakanlar Kurulu’nun kararı ile tespit edilmesi nedeniyle, Belediye Meclisinin Kasım ayındaki olağanüstü oturumunda belirlenen tarifelerin iptal edilmesi sonrası pazarcılar tezgah yerleri için yeni tarifeden ücret vermeye başladılar" dedi.
“BAKANLAR KURULU BELİRLEDİ”
Daha önce Ödemiş Belediye Meclisince belirlenen İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, İşgal Harcı, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsat Harcı ve İşyeri Açma İzin Harcı tarifelerinin iptalinin Bakanlar Kurulu’nun kararından kaynaklandığını esnaflara anlatan Ödemiş Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen, “Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin’le bu konuyla ilgili görüşmede bulunduk. Esnaflarımızın yeni tarifelerle ilgili sıkıntısını anlattık. Buradaki sıkıntı belediyemizden kaynaklanmıyor. Merkezi Hükümetin yani Bakanlar Kurulu’nun kararı nedeniyle işgal harçlarında bir artış oldu. Bu konuyla ilgili olarak belediye ve meslek odaları ortak akıl geliştirmek üzerine çalışıyor. Yakında bu sıkıntıya çözüm getirilecek. Bu noktada esnaflarımızı bilgilendirmek üzere Salı Pazarı’nı ziyaret ettik. Esnafımızın içi rahat olsun” diye konuştu.
KESKİN, PAZARCILARLA BULUŞACAK
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de oda başkanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından konuyla ilgili toplantı düzenleyeceklerini açıkladı. Keskin, yarın akşam 20.00’da Perşembe Pazarı’nda pazarcılarla buluşacaklarını belirtti. Keskin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “19 Kasım 2013 tarihli belediye meclis toplantımızda aldığımız kararla işgaliye harçları ana caddelerde 2,25 TL, sokaklarda ise 1,5 TL olarak belirlemiştir. Kararnameye göre birinci sınıf ilçelerdeki işgaliye harçları 2,5 TL olarak belirlenmiştir. Bu da pazarcılarımız için fiyat artışı demektir. Bu konuda pazarcı esnafımızla karşılıklı görüşmeler yaparak, eski uygulamayı sürdürmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”