YEREL HABERLER - 22 Ocak 2014 Çarşamba 00:36

Ödemiş-birgi Karayolu Genişliyor

A
A
A
Ödemiş-birgi Karayolu Genişliyor

Ödemiş’in Birgi karayolu genişliyor. 8 km’lik karayolunda yapılan çalışmalar sonucunda yol daha güvenli hale gelecek.
Karayolunun üç ayrı yerinde yapılan çalışmalar devam ederken, konu ile ilgili bilgi veren Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, 8 kilometrelik Ödemiş-Birgi karayolunun 9 metre eninde genişleyeceğini kaydetti.
Dölek şunları söyledi: “Ödemiş’in en çok trafik yükünü çeken karayollarımızdan birisi olan Ödemiş Birgi karayolunu genişletme projesinin ihalesini bundan bir süre önce yapmıştık. İhaleyi alan firma karayolumuzda çalışmalara başladı. Mevcut asfalt kesiliyor aynı zamanda karayolunun her iki tarafından da genişletme çalışması yapılıyor.
Ödemiş’ten Birgi’ye kadar olan 8 kilometrelik karayolu yeni düzenleme ile 9 metre genişliğinde olacak. Bu bölgedeki trafiğin daha rahat akması demek tarihi ile yerli ve yabancı turistleri kendisine çeken Birgi beldemiz içinde önemli bir hamle olmuş oluyor. Öte yandan yol üzerinde bir öğretmen lisemiz mevcut olup hemen yanında imam hatip lisesi de yapılıyor. Önümüzdeki yıllarda öğrencilerimiz için de daha avantajlı hale gelmiş olan bir karayolu olmuş olacak. Genişletme çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz de işin takipçisiyiz. Yakın zamanda çalışma biterek araç trafiği de daha iyi bir hale girecek.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir