YEREL HABERLER - 22 Ocak 2014 Çarşamba 09:54

Çydd Çıtak İle Devam Dedi

A
A
A
Çydd Çıtak İle Devam Dedi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut başkan Metin Çıtak yeniden başkanlığa seçildi.
Üyelerin katılımıyla dernek binasında yapılan genel kurulda konuşan Başkan Metin Çıtak, derneğin ilk faaliyete geçtiği anda birçok eksikliklerin olduğunu ancak heyecan içerinde bir yandan üye kayıtlarını yaparken, diğer yandan bir büro edinme arayışları içerisinde olduklarını söyledi. Uzunca bir arayış ve araştırma sonunda Selçuk Belediye’sinden Ortak eğitsel faaliyet yapmak koşuluyla bedelsiz olarak temin ettiklerini kaydeden Çıtak, "Belediyenin mülkü olan bu büro tamir ve tadilatı yapılarak Eğitim projesi müddetince Derneğimize tahsis edildi. Yapılan bu destekten ötürü Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bizler bu işleri yaparken Yönetim Kurulumuz olarak bir prensibi benimsedik. “Toplanan aidat ve bağışları sadece burs vermekte kullanmak”. Derneğimizin tescil, evrak, kırtasiye, iletişim, elektrik gibi giderler Yönetim Kurulumuzca karşılandığı gibi, Tefrişte gördüğünüz tüm mefruşat da üyelerimizce temin edilmiştir. Bu güne kadar olan tüm aidat ve bağışların tamamı bankamızdaki hesabımızda mevcuttur. Burs vermekle ilgili eksiklilerimiz tamamlanınca yine Tüzüğümüze göre bu birikimimiz değerlendirilecektir" dedi.
Aralık ayında çocuklar için, engelliler için ve yetişkinler için seramik çamuru ile el becerilerini geliştirme etkinliği başlattıklarını hatırlatan Çıtak,“Biliyorsunuz Çağdaş Türkiye’nin gelecek güvencesi derneğimizin temel sloganıdır. Sizler bu maksadın bilinci ile derneğimize gönül verdiniz üye oldunuz. Ecdadımızın ve istikbalimizin hakkını vermek adına, sorumluluklarımızın gereğini yerine getirebilmek amacı ile burada olduğunuza inanıyoruz. Burada hemen bir nebze hakkını yâd edebilirsek derneğimizin kurucu başkanı Türkan Saylan'ı minnetle ve şükranla anıyoruz" dedi.
Gündem maddelerinin ardından seçime geçildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Metin Çitak, Nadide Azatoğlu, Didar Gezer, Zuhal Gülümser Uygur, Mustafa Köseoğlu, Kemal Ertan, Aynur Aydın.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.