YEREL HABERLER - 02 Mart 2014 Pazar 16:15

Ak Partili Yıldırım’dan 'el İnsaf' Çıkışı

A
A
A
Ak Partili Yıldırım’dan 'el İnsaf' Çıkışı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında açıkladığı bin 414 projede ‘insan yok’ eleştirilerine; “İzmir ekonomisine 65 milyar liralık katkıdan söz ediyoruz. El insaf, 170 bin kişiye iş ve aş kapısı açılacak” sözleri ile yanıt verdi.
Bornova Kavaklıdere Mahallesi sakinlerine hitap eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım İzmir’in genel sorununun imar olduğuna dikkat çekti. Tüm ilçelerde olduğu gibi Bornova’da da tüm sorun ve sıkıntıları bildiklerine dikkat çeken Yıldırım, tüm plan ve programlarımız hazır. 100 yıllık geleceğe yönelik vizyon projelerimiz hazır. Onun için ‘Yüzyılın Şehircilik Hareketi’ diyoruz. Herkese benim İzmirim, benim kentim, Türkiye’nin gözbebeği dedirtecek tüm ekiplerimiz hazır” dedi.
“İŞTEN ÇIKARACAKLAR İFTİRASINI ATIYORLAR”
Kendileriyle hizmet yarışına giremeyecek olanların iftiralar attığına değinen Yıldırım, şöyle konuştu: “İftiralar dur durak bilmiyor. ‘Bunlar gelince belediyede çalışan herkesi işten çıkaracaklar’ diyorlar. Allah kimseyi şaşırtmasın. Ben 11 yıl boyunca Ulaştırma Bakanlığı yaptım. Gidin sorun, kimse işinden çıkmış mı? Ben kimsenin ekmeğiyle oynamam, İzmir’in gelişmesine, İzmir’in geri gitmesine sebep olanlarla uğraşırım. Herkes rahatına baksın, tehditlere aldırış etmesinler. Birde minibüs hatlarını iptal edeceğimizi yayıyorlar. Daha da çoğaltıp, yaygınlaştıracağız. Bu şehirde toplu taşıma yok toplu taşıma. Kavaklıdere’de otobüs istedik vermediler diyorlar. 20 gün önce koymuşlar. 5 yıldır peşlerinden koşturmuşlar. Seçime 5 kala otobüs koymaya başlamışlar. Size yapılanın aynısını da siz onlara yanıt verin. Aynı zamanda 90 dakikayı kaldıracaklar diye yayıyorlarmış. İnsaf edin! Yalanla, dolanla, karalamayla açığınızı kapatamazsınız. Açık çok büyük. Delik büyük yama küçük. İşin özeti bu.”
Yıldırım, Bornova programını Doğanlar semtinde Hurdacılar Sanayi Sitesi yönetimiyle gerçekleştirdiği toplantıyla bitirdi. Kendisini coşkuyla karşılayan kalabalığa seslenen Yıldırım, yapılacak her işi ortak akılla yürüteceklerinin sözünü verdi. Herkesin ulaşabileceği bir başkan olacaklarını anlatan Yıldırım, 7 gün 24 saat görevimizin başında olacağız” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.