YEREL HABERLER - 18 Mart 2014 Salı 16:01

Gediz Üniversitesi Teknolojinin Merkeziyle El Ele Verdi

A
A
A
Gediz Üniversitesi Teknolojinin Merkeziyle El Ele Verdi

Gediz Üniversitesi, teknolojideki atılımlarıyla dikkatleri çeken Güney Kore’yle bilim köprüsü kurdu. Bu ülkenin dünya çapındaki üniversitelerinden Hankuk, Türkiye’den ilk kez bir vakıf üniversitesiyle işbirliği yaptı. Böylece ortak bilimsel çalışmalar yürütülmesi için tarihi bir adım atılmış oldu...
Gediz Üniversitesi, teknolojideki Güney Kore mucizesini ülkemize taşımak için harekete geçti. Elektronikten otomotive birçok dünya markası çıkaran, özellikle akıllı teknolojiye damgasını vuran bu ülkeyle bilimsel ortaklık kuruldu. Güney Kore’nin dünya çapındaki üniversitelerinden Hankuk ile çok yönlü işbirliği anlaşması imzalandı. Hankuk, Türkiye’den ilk kez bir vakıf üniversitesiyle işbirliğine gitmiş oldu. Böylece bu ülkenin kapıları Gediz Üniversitesi araştırmacılarına ve öğrencilerine açıldı. Teknolojideki yenilikler yerinde görüleceği gibi, birlikte ortak çalışmalar yürütülecek, projeler geliştirilecek. Bilimsel faaliyetlerin yanı sıra Gediz Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi, Güney Koreli gençlere Türkçe öğretecek, öğrenci ve akademisyen değişimi de gerçekleştirilecek.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Türkiye’nin Kore savaşına verdiği askeri destek nedeniyle 2 toplum arasında özel bir bağ olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Çevik, bu yakınlığı bilimsel işbirliğine dönüştürmek istediklerini ve ilk adımı attıklarını dile getirdi, şunları söyledi:
“Milli geliri 28 bin dolar civarında olan, teknolojik gelişmelerin son yıllardaki merkezleri arasına giren Güney Kore, ülkemiz için iyi bir örnek. İki ülke insanı arasındaki sıcak ilişkileri ortak projelere ve ortak başarı öykülerine çevirebiliriz. Bunun bir yolu da üniversitelerden geçer. İşte bu bilinçle geleceğe bakıyoruz. İşbirliği için Gediz’i seçen Hankuk Üniversitesi’nin yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Uzakları yakın edecek ve araştırmacılarımıza yeni ufuklar açacak bu anlaşma, Türkiye-Güney Kore ilişkilerinin geleceğe güçlenerek taşınmasında da köprü vazifesi görecek.”
Gediz Üniversitesi’yle anlaşma imzalamak üzere İzmir’e gelen Hankuk Üniversitesi Orta Asya Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sang Cheol Kim ve Prof. Dr. Park Ji Won da bu birliktelikten güç doğacağını ifade etti. Hem Türkiye’ye hem de Gediz’e övgülerde bulunan Prof. Dr. Kim, şöyle konuştu: “Türkiye’yle iş yapan, burada yatırımı bulunan Güney Koreli işadamlarının büyük bölümü üniversitemizin mezunu. Onlar aracılığıyla da ülkenizi iyi tanıyoruz, birçok ortak yönümüz var. Birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Ülkeme döner dönmez yapacağım ilk iş, Gediz’le işbirliğimizi daha da geliştirmenin yollarını aramak olacak.”
Güney Koreli dünyaca ünlü elektronik markası LG’nin eski yöneticilerinden ekonomist Prof. Dr. Park Ji Won da Gediz Üniversitesi’nin bilimsel altyapısının ve gelecek hedeflerinin kendilerini etkilediğini kaydetti. Prof. Dr. Won, “Türkiye’nin gelişiminde Gediz gibi teknolojiye ve değişime önem veren, bilime yatırım yapan üniversiteler itici güç olacaktır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir