YEREL HABERLER - 26 Nisan 2014 Cumartesi 11:17

Vestel Yetkili Servisleri Yaşar Üniversitesinden Diploma Aldı

A
A
A
Vestel Yetkili Servisleri Yaşar Üniversitesinden Diploma Aldı

Vestel ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) işbirliğiyle hayata geçirilen Yetkili Servis İşletme Yönetimi Sertifika Programı’nın ilk döneminde 96 Vestel yetkili servis yöneticisi sertifika alarak mezun oldu.
Yetkili servisler sertifikalarını Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. A. Tarkan Tekcan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta ve Servis Eğitim Müdürü Esra Akgün’ün elinden aldı. Tekcan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2012 yılının sonunda kurulan Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne 20 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımda en önemli önceliklerimizden biri de yetkili servis yöneticilerimizin ve çalışanlarımızın eğitimi oldu. Toplam eğitim süremizi bir yılda iki katına çıkardık.”
Vestel, “Mükemmel servis, mükemmel hizmet” anlayışı doğrultusunda yapılandırdığı Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü çatısı altında yetkili servisleri için eğitim seferberliği başlattı. Vestel’in bu kapsamda Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle yetkili servis sahipleri ve yöneticilerine özel geliştirdiği Yetkili Servis İşletme Yönetimi Sertifika Programı ilk mezunlarını verdi. Vestel yetkili servislerine sertifikalarını Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. A. Tarkan Tekcan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan ve YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta ve Servis Eğitim Müdürü Esra Akgün takdim etti.
MÜŞTERİ HİZMETLERİNE 20 MİLYON TL YATIRIM
Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. A. Tarkan Tekcan, 2012 yılının sonunda kurulan Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne 20 milyon TL yatırım yapıldığını belirterek şunları ifade etti:
“Bu yatırım kapsamında yetkili servislerimizin iyileştirilmesinden merkez servis sisteminin hayata geçirilmesine, çağrı merkezinin Vestel bünyesine alınmasından bilgi teknolojileri altyapısının yenilenmesine, yedek parça deposunun genişletilmesinden yetkili servis eğitimlerine çok geniş bir alanda iyileştirmeye pek çok projeyi hayata geçirdik." Yetkili servis eğitimlerinin çok öncelikli olduğunu anlatan Tekcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü yetkili servislerimiz müşteriyle doğrudan temas eden yüzümüz, vitrinimiz. Müşterilerimizi memnun etmek elbette görevimiz ama onların teşekkürünü almak en büyük motivasyonumuz. Bunun için de yetkin ve bilinçli yetkili servislere ihtiyacımız var. Bu nedenle İzmir’in en prestijli yüksek eğitim kurumlarından Yaşar Üniversitesi’yle işbirliğine giderek yetkili servis sahipleri ve yöneticileri için bir sertifika programı geliştirdik. Sertifika programımızın ilk döneminde yakaladığımız başarı ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonra bu programı Vestel’in tüm yetkili servislerine ulaşacak şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.”
“PROJEYİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİNE TAŞIYALIM”
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da Vestel gibi Avrupa devi bir elektronik ve beyaz eşya üreticisiyle Yetkili Servis İşletme Yönetimi Sertifika Programı’na imza atmaktan gurur duyduklarını belirterek şunları ifade etti: “Üniversitemiz, akademi - özel sektör işbirliklerine önem veriyor. Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi çatısı altında gerçekleştirdiğimiz bu sertifika programı, hem eğitim gören iş sahiplerinin ufkunu genişletiyor hem de bizim özel sektörü ve ihtiyaçlarını daha yakından görüp eğitim çözümlerimizi geliştirmemizi sağlıyor. Burada yetişkinler arası karşılıklı öğrenme ve gelişme ilişkisinin olduğu son derece verimli bir program yürütüyoruz. Ancak, bu projeyi işletme mühendisliği alanına taşımak gerektiğini düşünüyorum. Alt yapı sağlam görünüyor. Böyle bir proje ile akademik nitelikleri işletmelerimizin içine taşırsak bir kat daha anlamlanmış olur. Hem bizim hem sizin başınıza yeni bir iş açmak için bu birlikteliğin artarak devam etmesini diliyorum.”
YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta, Vestel ile ilk dönemi tamamlanan 5 aylık Yetkili Servis İşletme Yönetimi Sertifika Programı’nda 96 yetkili servisin sertifika aldığını belirterek şunları söyledi: “Sertifika programı ile yetkili servislerin kendilerini verimli ve kârlı iş yönetimi konusunda geliştirmeleri, Vestel adına verdikleri hizmetin kalitesini artırmaları, insan kaynağı yönetimini iyileştirmeleri, yasal yükümlülüklerini tam ve doğru şekilde yerine getirebilmeleri ve maksimum müşteri memnuniyetini sağlamaları amaçlandı.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da 222 kişiye, 33 milyon 300 bin lira evlilik kredisi desteği Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, Kastamonu’da bu yıl 222 kişiye toplam 33 milyon 300 bin TL evlilik kredisi verildiğini söyledi. Kastamonu’da Aile Yılı söyleşileri kapsamında "Ailede Üç Değer: Saygı, Sabır, Sevgi" konulu konferans gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık danışmanı Yazar Erol Erdoğan konuşmacı olarak katıldı. Konferansa Kastamonu Valisi Meftun Dallı ile davetliler ve öğrenciler katıldı. "222 kişiye, 33 milyon 300 bin Türk Lirası değerinde evlilik kredisi sağlandı" Konferansın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılı Aile Yılı olarak ilan edilmesi doğrultusunda, ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik faliyetler gerçekleştirdiklerini ifade etti. 2025 yılı içerisinde Aile Yılı kapsamında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Köksalan, "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında 222 kişiye 33 milyon 300 bin Türk Lirası değerinde evlilik kredisi sağlanmıştır. Aile eğitim programı kapsamında merkez ve ilçe sosyal hizmet merkezlerimiz tarafından toplam 3 bin 600 kişiye eğitim verildi. Merkezde 2 bin 189, ilçelerde ise bin 411 kişiye ulaşıldı. Evlilik öncesi eğitim programı kapsamında toplam 3 bin 186 kişiye eğitim verildi. Doğum yardımı olarak bin 325 hak sahibine toplam 5 milyon 725 bin 354 Türk Lirası ödeme yapıldı" dedi. Daha sonra konuşan Yazar Erol Erdoğan da, "Maalesef bu modern ve dijital dönemde hep sorunları konuşuyoruz. Hep sorunlarla ilgili kafa yoruyoruz ama çözümü konuşmaya mecalimiz kalmamış artık. İnsan iyi bir muhitte olduğu zaman iyi bir arkadaş çevresinde olduğu zaman zaten kötülüğe bir fırsat kalmaz. Onun için siz de lütfen toplumdaki olumsuz meseleleri konuşurken, sadece olumsuz meseleyi konuşmakla kalmayın ondan daha fazla enerjinizi iyi iş nasıl yapılacak, nasıl yaygınlaştırılacak, onu nasıl anlatacağız, onu nasıl toplum yaygınlaştıracağız, nefesimizi bunu harcamamız lazım. 1980’li ve 1990’lı yıllardan bir örnek vereceğim. Maalesef, hiç hayatında bağımlılık maddesini görmemiş çocuklara, gençlere bağımlılıktan kurtulma dersleri verildi. Çocuk zaten bağımlılık maddesini görmemiş. Çocuklar ekranda melankolik fotoğrafları görünce dedi ki ’nedir’ dedi ve onun peşine düştü. Bunlar merakı kamçıladı. Bağımlılıktan kurtulma derslerimiz ne yazık ki bağımlılıkla tanıştırma gibi bir sonuç ortaya çıkardı" dedi.