YEREL HABERLER - 23 Kasım 2014 Pazar 09:46

Bayraklı'nın Öğretmenlerinden Büyük Başarı

A
A
A
Bayraklı'nın Öğretmenlerinden Büyük Başarı

Bayraklı Belediyesi’nin geleceğe yatırımı olan Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BAYGEM) özverili ve genç kadrosuyla 5. eğitim-öğretim yılına girdi.
BAYGEM’de görevli öğretmenler yaptıkları başarılı çalışma sayesinde binlerce öğrenciye hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazanmasını sağlıyor. Burada görevli öğretmenlerden Nurtaç Aydemir , “Maneviyatı çok yüksek bir kurum. Gerçek anlamda çocukların aile yaşamlarına iniyoruz. Onları sıkıntıya sokan nedir onları inceliyoruz. Ders yap ve çık yapmıyoruz. Farklı bir yükümüz var. Misyonumuz çok farklı. Kimse bize bu misyonu yüklemedi. Ancak sınıfa girdiğimizde o hayatı kokluyoruz ve bunu hissediyoruz. Bu çocukların daha çok ilgi ve alakaya ihtiyacı var” diyor.
Edebiyat, Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Tarih, Coğrafya ve İngilizce branşlarında toplam 16 öğretmen 5 yıldır BAYGEM aracılığı ile ilçedeki öğrencilere canla başla eğitim vermeye devam ediyor. 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 680 öğrenciye ev sahipliği yapan kurum bugüne kadar 4 bine yakın öğrenci ağırladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın büyük destekleriyle moral bulan öğretmenler BAYGEM dışında da öğrencileriyle bir araya geliyor, sorunlarına maddi-manevi çözüm olmak için çalışıyor. Öğrenciler hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazanarak BAYGEM’den ayrılsalar da ne öğretmenler ne de öğrenciler birbirlerinden kopamıyor. Öğrencilerin istekleri ise öğretmenlerin işlerine daha motive olarak gelmelerini sağlıyor. Yakaladığı bu sinerji sayesinde İzmir’de parmakla gösterilen bir kurum haline gelen BAYGEM’in sırrı işte bu maneviyatta yatıyor.
BU ÇOCUKLARIN İLGİ VE ALAKAYA İHTİYAÇLARI VAR!
İngilizce öğretmeni Nurtaç Aydemir, Türkiye’de İngilizce adına sosyal ortam oluşturulmadığı için öğrencilerin ön yargısı olduğunu söyledi. Aydemir, “Ben elimden geldiğince İngilizceyi sevdirmeye çalışıyorum. BAYGEM çok farklı bir kurum. Biz burada eğitim veriyoruz ama onun yanında öğretim de veriyoruz. Maneviyatı çok yüksek bir kurum. BAYGEM’de beşinci senem. Kurulduğundan beri buradayım. Başka bir iş yapma adına tereddütlerim oldu ama başka bir işte buradaki maneviyatı yaşayamazsınız. Ulaştığımız kitle özellikle Bayraklı’da Belediye Başkanımızın da söylediği gibi eğitime ve öğretime muhtaç kitleler. Biz burada a-b-c’yi, öğretmiyoruz. Gerçek anlamda çocukların aile yaşamlarına iniyoruz. Onları sıkıntıya sokan nedir onları inceliyoruz. Veli toplantıları yaparak ailelerle görüşüyoruz. Ders yap ve çık yapmıyoruz. Bütün öğretmenler burada benim gibi düşünüyor. Bizim farklı bir yükümüz var. Bizim misyonumuz çok farklı. Kimse bize bu misyonu yüklemedi. Ancak sınıfa girdiğimizde o hayatı kokluyoruz ve bunu hissediyoruz. Bu çocukların daha çok ilgi ve alakaya ihtiyacı var. Biz bunu hakkıyla gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Yakaladığımız başarı buradaki öğretmenlerin inancı, yüreklerini vermeleriyle alakalı.
FARKLI AİLELER VE HAYATLAR GÖRDÜK!
Matematik öğretmeni Selma Oğuz, çok farklı aileler ve farklı hayatlar gördüklerini belirterek, “Beni bu hayatlardan en çok etkileyen öğrencim Halil İbrahim Keleş olmuştur. Kendisini çok seviyoruz. 402 puan alarak Behçet Uz Anadolu Lisesi’ni kazandı. Geçtiğimiz yıl evini öğretmenlerimizle birlikte ziyaret ettik. O gün gördüğümde farklı hayatlar olduğunu ve o hayatlara da sadece eğitim olarak değil bunun dışında bir insan olarak bir karakter olarak yardım etmemiz gerektiğini daha da farkına vardım. Akabinde arkadaşlarımızla hep birlikte onu yönlendirdik. Destekte bulunduk, takip de ettik. Okulu kazanıp buradan gitti ama rehber öğretmenlerimiz ve biz görüşmeye devam ettik. 2 hafta önce görüştük. Okulunda çok mutlu” diyor.
DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR
Edebiyat öğretmeni Hande Kuşuluoğlu ise, 4 yıldır BAYGEM’de görevli olduğunu söyledi. Kuşuluoğlu, “Benim BAYGEM’de en çok etkileyen olaylardan biri öğrencilerimin Türkçe Edebiyat öğretmenliğini kazanmaları oluyor. Benim okuduğum okulda benimle aynı hocadan ders almaları, ders kitabı önerileri almaları çok güzel. Üniversiteye öğrenci kazandırmak çok güzel bir şey. Hala sürekli görüştüğüm, özel günleri kutlayıp telefonuma mesaj atan öğrencilerim var. Maddi manevi destekte bulunmaya devam ediyoruz” diyor.
EKİP CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR
BYGEM Müdürü Aykut Görür, kendisine ilk teklif geldiğinde heyecanlandığını belirterek, şunları söyledi:“Daha önce 20 yıl dershanecilik yaptım. Böyle bir sosyal projenin içinde yer almak ekonomik durumu zayıf olan öğrencilere katkı sağlamak yaşamımın bundan sonraki bölümü için çok önemliydi. Canla başla çalışan bir ekip hazırdı. Ben sadece onları yönlendirmekte görevliydim. Ekip canla başla çalıştıkça sonuç almak daha kolay oluyor. Arkamızda da belediye başkanımızın desteği vardı. Buna güveniyordum. Açmaza girdiğimiz her noktada o desteği yanımızda hissettik. Öğrencilerimizin ekonomik durumu gerçekten çok zayıf. Geçen yıl başlattığımız rehberlik hizmetiyle de öğretmenlerimiz bunu görme fırsatı oldu. Gördükleri tablo ile uzun süre kendilerine gelemediler. Daha özverili çalışmaya başladılar. Burada birinci önceliğimiz öğretim ikinci önceliğimiz eğitim. Öğrencilerimiz hiçbir okulu kazanamasalar dahi öğretmenlerinden aldıkları olumlu bir davranış bizim için artıdır. Burada diğer dershanelerde olduğu gibi ders anlatıp giden öğretmen yok. Yatağına yattığı zaman o günkü öğrencinin durumunu düşünerek 1-2 saat uyuyamıyor bile. Ama ertesi gün nasıl daha fazla öğrencime faydalı olabilirim diyerek buraya geliyor. Ben öğretmenlerimden bunu gördüm. Onlarla gurur duyuyorum. BAYGEM’e destek verdiği için de Başkanımız Hasan Karabağ’a teşekkür ediyorum”
ONLARA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM’deki öğretmenlerin özverili çalışmaları sayesinde büyük bir başarı yakaladıklarını belirterek, “Bayraklının pırıl pırıl gençlerine hayal ettikleri geleceğe kavuşturmak için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl ki başarı oranı yüzde 90. Bu başarıda öğretmenlerimizin payı büyük. Onlara çok şey borçluyuz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı Antalya’nın Kumluca ilçesi ve çevre ilçelerdeki seralarda çalışan vatandaşların katılımıyla domates kasası taşıma, domates çekme ve halat yarışları düzenlendi. Kumluca Belediyesi tarafından Kumluca Şehir Stadı’nda düzenlenen yarışmalarda, Kumluca ve çevre ilçelerden katılan kadınlar kıyasıya mücadele etti. Domates kasası taşıma yarışmasında 3 dakikada 24 domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi birinci, 21 domates kasası taşıyan Hatice Işık ikinci, 17 domates kasası taşıyan Hörü Alkan üçüncü oldu. Domates yeme yarışmasında da 3 dakikada 1 kilo 362 gram domates yiyen Ayşegül Aydın birinci, 1 kilo 216 gram domates yiyen Ayşe Akyürek ikinci, 1 kilo 178 gram domates yiyen Mefaret Ünal ise üçüncü sırada yer aldı. Sekiz takımın katıldığı halat çekme yarışmasında ise finalde Kumluca Belediyesi takımıyla karşılaşan Kaşlılar takımı, zorlu mücadeleyi kazanarak şampiyon oldu. Yarışmalar, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada en fazla domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi, sera işçisi olduğunu ve her gün sayısız domates kasası taşıdığını söyledi. Yarışmayı birinci olarak bitirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Keyikçi, festival dolayısıyla neşeli bir hafta geçirdiklerini kaydetti. Kaşlılar takımı halat çekme şampiyonu oldu Halat çekme yarışmasında birinci olan Kaşlılar takımının kaptanı Saliha Güçlü de serada çalışan kadınların hünerlerini sergilediğini belirtti. Takımıyla gurur duyduğunu ifade eden Güçlü, geçen yıl aynı yarışmada ikinci olduklarını belirterek, “Bu yıl birinciliği kaptırmadık” dedi. Etkinlikte Kumluca Belediyesi tiyatrocuları Uğur Duran ve Mehmet Karakaya kısa bir oyun sergilerken, müzisyen Tuğba Karakuş konser verdi. Yarışma sonunda başarılı olan kadınlara protokol üyelerinin eşleri tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi.
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden ‘HUBİTSEM’ sempozyumu Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi (Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi) tarafından, akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu (HUBİTSEM) gerçekleştirildi. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliği ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu hukuk bilişim ve teknoloji sempozyumu gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyumda atölye çalışmaları hayata geçirildi. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, İHA muhabirine, gerçekleştirilecek sempozyumun amaçları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Bilişim Hukuku, Hukuk, Yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu.” Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi bir araya gelerek konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM’ de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile İş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen Dünya’nın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım. Hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yapmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 Barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bu gün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile ağ kumasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların bulunduğu sempozyum, 4 ile 5 Mayıs tarihleri arasında sürecek.