YEREL HABERLER - 08 Nisan 2012 Pazar 10:42

ŞİİRİN KALBİ KONAKTA ATTI

A
A
A
ŞİİRİN KALBİ KONAKTA ATTI

İzmir`in tek uluslararası şiir organizasyonu 7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması, sanat dolu üç günün ardından sona erdi.
Açılışı Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi`nde gerçekleştirilen şiir buluşması sadece salonlarda değil, sokaklarda, meydanlarda, Konak`ın her köşesinde yaşandı. Şiirin baş tacı yapıldığı etkinliklerin ilk gününde oluşturulan kalabalık şiir korteji, Konak Belediyesi Ritim Grubu`nun müzikleriyle şiirin sesini İzmir`e yaydı. Onur Konuğu ülke Yunanistan`dan gelen şairler, kortejde İzmirlilerle birlikte yürüdü.
Uluslararası Şiir Buluşması kapsamında Alsancak Vapur İskelesi, kentin konser meydanı oldu. Etkinlikler boyunca her gün birkaç konserin dinleyiciyle buluştuğu programda, ilk gün Düş Gezginleri sahne aldı. İzmir`de ikinci konserlerini veren dünyaca ünlü Sinem ve Didem kardeşler ise, Şiir Buluşması`na damgasını vurdu. İzmir`de baharın ilk açık hava konserlerini oluşturan Şiir Buluşması konserlerinin üçüncü gününde Haluk Çetin, dünya şairlerinden ezgiler seslendirdi.
FESTİVAL HAVASINDA YAŞANDI
7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması farklı yerlerde, farklı etkinliklerle festival gibi yaşandı. Türkiye şiirinin önde gelen isimleri sokaklarda, meydanlarda şiirler okudu. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi`nde panel, söyleşi ve film gösterimleri devam ederken, bir yandan da şiir sokağa yayıldı. Fotoğraf sanatçısı Vedat Açıkalın`ın objektifinden yansıyan Refik Durbaş Fotoğrafları Sergisi, şiirle fotoğrafı bir araya getirdi. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü Yunan sinemacı Angelopoulas da dans gösterisi eşliğinde filmlerinden gösterilen sahnelerle yer aldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının dans gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Antik Yunan şehirlerini anımsatan sahnede, bir bank üzerinde konuşmalarını gerçekleştiren şairler ise, açık havada söyleşi keyfini Avni Anıl Sahnesi`ne taşıdı.
ŞAİRLER KENTİ İZMİR
Şiir Buluşması`na başta Onur Konuğu usta şair Refik Durbaş olmak üzere Doğan Hızlan, Haydar Ergülen, Hüseyin Peker, İnci Asena, Sezai Sarıoğlu, Cevat Çapan, Aristea Popaleksandru, Dimitra Christodoulou, Kleti Sotiriadou, Mehmet Çetin, Ahmet Günbaş, İro Nikopoulou, Matina Moshovi, Mine Ömer, Neşe Yaşın, Yusuf Alper, Metin Cengiz, Pelin Batu, Ragıp Taranç, Gülümser Çankaya, Mehmet Çetin, Nesrin Kültür Kiraz, Sotiris Pastakas, Tuğrul Keskin Hayri K.Yetik, Ahmet Telli, Medine Sivri, Orhan Aklaya, Aslıhan Tüylüoğlu, Aysel Güntürkün, Azime Akbaş Yazıcı, Bilsen Başaran, Fatma Aras, Filiz Gülmez, Güzin Oralkan, Harika Külçür, Hülya Deniz Ünal, Melodi Zerrin Yalım, Nevin Konuk, Pelin Onay, Sedef Kandemir, Zübeyde Seven Turan ve daha birçok şair katıldı.
7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması`nın her geçen gün çıtayı yükselttiğini, uluslararası boyutta, hem salonlarda hem sokaklarda şiiri yaşattığını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Goethe`nin ünlü ``˜Işık, biraz daha ışık` sözünü hatırlatarak, ``Daha çok şiir, daha çok sevgi, daha çok paylaşım`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Hakaret dosyası tatlıya bağlandı: Taraflar SMA hastası çocuğa bağış şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta aile arasında çıkan sözlü tartışma, büyüyerek hakarete kadar uzandı. Hakarete uğrayan mağdur taraf, Spinal Müsküler Atrofi(SMA) hastası Cennet Su Ateş’e 7 bin lira bağış yapılması şartıyla şikayetçi olduğu şahısla uzlaştı. Bayburt’ta yaşayan Y.L isimli kadın, eşinin kardeşi E.L ve aile bireyleri tarafından hakarete uğradığını iddia ederek, şikayetçi oldu. Y.L’nin şikayetinin ardından E.L hakkında ’hakaret’ suçundan soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili çalışma yürüten Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı, suçun uzlaştırma kapsamına girdiği değerlendirmesinde bulunarak, dosyayı Uzlaştırma Bürosuna gönderdi. Devreye giren Uzlaştırma Bürosu görevlisi, müşteki Y.L ile bir araya gelerek uzlaşma şartlarını görüştü. Müşteki Y.L, şikayetçi olduğu eşinin kardeşi E.L ile SMA hastası bir çocuğa bağış yapılması şartıyla uzlaşacağını dosyayla ilgilenen uzlaştırmacıya bildirdi. Şüpheli tarafla da görüşme sağlayan uzlaştırmacı, müşteki Y.L’nin talebini şüpheli E.L’ye iletti. Y.L’nin teklifini kabul eden E.L, SMA Tip-1 hastası Cennet Su Ateş adına açılan valilik onaylı hesaba 7 bin lira yatırdı. Bayburt Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda uzlaşma sağlanan dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturulmuş oldu. Mahkemelerin iş yükünü azaltmak, hafifletmek amacıyla, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunun yoğun çalışmalar yürüttüğünü aktaran Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, Uzlaştırma Bürosu görevlilerine titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, "Uzlaştırma Büroları, onarıcı adalet anlayışına uygun olarak, klasik ceza yaptırımlarından farklı bir şekilde yapıcı faaliyetlerini yürütüyorlar. Bu meyamda Uzlaştırma Bürosu görevlilerimiz, kamuya yararlı örnek teşkil eden çalışmalarda bulunuyorlar. Kamu yararı gözeten çalışmalarla, taraflar arasında anlaşmaya varılırken, bu çalışmalar neticesinde mahkemelerin iş yükü de bir hayli hafiflemiş, azalmış oluyor. Taraflar arasında uzlaşma sağlanması adına var gücüyle çalışan Uzlaşma Bürosu görevlilerine, çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kayseri Talas Belediyesi’nde vergi mesaisi 2024 yılı Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin birinci taksit ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs Çarşamba gününün ödemeler için son tarih olduğunu hatırlatan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, vatandaşlara ödemelerini son güne bırakmama çağrısında bulundu. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Yalçın, vergi ödemelerinin hem internet üzerinden hem de belediye hizmet binasında ve Mevlana Mahalle Meydanında bulunan veznelerden yapılabileceğini söyledi. Vezneden nakit veya kredi kartıyla yapılabilecek olan ödemelerin internet üzerinden de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Başkan Yalçın, mükelleflerin www.talas.bel.tr adresinden giriş yaparak ‘ödeme işlemleri’ menüsünü tıklamaları gerektiğini dile getirdi. Başkan Yalçın, şu ana kadar vergilerini ödeyen Talaslı mükelleflere de teşekkür etti. Vezne önlerinde yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için her türlü hazırlığı yaptıklarını belirten Başkan Yalçın, bu çerçevede veznelerin çalışma saatlerinde düzenlemeye gittiklerini ve vatandaşların hafta sonu da ödeme yapabileceklerini ifade etti. Buna göre 20-31 Mayıs tarihleri arasında hafta içi 08.00-19.00 saatleri arası açık olacak vezneler, hafta sonları da 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Bununla birlikte mükelleflerin vergi ödemelerine kolaylık sağlamak amacıyla Mevlana Meydanındaki vezne de görev başında olacak. 20 Mayıs Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak olan vezne, hafta içi 13.30-20.00, hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak. Öte yandan mükellefler için Talas Belediyesi internet sayfasında da yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre vatandaşlar belediyeye gelmeden “E-Emlak Vergisi Bildirim” ve “E-Emlak Vergisi Rayiç Belgesi” sekmelerinden işlemlerini kolayca yapabilecekler.
Mersin Silifkeli öğrenciler, Etwinning proje günü sergisinde büyük başarı elde etti Silifke’nin Atayurt İlkokulu Müdürü Serpil Çevik, müdür yardımcısı Ali Daver ve sınıf öğretmeni Nurdal Okur öğrencileri ile yaptıkları etkinlikleri Etwinning Proje Gününde Başarıyla sergiledi. Atayurt İlkokulu, Hasan Paker ilkokulu, Şehit Barbaros İlkokulu ve Kurtuluş Ayşe Çomoğlu İlkokulu öğrencileri, Etwinning proje günü sergisinde büyük başarı elde etti. Okul, "You Cook My Food Best" ve "My Nature" adlı iki proje ile katılarak diğer katılımcıları etkiledi. Öğrenciler, "You Cook My Food Best" projesiyle kültürel miraslarını yemekler aracılığıyla paylaşırken, "My Nature" projesiyle doğayı ve çevreyi korumanın önemine vurgu yaptılar. Sergide, öğrencilerin hazırladığı yemek sunumları ve etkileyici görseller büyük ilgi topladı. Atayurt İlkokulu Müdürü, projelerin öğrencilerin işbirliği becerilerini geliştirdiğini belirtirken, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Ayrıca, Etwinning proje gününün öğrenciler için uluslararası deneyimler sunarak onların kültürel farkındalığını artırdığını vurguladı. Katılımcılar, Atayurt İlkokulunun projeleriyle ilham verici bir deneyim yaşadıklarını ve gelecek etkinliklere katılmayı umduklarını dile getirdiler. Etwinning proje günü sergisi, öğrencilerin öğrenme ve paylaşma fırsatlarını artıran önemli bir platform olmaya devam ediyor. Etwinning proje günü sergisinde büyük başarı elde etti. Okul, "You Cook My Food Best" ve "My Nature" adlı iki proje ile katılarak diğer katılımcıları etkiledi. Öğrenciler, "You Cook My Food Best" projesiyle kültürel miraslarını yemekler aracılığıyla paylaşırken, "My Nature" projesiyle doğayı ve çevreyi korumanın önemine vurgu yaptılar. Sergide, öğrencilerin hazırladığı sunumlar ve etkileyici görseller büyük ilgi topladı. Atayurt İlkokulu Müdürü Serpil Çevik, projelerin öğrencilerin işbirliği becerilerini geliştirdiğini belirtirken, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Ayrıca, Etwinning proje gününün öğrenciler için uluslararası deneyimler sunarak onların kültürel farkındalığını artırdığını vurguladı. Katılımcılar, Atayurt İlkokulu’nun projeleriyle ilham verici bir deneyim yaşadıklarını ve gelecek etkinliklere katılmayı umduklarını belirttiler. Etwinning proje günü sergisi, öğrencilerin öğrenme ve paylaşma fırsatlarını artıran önemli bir platform olmaya devam ediyor.