GENEL - 09 Ağustos 2019 Cuma 10:54

Aliağa’da bayram denetimi

A
A
A
Aliağa’da bayram denetimi

İzmir’in Aliağa ilçesinde zabıta ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirebilmeleri amacıyla gıda denetimlerini sıklaştırdı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde zabıta ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirebilmeleri amacıyla gıda denetimlerini sıklaştırdı.


Aliağa Belediyesine bağlı zabıtalar, Kurban Bayramına sayılı günler kala; manav, market, kasap ve unlu mamuller üretimi yapan işletmelerde denetimlerini arttırdı. Hijyen kontrollerine yönelik yapılan denetimlerde, fiyat etiketlerinin yanı sıra iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları da kontrol edildi. Denetimler esnasında gerekli kuralları yerine getirmeyen işletmecilere uyarılar yapıldı.


Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, “Raf fiyatları ile kasadaki fiyatların aynı olması, ürün ambalajlarının sağlam olması, son kullanma tarihlerinin uygunluğu, reyonlarındaki ürünlerin tazeliği, hal çıkış fiyatları ve satış fiyatları arasında fahiş fiyat artışı olup olmadığı, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları, genel temizlik konularında denetimlerimizi periyodik olarak yapıyoruz. Eksik gördüğümüz hususlarla ilgili iş yeri sahiplerine gerekli uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.


Bayram denetimleri kapsamında kurban kesim yerlerinin bayram süresince denetleneceğini de kaydeden Mustafa Tahir Acar, "Kurban kesim yerlerinde ve kent genelinde çevrenin temiz tutulması hususunda sık sık kontroller yapacağız. Çevrenin temiz tutulması ve kurban atıklarının gelişi güzel bir şekilde sokağa atılmaması noktasında vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını önemle rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Günel, dernek yetkilileri ile bir araya geldi Kuşadası’nda faaliyete yeni başlayan Güzelçamlılılar Derneği’nin Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Günel’i makamında ziyaret etti. Başkan Ömer Günel’e kuruluş amaçları hakkında bilgi veren üyeler, bugüne kadar da bölgeye yaptığı alt ve üstyapı yatımları için teşekkür etti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yaklaşık 20 gün önce kurulan Güzelçamlılılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, dernek üyeleri Başkan Ömer Günel’e ilerleyen günlerde yaşama geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Amaçlarının Güzelçamlı’nın sahip olduğu yerel ve kültürel değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten üyeler, Başkan Ömer Günel’e bugüne kadar bölgeye yaptığı alt ve üstyapı yatırımları için teşekkür ederek yeni hizmet döneminde başarılar diledi. Güzelçamlılılar Derneği Yönetim Kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Ömer Günel, “Bizim için Kuşadası’nda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğumuz ilişkiler kentin önceliklerinin belirlenmesi açısından çok önemli. Çünkü biz Kuşadası’nı ikinci hizmet dönemimizde de ortak akılla yönetmeye devam edeceğiz. Güzelçamlı Mahallesi bende çok özel bir yere sahip. Siyasete atıldığımda ilk çoban ateşini Güzelçamlı’da yakmıştım. Bu nedenle de göreve geldiğimde ilk hizmet kazmasını da Güzelçamlı’ya vurduk. Bugüne kadar Güzelçamlı’ya 240 bin metrekare yeni yol kazandırdık. Şimdi Karayolları’na ait orta refüjleri de düzenlemeye başladık. Bu dönemde Güzelçamlı Belediye Hizmet binasını kadınlarımız için sosyalleşme alanı, çocuklarımız için de etüt merkezi haline çevirmeyi planlıyorum” diye konuştu.