ASAYİŞ - 13 Temmuz 2025 Pazar 22:18

Aliağa’daki yangın Çanakkale-İzmir yoluna ulaştı, sürücüler zor anlar yaşadı

A
A
A

İzmir’in Aliağa ilçesinde otluk alanda çıkan yangın Çanakkale-İzmir Devlet Karayolu’na kadar ulaşırken, sürücüler görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle zor anlar yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Hacı Ömerli Mahallesi ile Çaltılıdere Mahallesi arasında bulunan Mersinlik mevkisinde otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler Çanakkale-İzmir Devlet Karayolu’na kadar ulaştı. Yoğun duman ve alevlerin yol kenarına yaklaşması, sürücülere zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bir araç içerisinde yaşanan panik ise kameraya yansıdı.

Aliağa’daki yangın Çanakkale-İzmir yoluna ulaştı, sürücüler zor anlar yaşadı

Yangın kontrol altına alındı

Şiddetli rüzgara rağmen çalışmalarına yoğun şekilde devam eden ekipler, yangını 3 saat sonra tamamen kontrol altına aldı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği ve alevlerin tehdit ettiği yolun tekrar ulaşıma açıldığı öğrenildi.,

İsmail Hakkı Ergün

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Aracını park ettiği sokağı unuttu, polise ’Otomobilim çalındı’ ihbarı yaptı Amasya’dan Eskişehir’e gelen bir vatandaş, kontak anahtarını üstünde unuttuğu otomobili park ettiği yerde bulamayınca hırsızlık ihbarında bulundu. Polis ekipleri, şehrin yabancısı olan adamın çalındı zannettiği aracını bir arka sokakta buldu. Olay, Gündoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 27 NY 221 plakalı otomobili ile Amasya’dan Eskişehir’e gelen Celil Yüksel, şehri bilmediği için aracını uygun bir yere park edip tramvayla çarşıya gitti. Yüksel, yedek kontak anahtarını ise otomobilinin üstünde unuttu. Geldiğinde aracını bulamayan adam, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak Tiftikci Sokak’ta otomobilinin çalındığı yönünde ihbarda bulundu. Şehrin yabancısı olan adam, otomobili bir arka sokağa park etmiş İhbar üzerine adrese Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Müracaatçı olan Celil Yüksel ile görüşen bir polis memuru, "Aracını buraya koymamış olabilir misin?" dedi. Yüksel ise, aracını gösterdiği yere koyduğundan emin olduğunu söyledi. Çevredeki kamera kayıtları incelendi. Bahse konu otomobilin o sokağa hiç gelmediği belirlenirken, bu esnada başka bir başka ekip Bizimkiler Sokak’ta park halinde olan otomobili buldu. "Otomobilim çalındı sandım, polis 10 dakikada buldu" Büyük bir panik yaşayan Celil Yüksel, aracını sağ salim karşısında görünce büyük bir mutluluk yaşadı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine defalarca teşekkür eden Yüksel, onlara çay ve tatlı ısmarlamak için ısrar etti. Basın mensupları ile de duygularını paylaşan Yüksel, "Arabayı yanlış yere koyduğumdan bulamadım. Allah razı olsun polisler buldu, elime teslim etti. Allah polise zeval vermesin. Aracımı 10 dakikada buldular. Otomobilim çalındı sandım, koyduğum yeri unutmuşum" dedi.