GÜNDEM - 03 Haziran 2025 Salı 15:06

Başkan Erdem Mert: ’İzmir’in, Başkanımız Tugay’ın yanındayız’

A
A
A
Başkan Erdem Mert: ’İzmir’in, Başkanımız Tugay’ın yanındayız’

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan grev sebebiyle ulaşım sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mert, belediye koordinasyonunda ulaşım hizmetlerine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.


İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, grev sürecini ve vatandaşın yaşadığı mağduriyetleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Bu süreçte kentimizin yanında olmak, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmek bizim için bir görevdir." dedi.


Servis esnafının yoğun çalıştığı sabah ve akşam saatleri dışında, günün diğer zaman dilimlerinde araçlarının boşta olduğunu belirten Başkan Mert, şöyle devam etti: "Servisçi esnafımız sabah ve akşam saatlerinde öğrenci ve personel taşıyor. Ancak günün geri kalan zamanlarında bu araçlar genellikle park halinde bekliyor. Büyükşehir Belediyemizle uyum içinde çalışarak, bu boş saatlerde kent içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla belirli güzergâhlarda hizmet vermeye hazırız. Bunu kendilerine de ilettik. Servis araçlarımız, şehrin trafiğine hâkim, kurallara riayet eden ve uzun yıllardır bu işi yapan deneyimli şoförlerden oluşuyor. Planlı ve sınırlı şekilde yürütülecek bu destekle, trafiği aksatmak yerine kent içi ulaşımı rahatlatmayı hedefliyoruz."


Başkan Cemil Tugay’ın süreci sağduyulu bir şekilde yönettiğini ifade eden Mert, "İzmir’in menfaatine olan her adımda yanında olmaktan onur duyarız. Esnaf olarak da halkın mağduriyetinin en aza indirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu sadece bir ulaşım meselesi değil, İzmir’in birlik ve dayanışma meselesidir. Servisçi esnafımız her zaman olduğu gibi bugün de elini taşın altına koymaya hazırdır. Bu geçici süreci hep birlikte, dayanışmayla aşacağımıza inanıyorum." diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.