GÜNDEM - 01 Şubat 2026 Pazar 17:28

Bayındır Nergis Festivali ziyaretçi akınına uğradı

A
A
A
Bayındır Nergis Festivali ziyaretçi akınına uğradı

İzmir’in Bayındır ilçesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen Turan Mahallesi Nergis ve Kuru Çiçek Festivali, yağışlı havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleştirildi.


Olumsuz hava şartları nedeniyle konser ve bazı etkinlikler iptal edilmesine rağmen, festival alanında kurulan üretici stantları çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Nergis ve kuru çiçek başta olmak üzere yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar gün boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yağışlı havaya rağmen festivale katılımın yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürürken, ziyaretçiler de festival alanında keyifli vakit geçirdi. Hava şartları nedeniyle konser ve sahne etkinlikleri iptal edilse de festival, samimi atmosferi ve ziyaretçi ilgisiyle eğlenceli anlara sahne oldu. Festival, bölge üreticilerine ekonomik katkı sağlarken, Bayındır’ın nergis ve kuru çiçek üretimindeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.



Bayındır Nergis Festivali ziyaretçi akınına uğradı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Güzeldağ Kayak Merkezi yarıyıl tatilinin son gününde doldu taştı Muş’ta kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Güzeldağ Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinin son gününde ziyaretçi akınına uğradı. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı merkezde özellikle öğrenciler ve aileler yoğunluk oluşturdu. Güzeldağ Kayak Merkezi, sömestir tatilinin son gününde yoğun ilgi gördü. Kent merkezine yakın konumu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken merkezde ziyaretçiler karın keyfini doyasıya yaşadı. 2300 rakımlı kayak merkezinde kar kalınlığının 1 metreye ulaşması, kayak ve kızak yapmak isteyen vatandaşlar için uygun bir ortam oluşturdu. Gün boyunca piste çıkan çocuklar ve gençler kızakla kayarak eğlenirken, aileler de kar manzarası eşliğinde vakit geçirdi. Özellikle öğrencilerin yoğunluk oluşturduğu merkezde zaman zaman pistlerde kalabalık yaşandı. Bazı vatandaşlar ise yürüyüş yaparak karla kaplı doğayı fotoğrafladı. Ailesiyle birlikte kayak merkezine gelen Ertunç Kaymaz, tatilin son gününü değerlendirdiğini ifade ederek, "Bugün yarıyıl tatilinin son günü. Bu son günde kayak merkezine gelmek bizim için mantıklı bir seçim oldu. Tatilin son gününü ailemle birlikte kayak yaparak geçiriyoruz" dedi. Çocukları ile birlikte kayak merkezine gelerek tatilin son gününü değerlendirdiklerini söyleyen Fatma Kaymaz, "Bugün sömestir tatilinin son günü. Çocuklarla birlikte Muş Kayak Merkezi’ne geldik. Hava gayet güzel, ortam da çok keyifli. Çocuklar burada doyasıya eğleniyor. Yarın eğitim-öğretim yılına başlayacağız. Bugün için mutluyuz" ifadelerini kullandı. Muş Devlet Hastanesinde uzman doktor olarak çalıştığını söyleyen Sepideh Khanı, kayak merkezinde olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu sene kayak merkezini keşfettim ama geçen yıl gelme fırsatım olmamıştı. Burası hem çocuklar hem de büyükler için eğlenmeye çok uygun, gerçekten güzel bir ortam var. Hava soğuk ama bu da ayrı bir keyif katıyor. Bu yüzden buraya gelip günü eğlenceli bir şekilde değerlendirmek istedim. Profesyonel kayak yapmadığım için çocuklar gibi kızaklarla kaymak da çok keyifli oldu. Benim için güzel bir hatıra oldu" şeklinde konuştu.
Muğla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu: "Millet kendi anayasasını yapmalı" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, mevcut anayasanın darbe dönemlerinin izlerini taşıdığını belirterek, Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve milletin kendi anayasasını yapması gerektiğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Muğla’da düzenlenen Genişletilmiş İl Danışman Meclisi Toplantısı’na katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yazıcı, anayasa yapma hakkının asıl sahibinin millet olduğunu hatırlattı. Meclis duvarlarında yer alan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözüne atıfta bulunan Yazıcı, milletin bugüne kadar bu hakkı tam anlamıyla kullanamadığını ifade etti. Mevcut anayasa üzerinde yapılan iyileştirmelere değinen Yazıcı, "Bütün bunlara rağmen bugün yürürlükte bulunan anayasada gerçekleştirilen 19 değişikliğin 12 tanesi bizim iktidarımız döneminde yapıldı. En büyük değişikliği 2017 yılında gerçekleştirerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni getirdik" dedi. Yapılan tüm değişikliklere rağmen anayasanın bir bütünlük arz etmediğini söyleyen Yazıcı, yeni anayasa hedefinin hem AK Parti’nin kuruluş bildirgesinde hem de muhalefetin vaatlerinde yer aldığını belirtti. Yazıcı, "Talebimiz açık; Türkiye yeni bir anayasa yapmalı ve bu anayasaya millet damgasını vurmalı. Milletimiz, sahip olduğu anayasa yapma hakkını artık tam tekmil bir şekilde kullanabilmelidir" ifadesini kullandı.