GENEL - 12 Ocak 2021 Salı 10:30

Bayraklı Belediyesinden 41 bin aileye sosyal destek

A
A
A
Bayraklı Belediyesinden 41 bin aileye sosyal destek

Korona virüs salgınıyla mücadelede büyük bir dayanışma ağı geliştiren Bayraklı Belediyesi, salgının etkili olduğu 10 ayda 41 bin 362 aileye ayni yardımda bulundu.

Korona virüs salgınıyla mücadelede büyük bir dayanışma ağı geliştiren Bayraklı Belediyesi, salgının etkili olduğu 10 ayda 41 bin 362 aileye ayni yardımda bulundu. Belediye; 11 bin 151 aileye erzak desteği yaparken, 65 yaş üstü veya kronik hastalığı olan bin 680 kişinin alışveriş ihtiyaçlarını karşıladı. Ekipler, binlerce kişiye de hijyen malzemesi dağıttı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Acılarımız da sevinçlerimiz de bir. Biz bir aileyiz ve yaralarımızı birlikte sararken, hiçbir vatandaşımızı ihtiyaçları karşısında yalnız bırakmayacağız. Her zaman elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.


Salgınla mücadele dolayısıyla aldığı önlemleri ilk günden itibaren hızla uygulamaya koyan Bayraklı Belediyesi, zor günlerde de vatandaşı yalnız bırakmıyor. İlçe sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarına imkanlar dahilinde yanıt veren Bayraklı Belediyesi ekipleri, son 10 ayda 11 bin 237 aileye erzak, 9 bin 361 aileye hijyen malzemesi, bin 677 aileye süt ve mama, 144 aileye eşya, 16 bin 480 kişiye de öğün yiyecek desteğinde bulundu. Ekipler ayrıca, kronik hastalar ve sokağa çıkmaları kısıtlı olan 65 yaş üstü bin 680 vatandaşın ise market ve pazar alışverişlerini yaparak ev ihtiyaçlarını karşıladı. Ayrıca maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan 391 öğrenciye tablet, 392 öğrenciye kırtasiye seti dağıtıldı. 100 aileye de ücretsiz internet hizmeti sunuldu. Öte yandan pandemi boyunca Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı doktorlar, bin 522 hastaya evde bakım hizmeti verdi. Bu süreçte 3 bin 242 sahipsiz can dostun tedavisini gerçekleştiren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarına da 5 bin 600 kg mama dağıttı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise fahiş fiyat ve stokçuluk konularında bin 648 işletmeye denetim yaptı.



"Her zaman yanınızda olacağız"


Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı’da yatağa aç giren tek bir vatandaşımız kalmayana kadar var gücümüzle çalışacağız. Gıda Kurtarma Derneği ve Fazla Gıda Anonim Şirketi ile iş birliğimiz sayesinde de binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaşıyoruz. İsrafı önleyip ilçemizde iyiliği büyütmek ve tüm ihtiyaç sahiplerine destek olmak istiyoruz. Bu amaçla elimizden gelenin fazlasını yapacağız ve her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.