GENEL - 24 Mayıs 2019 Cuma 11:17

Buca Akademi yola çıktı

A
A
A
Buca Akademi yola çıktı

İzmir’de, Buca’nın bilimsel altyapısını oluşturarak nitelikli bilgiyle kentin geleceğine yön verecek Buca Akademi ilk toplantısını yaptı.

İzmir’de, Buca’nın bilimsel altyapısını oluşturarak nitelikli bilgiyle kentin geleceğine yön verecek Buca Akademi ilk toplantısını yaptı. Yapılabilir, yararlı ve sürdürülebilir proje vurgusu yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, "Kaynakların boşa harcandığı atıl, kullanılmayan projeler yerine; işlevsel, vatandaşların hayatını kolaylaştıran projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz" dedi


İzmir’in en eski yerleşim yerlerinde biri ve mevcut nüfusuyla en büyük ilçesi olan Buca’nın geleceği, Buca Akademi’de inşa ediliyor. Bu kapsamda, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın seçim öncesi projeleri arasında yer alan ve Buca’nın geleceğine ortak akılla yön verecek Buca Akademi projesi ilk toplantısını yaptı. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantı, Başkan Kılıç’ın yanı sıra 55 kişiden oluşan katılımcılarla gerçekleşti.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Benim seçim propaganda sürecinde en çok üzerinde durduğum konulardan bir tanesini bugün hayata geçirmek için bir aradayız. Buca Akademi, yapacağımız her projenin de öncelikli olarak bilimsel bir çalışma ve alt yapısının oluşturmasını sağlayacak. Buca için çizeceğimiz yol haritasıyla kentimiz için nasıl bir gelecek düşünüyoruz ona karar vereceğiz. Kaynakların boşa harcandığı atıl, kullanılmayan projeler yerine; işlevsel, hemşehrilerin hayatını kolaylaştıran projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


Daha konforlu bir Buca hayalinin gerçekleştirilmesi için Buca Akademi’nin son derece önemli olduğunu ifade eden Kılıç, “Buca üstatları, Buca sevdalıları, meslek odaları, kente gönül veren tüm dostlarımızın bilgi birimiyle bir yol haritası çizeceğiz. Buca’nın bugününü yarınını birlikte değerlendireceğiz. Gelecekte nasıl bir Buca istiyoruz. Buna karar vereceğiz. Kentimizin bugünüyle yarınıyla doğru bilgiyi üreterek, bu bilgiyi kullanmasını sağlayacağız. Birlikte oluşturacağımız bir yönetim biçimiyle daha yaşanabilir Buca hayaline daha da yaklaşmış olacağız. Ben yaptım yerine birlikte yapalım diyeceğiz" dedi.


Konuşmaların ardından Buca Akademi kadrosu, projenin yol haritası ve Buca’nın öncelik verilmesi gereken konular hakkında değerlendirme toplantısı yaptı. Katılımcılardan tam not alan Buca Akademi, çalışma ekiplerinin belirlenerek faaliyete başlanması için önümüzdeki ay ikinci toplantısını gerçekleştirecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30