ASAYİŞ - 20 Eylül 2025 Cumartesi 15:34

Çatışmanın ortasında kalıp silahla yaralanmıştı, bir daha maça gelmek istemiyor

A
A
A
Çatışmanın ortasında kalıp silahla yaralanmıştı, bir daha maça gelmek istemiyor

İzmir’de 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı Göztepeli iki taraftar grubu arasında, Beşiktaş maçı sonrası çıkan silahlı kavgada, çatışmanın ortasında kalan bir ailenin 9 yaşındaki çocuğu, bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. Talihsiz çocuk yaşadığı korku nedeniyle bir daha maça gitmek istemediğini belirtirken, çocuğu yaralanan baba da yaşadığı korku dolu anları anlattı.



Olay, saat 22.40 sıralarında Mithatpaşa Caddesi Göztepe Parkı’nda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Tarafların bıçak ve tabanca kullandığı kavgada M.C.T. (28), M.O. (33), Ö.Y. (36), M.B.E. (23), K.D. (25), G.K. (9) ve Emircan Övüç (24) tabancayla vurularak yaralandı. Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan Emircan Övüç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca tedavisi tamamlanan 2 yaralıysa taburcu edildi.


"Kalabalık geçsin diye çimlerde beklerken kurşunlar üzerimize geldi


Meydana gelen silahlı kavgada bacağına isabet eden mermiyle yaralanan 9 yaşındaki G.K.’nin babası Cemal Korkmaz, yaşadıkları kabus gibi anları anlattı. Göztepe-Beşiktaş maçını ailece izledikten sonra stattan ayrıldıklarını söyleyen baba, kalabalığın dağılması için Güzelyalı sahilinde paten alanının yanına geçtiklerini ve çimlerde oturdukları sırada saldırının başladığını anlattı. Korkmaz, "Yaklaşık 15 dakika sonra 30’ar kişilik iki farklı grup geldi. Bir anda silahlar çekildi, iki taraf birbirine ateş etti. Biz de arada kaldık. Kızımın bacağına kurşun geldiğini eşim fark etti. Hemen kızımızı alıp hastaneye koştuk. Kızımız Göztepe’nin kuruluş yılı olan 1925’i TC kimlik numarasında taşıyan tek çocuk. Onun canının yanması hepimizi derinden üzdü. Biz sadece ailemizle maç izlemeye gitmiştik" dedi.


"Çocuklara sporun kardeşlik ruhunu nasıl anlatacağız?"


Yaşanan olayın çocuklar üzerinde derin izler bıraktığını belirten baba, "Olayın olduğu noktadan 50 metre gerideydik ama kurşunlar bize kadar geldi. Eşim ve oğlum da büyük korku yaşadı. Çocuklarımıza futbolu ve sporu sevdiren bir aileyiz ama artık onları maça götürmek konusunda tereddütlerim var. Sporun kardeşlik ruhunu nasıl anlatacağız?" diye konuştu.


"Planlı ve organize bir şekilde gelmişlerdi"


Olayın planlı ve organize olduğunu düşündüğünü dile getiren baba Korkmaz, "Çocukluğumdan beri Göztepe maçlarına giderim, hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm. İki taraf birbirine tek kelime etmeden ateş etti. Orada birçok aile ve çocuk vardı. Göztepeli oldukları söyleniyor ama kim olduklarını bilmiyoruz. Sanki planlı ve organize şekilde gelmişlerdi" açıklamasında bulundu.


Daha fazla kontrol talebi


Güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurgulayan baba, şu çağrıyı yaptı: "O gün 5 bin güvenlik görevlisi vardı ama olay paten sahasında yaşandı. Göztepe ile Beşiktaş arasında acaba sorun olur mu niteliğinde gelmişlerdi ama hiç beklenmedik böyle bir durum oldu Daha fazla kontrol noktası olmalı. Alkolün etkisiyle insanlar birbirine düşebiliyor. Ben iki tarafın da o gün planlı olarak oraya geldiğini düşünüyorum" sözlerine yer verdi.


Maça gelmek istemiyor


Öte yandan bacağına isabet eden mermiyle yaralanan 9 yaşındaki G.K. de hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Küçük kız, yaşadığı korku dolu anların ardından bir daha maça gelmek istemediğini söyledi.


Olayla ilgili polis ekiplerinin geniş çaplı soruşturma başlattığı, güvenlik kamera görüntülerinin incelendiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Yenipazar’da minik zihinler yarıştı, şampiyonlar belli oldu Yenipazar’da düzenlenen 8. Akıl ve Zeka Oyunları İlkokul Turnuvası’nda öğrenciler, farklı kategorilerde sergiledikleri üstün performanslarla dereceye girerken, başarılı isimler ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Aydın’ın Yenipazar ilçesinde düzenlenen 8. Akıl ve Zeka Oyunları İlkokul Turnuvası’nın sonuçları açıklandı. Turnuvada ilkokul öğrencileri, strateji, sabır ve dikkat becerilerini ortaya koyarak kıyasıya mücadele etti. Farklı kategorilerde düzenlenen oyunlarda öğrenciler hem eğlendi hem de zihinsel becerilerini sergileme fırsatı buldu. Abluka kategorisinde Hamzabali İlkokulu’ndan Eymen Çobanoğlu birinci olurken, Küre oyununda Cumhuriyet İlkokulu’ndan Buğra Kumaşdere zirvede yer aldı. Pentago kategorisinde Merkez İlkokulu’ndan Uysal Kaan Arslan birinciliği elde ederken, Motif oyununda Hamzabali İlkokulu’ndan Fatih Ceylan, Equilibrio kategorisinde ise Merkez İlkokulu’ndan Bilge Karataş birinci oldu. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Birincilere madalyaları Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yalçın Özen, ikincilere Yenipazar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Dursun Durmaz, üçüncülere ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Emrullah Çolak verdi. Turnuvaya katılan tüm öğrencilere ayrıca katılım belgeleri sunuldu. Organizasyonun ardından öğretmenlere teşekkür edilirken, öğrencilerin elde ettiği başarıların artarak devam etmesi temennisinde bulunuldu.
İzmir Ege Üniversitesi 6 alanda dünyanın en iyileri arasında İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan "QS 2026 Dünya Üniversiteleri Alan Sıralaması" açıklandı. 1 ana kategori ve 5 alanda sıralamaya girmeye hak kazanan Ege Üniversitesi, özellikle "Tarım ve Ormancılık" alanında dünyada 101-150 bandında, Türkiye’de ise devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Quacquarelli Symonds’un yaptığı sıralamada Ege Üniversitesi, "Yaşam Bilimleri ve Tıp" ana kategorisi ile "Tarım ve Ormancılık", "Tıp", "Kimya", "Biyolojik Bilimler" ve "Hemşirelik" alanlarında sıralamaya girmeyi başardı. "Başarılarımızı sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz" Sıralamayı değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, "Köklü bir geçmişe sahip olan üniversitemiz, uluslararası alanda yükselişini sürdürüyor. QS Dünya Üniversiteleri Alan Sıralamasında toplam 6 alanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldık. Bu tür başarıları sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. "Tarım ve Ormancılık alanında dünyada 101-150 bandında yer aldı" Ege Üniversitesi; "Tarım ve Ormancılık " alanında dünyada101-150 bandında, Türkiye’de birinci; Hemşirelik alanında dünya sıralamasında 151-225 bandında Türkiye’de ikinci; Biyolojik Bilimler alanında dünya sıralamasında 501-550 bandında Türkiye’de dördüncü, Tıp alanında dünya sıralamasında 451-500 bandında, Türkiye’de beşinci, Kimya alanında dünya sıralamasında 601-700 bandında, Türkiye’de sekizinci oldu. Yaşam Bilimleri ve Tıp ana kategorisinde ise dünya sıralamasında 601-700 bandında, Türkiye’de ise dördüncü sırada yer aldı. Quacquarelli Symonds, şimdiye kadar yapılan alan sıralamalarındaki en kapsamlı çalışmasını bu yıl gerçekleştirdi. Bin 900’den fazla üniversitenin değerlendirildiği sıralamaya 2026 değerlendirmesinde 300 yeni kurum dahil oldu.
Tunceli Otizmli Arda, origamiyle hayatına yön veriyor Tunceli’de yaşayan otizmli Arda Katırcı, origamiye olan ilgisini zamanla profesyonelliğe dönüştürdü. Tunceli’de yaşayan 16 yaşındaki Arda Katırcı, otizmli olmasına rağmen sanata olan ilgisiyle örnek oluyor. Küçük yaşlarda kağıt katlayarak başladığı origami yolculuğunu zamanla geliştirerek profesyonel seviyeye taşıyan Arda, özellikle 3 boyutlu origami çalışmalarıyla öne çıkıyor. Üç yıldır düzenli olarak origami yapan ve eserlerini belirli dönemlerde sergileyen Arda’nın en büyük motivasyon kaynağını ise ailesinin desteği oluşturuyor. Öte yandan 12 yaşındaki kardeşi de otizmli olan Arda, boş zamanlarının büyük bir kısmını üretim yaparak geçiriyor. Arda’nın annesi Diren Katırcı ise "Arda otizmli bir çocuk. Origamiye karşı bir zaafı vardı. İlk zamanlarda küçük küçük kağıtları katlamayla başladı. Sonra bunları zamanla çoğaltarak profesyonel bir şekilde yapmaya başladı. 3D origami yapıyor artık. Bunları belirli zamanlarda sergiliyor. Origamiyi çok seviyor, bulduğu her fırsatta yapıyor. Hayatımızda sürekli var Arda ile beraber. O seviyor, biz de kendisine destek oluyoruz. Her istediği oluyor. Anne babası olarak her şekilde destek oluyoruz. Özel bir çocuk, şanslı bir çocuk. Güzel bir ailesi var, güzel bir kardeş, var. Kardeşi de aynı zamanda otizmli. Sürekli bir şeyler yapmak istiyorlar, sürekli bir uğraş peşindeler. Biz de yetemiyoruz bazen, o mutluysa biz de mutluyuz" diye konuştu.
Denizli Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu. Sağlık Bakanlığı geçen yılın mayıs ayında başlattığı kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 10 ay gibi bir sürede yaklaşık 10 milyon vatandaşın boy ve kilo ölçümleri gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda fazla kilolu olduğu tespit edilen vatandaşlar, Sağlıklı Hayat Merkezleri’ne (SHM) yönlendirilerek uzman desteği almaları sağlandı. Bu süreçte ülke genelinde 211 bin kişi ideal kilosuna ulaşırken toplamda 513 bin kilogram kilo kaybı elde edildi. Denizli’de ise 7 bin 235 danışanın düzenli takibi sonucunda ulaşılan 35 bin kilogramı aşan kilo kaybı, ilin bu alandaki başarısını ortaya koydu. İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alan Denizli’yi, Van takip etti. "Sağlıklı hayat merkezlerimizle daha bilinçli ve sağlıklı bir yaşam hedefliyoruz" Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, kampanyanın elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyetini dile getirerek emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Sağlıklı Hayat Merkezlerinde verilen ücretsiz sağlık hizmetleri ile Denizli’de yüksek bir sağlıklı yaşam bilinci oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Öztürk, "Obeziteyle mücadele ve toplumda sağlıklı yaşam farkındalığını artırmak adına Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası, son derece kıymetli bir çalışmadır. Denizli olarak bu kampanyada elde ettiğimiz başarı, sağlıklı yaşam konusunda atılan adımların doğru yönde ilerlediğini gösterirken, vatandaşlarımızın sağlığına verdiği önemin de en somut göstergesidir. Her bireyin metabolizması, yaşam tarzı ve sağlık durumu farklıdır. Bu nedenle Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde kilo vermek isteyen vatandaşlarımıza standart diyet listeleri yerine kişiye özel beslenme programları hazırlanıyor. Düzenli takiplerle hem sürdürülebilir kilo kaybı sağlanıyor hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılıyor. Bu Merkezlerimizde kişiye özel beslenme danışmanlığının yanı sıra fiziksel aktivite danışmanlığı, kronik hastalıklarla mücadele, psikososyal danışmanlık, kadın-çocuk sağlığı danışmanlık hizmetleri, ağız ve diş sağlığı, kanser erken teşhis tarama ve eğitim, tütün ve madde bağımlılığı danışmanlığı gibi birçok hizmetler de verilmektedir. SHM’lerde görev yapan diyetisyenlerimiz, fizyoterapistlerimiz, psikologlarımız ve diğer sağlık profesyonellerimizle birlikte vatandaşlarımıza bütüncül bir hizmet sunuyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz aracılığıyla yürütülen kapsamlı çalışmalar sayesinde vatandaşlarımızın yalnızca kilo vermesini değil, aynı zamanda daha bilinçli, dengeli ve sağlıklı bir yaşam sürmesini hedefliyoruz. Ancak bunu sağlayabilirsek obeziteyi ve birçok kronik hastalığı erken müdahale ile önleyebiliriz. Bu nedenle İlimizde Pamukkale 1 Nolu, Merkezefendi 1 Nolu ve Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde sunulan ücretsiz hizmetlerden tüm vatandaşlarımızın faydalanması büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
Kocaeli Kocaeli’de 7 kişinin hayatını kaybettiği fabrika yangını davasında üçüncü gün Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde parfüm dolum tesisinde çıkan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 16 sanığın yargılandığı davanın üçüncü gün oturumu başladı. Taraf sayısının fazlalığı nedeniyle Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ndeki 250 kişi kapasiteli salonda görülen davada, önceki celsede sanık savunmalarının alınmasına başlanmıştı. Kaldığı yerden devam eden üçüncü gün oturumunda sanıkların savunmaları ile müşteki beyanlarının alınmasına devam ediliyor. Ne olmuştu Olay, 8 Kasım 2025 tarihinde Dilovası Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’ndeki bir parfüm dolum tesisinde meydana geldi. Tesiste çıkan yangında Hanım Gülek (65), Esma Dikan (65), Şengül Yılmaz (55), Tuncay Yıldız (48), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17) ile Cansu Esatoğlu (16) hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında hazırlanan ve Gebze 7. Ağır Ceza Mahkemesince delil yetersizliği gerekçesiyle iade edilen ilk iddianame, eksikliklerin giderilmesinin ardından yeniden revize edilerek kabul edilmişti. İstenen cezalar İddianamede; kozmetik firması yetkilileri tutuklu sanıklar İsmail Oransal ile ağabeyi Altay Ali Oransal, ortak üretim yaptığı öne sürülen kozmetik firmasının tutuklu yetkilileri Aleyna Oransal ve Gökberk Güngör hakkında ’olası kastla öldürme’ suçundan 7’şer kez müebbet, ’nitelikli mala zarar verme’ suçundan ise 3’er kez 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. İddianamede ayrıca; fabrikaya iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren firmanın işletmecisi Ümit Ç., sorumlu müdürü Ünal A., iş güvenliği uzmanları Muhammet D. ile Seyfullah Ç., fabrika binasının eski sahibi Güven D., binayı satın alan şirketin yetkilileri Caner Özgür Y., Özcan Y. ve Özkan Y.’nin ’bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti. Oransal kardeşlerin dayısı Ali Osman A., Onay Y., Ömer A. ve Abdurrahman B. hakkında ise ’suçluyu kayırma’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.