EĞİTİM - 26 Temmuz 2024 Cuma 10:05

Çeşme Turizm Fakültesi öğrencilerine otel konforunda yurt

A
A
A
Çeşme Turizm Fakültesi öğrencilerine otel konforunda yurt

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi kampüsünde, hayırsever Shipley-Altındağ ailesi tarafından gerçekleştirilen 1 milyon 400 bin dolar bağışla yapımı devam eden öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi. Otel konforunda inşa edilen 108 kişilik öğrenci yurdu yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.


Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinin yatırım atağı öğrenci yurduyla devam ediyor. Son dönemde aldığı bağışlarla örnek bir kampüs ortamına kavuşan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinde yapımı devam eden yurt inşaatının yüzde 70’i tamamlandı. Geçen yıl Gastronomi Akademisi’ni de Çeşme Turizm Fakültesine kazandıran Shipley-Altındağ ailesinin bağışlarıyla yapılan yurt iki katlı ve iki bloktan oluşuyor.


Çeşme Turizm Fakültesi kampüsünde son iki yılda önemli projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü, öncü araştırma üniversitemizin güzide akademik birimlerinden birisi de Çeşme’de bulunuyor. Daha önce Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu olarak eğitim veren bu birimimizi fakülte statüne kavuşturarak, çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn etmeyi sürdürüyoruz. Eğitim ve öğretim içeriklerini yenileyip akademik ve idari yapısını güçlendiriyoruz. Artık, Fakültemizden, turizm sektörüne uluslarası nitelikli ve donanımlı mezunlar yetişmeye başladı. Fakültemizin fiziki altyapısına yönelik önemli yatırımlar yaptık. Burada öğrencilerimiz barınma sorunu yaşıyordu. Yurt inşaatının tamamlanmasıyla birlikte barınma sorununu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Öğrencilerimizin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması çok önemli. Yeni yapılan yurt ile birlikte öğrencilerimiz ev konforunda ve güven içinde bir eğitim öğretim hayatı sürecekler. Son dönemde yapılan bağışlarla, Çeşme Turizm Fakültesinin atağa kalktığını büyük bir gururla ifade etmek isterim. Öğrenci yurdumuzun fakültemizin tercih edilebilirliğine önemli katkı sunacağına inanıyorum. Rekor bağışla öğrenci yurdu yapımına vesile olan bağışçılara ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e çok teşekkür ediyorum” dedi.



“Temelinde özveri, başarı ve gayret olan gurur tablosu”


Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise, “Shipley-Altındağ ailesinin 1 milyon 400 bin dolarlık bağışıyla ve Bridge to Türkiye Vakfı’nın katkılarıyla Ege Üniversitesine kazandırılan, Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Öğrenci Yurdu inşaatı, güneş gibi parlıyor. Bu muhteşem eser ile gurur duyuyoruz. Heyecanlıyız, mutluyuz. Turizm Fakültemizin kampüsünde artık bir gurur tablosu var. Temelinde özveri, başarı ve gayret olan bir gurur tablosu bu” diye konuştu.


Çeşme Turizm Fakültesini tercih ederek yerleşen öğrencilerin yasadıkları sorunların başında barınma geldiğini ifade eden Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yürütülen öğrenci odaklı çalışmalar neticesinde Ege Üniversitesinde huzur ve barış dolu bir kampüs ortamı oluştu. Fakültemizin sorunlarından birisini barınma konusu oluşturuyordu. Fakülte yerleşkemizde sonuna yaklaştığımız yurt binamızın tamamlanması ile çok önemli bir sorunu da çözüme kavuşturmuş olacağız. Kampüsümüzün içerisinde otel konforunda güvenli, prestijli bir yurt imkânı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin barınma sorununu büyük oranda çözecek ve büyük bir kısmının tamamlandığı öğrenci yurdu inşaatımız için Rıchard Shipley, Feyza Altındağ Shipley, Feruzan Altındağ ve gece-gündüz çalışan mimarımız Murat Altındağ’a gönülden teşekkür ediyoruz ”dedi.



“Eylül ayında hizmete girecek”


Yapılacak olan öğrenci yurdu ile ilgili bilgiler aktaran Prof. Dr. Gültekin, “Eylül ayında tamamlanması planlanan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Özel Öğrenci Yurdu, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılacak. Toplam bin 500 metrekare alanda, kız-erkek öğrenci yurdu olmak üzere iki bina bulunuyor. Her binada 27 oda olmak üzere toplam 54 oda ve 108 öğrenciye hizmet verecek yurdun tüm odaları iki kişilik tasarlandı. Tamamı hibe yoluyla yapılacak yurt binaları, Çeşme Turizm Fakültesi tarafından işletilecek ve her yıl yönetim tarafından belirlenen, ekonomik durumu yetersiz en az 5 öğrenciye ücretsiz konaklama imkanı da sağlanacak” diye konuştu.



Çeşme Turizm Fakültesi öğrencilerine otel konforunda yurt

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Uçağın düştüğü gören vatandaşlar, o anları anlattı Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı taşıyan uçağın düşmesin ardından vatandaşlar o anları anlattı. Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ı taşıyan 9H-DFJ kuyruk numaralı Falcon 50 tipi uçağın Haymana ilçesi Kesikkavak köyü yakınlarında düşmesi sonrası köylüler gördüklerini anlattı. Evinde istirahat ettiği sırada bir patlama sesi geldiğini ifade eden vatandaş, "İkinci patlama sesi gelince herkes sokağa döküldü. Biri trafo patlamış dedi. Sonradan uçağın düştüğünü durduk. Zaten parçaları hep görünüyordu. Sonra Jandarma ekipleri gelince bizleri oradan çıkarttılar. Oradan sağ çıkma ihtimalleri yok, kötü bir patlama oldu. Herkese geçmiş olsun" dedi. Gazi Özgür’se saat 20.00-21.00 sıralarında yüksek bir patlama sesi duyduğunu ifade ederek, "Bir de yoğun bir sis ve hafif bir yağmur vardı. Patlamanın neticesini bilemediğimizden dolayı anlık haberler yayılmaya başladı. Haberler yayılmaya başlayınca arabaya bindim. Bölgede Jandarma ekipleri dronlarla arama yapıyorlardı. Deprem oluyor ve depremden önce gelen patlama sesi gibi bir ses geldi. Kalıntıları ilk gençler görünce Jandarmaya haber vermişler. Jandarma da olay yerine geldi ve herkesi uzaklaştırdı. Uçağın enkazı bulundu" diye konuştu. Olayı anlatan Gökhan Tekin ise, "Otelde teknik servis olarak çalışıyorum. Bir patlama sesi duydum. Otelde doğalgaz patlaması oldu diye bizim otelin ismini verdiler. Bizim otelde öyle bir patlama olmadı. Sonra uçak düştüğünü söylediler. Uçak parçaları vardı, ceset vardı jandarma sokmadı bizi oraya. Ses büyüktü, deprem oldu ya da bomba patladı sandık ama sonradan uçağın düştüğünü öğrendik" şeklinde konuştu.
Ankara İletişin Başkanı Duran’dan düşen uçakla ilgili açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Genelkurmay Başkanını taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın elektrik arızası nedeniyle acil durum bildirdiğini belirterek, "23 Aralık 2025 günü Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ve maiyetindeki dört kişi ile üç mürettabatı taşıyan bir özel jet, 20:17’de Esenboğa havalimanından kalktıktan sonra 20:33’te hava kontrol merkezine elektrik arızasından kaynaklı acil durum bildirmiş ve acil iniş talebinde bulunmuştur. Uçak hava kontrol merkezi tarafından tekrar Esenboğa havalimanına yönlendirilmiş ve havalimanında gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Acil iniş için alçalmaya başlayan uçak 20:36’da radar ekranından kaybolmuş ve sonrasında irtibat kurulamamıştır" ifadelerine yer verdi. Olay yerinde gerekli çalışmaların devam ettiğini ve sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Duran, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı ekiplerce başlatılan arama faaliyetleri sonucunda düştüğü anlaşılan uçağa ait enkaza ulaşılmış olup, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere kamuoyumuzun sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesi; bunun haricinde sosyal medyadaki teyitsiz bilgi, spekülasyon ve komplo teorilerini dikkate almaması, dezenformasyon girişimlerine prim verilmemesi adına oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.