KÜLTÜR SANAT - 11 Nisan 2023 Salı 09:58

Çocuk İftarı’nda depremzede çocuklar ağırlandı

A
A
A
Çocuk İftarı’nda depremzede çocuklar ağırlandı

Depremzede çocuklar, Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk İftarı’nda ağırlandı.

Depremzede çocuklar, Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk İftarı’nda ağırlandı.


Türk Kültür ve Sanat Derneği, bu yıl 31’incisini gerçekleştirdiği Geleneksel Çocuk İftarı’nda İzmir’de ikamet eden depremzede çocukları ve Sokak Çocukları Derneği’nden 70 çocuğu ağırladı. Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında; Karagöz Hacivat gösterisi sunuldu, çocuklar davulcu, fenerci ve piyango çekilişinde eğlenirken, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramları ile de güzel anlar yaşadılar.


Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayla Yücetürk yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı, insanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve gönül birliğinin güçlenmesine vesile olur. Sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini hatırlatır. Cocuk iftarı ise eski bir geleneğimizdir. İlk olarak 1960’lı yıllarda İstanbul’da mütefekkir-yazar Samiha Ayverdi başlatmıştır. Amacı, çocuklara Ramazan’ı ve orucu anlatmak ve sevdirmektir. İslam’ın ve Ramazan’ın sevgi ve paylaşma ruhunun, çocuklara hitap eden eğlencelerle yaşanmasıdır. Onları bir birey olarak görmektir. Biz de Dernek olarak, kurulduğumuz 1990 yılından beri bu geleneği devam ettiriyoruz. Onların bu gecede mutlu olmalarını ve kendilerini özel hissetmelerini sağlamaya gayret ediyoruz” diye konuştu. Ardından Derneğin kurucu başkanı Sevgi Özküzne de diş kirası hakkında bilgi vererek, “Diş kirası; iftarımıza geldiniz, dişleriniz aşındı, teşekkür ediyoruz anlamına gelen ve misafirlere iftardan sonra takdim edilen hediyelerdir. Zarif ve eski bir Türk adetidir. Biz de bu gece misafirimiz olan sevgili çocuklarımıza bu güzel geleneğimizi yaşatmak istedik” dedi.


İftar programı, çocuklara çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da 2 bin 305 personelle ‘Huzur ve Güven’ uygulaması Adana’da 2 bin 305 polis ve jandarmanın katılımıyla ‘Huzur ve Güven’ uygulaması gerçekleşti. Uygulama noktalarını denetleyen Adana Valisi Mustafa Yavuz, "Adana’nın huzuru ve güvenliği için mahalle mahalle, sokak sokak arkadaşlarımız uygulama yapıyor" dedi. Adana Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı 2 bin 305 personel ile kent genelinde ‘Huzur ve Güven’ uygulaması gerçekleştirdi. Yaklaşık 80 ayrı nokta yapılan uygulamada trafik ve asayiş yönünden denetlemeler yapıldı. Adana Valisi Mustafa Yavuz, uygulama noktalarında denetim yaptı. Vali Yavuz, uygulama noktasında durdurulan araçtaki vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, "Geçen hafta yine il genelinde güvenlik ve asayiş uygulamamız yaptık. Vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler aldık. Bayrama ikin gün kala il genelinde emniyet ve jandarmamızla 2 bin 305 personelimiz ile sahadayız. Vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ettik, onları huzuru ve güvenliği için sahada olduğumuzu, onlar için 24 saat çalışacağımızı paylaştık. Sahadayız, güvenlik ve asayiş uygulamalarımızla sadece asayiş değil narkotik ve yunus ekiplerimizle Adana’nın huzuru ve güvenliği için mahalle mahalle, sokak sokak arkadaşlarımız uygulama yapıyor. Bizler Adana’nın huzurunun ve güvenliğinin dünden daha iyi olacağına, yarın daha iyi olacağı noktasında ümitvarız. Bayram tedbirlerini planladık, 10 gün boyunca hem asayiş, trafik, narkotik açıkçası tüm unsurlarımızla sahada olacağız" ifadelerine yer verdi.