EĞİTİM - 24 Eylül 2024 Salı 12:21

Egeli genç sağlıkçıların beyaz önlük heyecanı

A
A
A
Egeli genç sağlıkçıların beyaz önlük heyecanı

Ege Üniversitesinin genç sağlık çalışanı adayları, uyum haftası kapsamında beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attılar. EÜ Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlük giyme törenlerinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Rektör Prof. Dr. Budak, öğrencilere beyaz önlüklerini bizzat giydirdi.


Tıp Fakültesi 55. Yıl Şölen Alanında gerçekleştirilen beyaz önlük giydirme töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “1955 yılında Üniversitemizin kurulan ilk iki fakültesinden biri olan Tıp Fakültemiz, ulusal ve uluslararası arenada pek çok ilki literatüre kazandırmıştır. Fakültemiz, hem nitelikli eğitim verilmekte de hem de kaliteli sağlık hizmeti sunulmaktadır. Sunduğu hizmetle bölgenin ve ülkenin en önemli hastanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Hastanesini hak ettiği yere taşımak için sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde Hastanemiz A Plus hastane konumundadır” dedi.


Gençlere seslenen Prof. Dr. Budak, “Sağlık, Ege Üniversitesi için hassasiyeti en yüksek konuların başında geliyor. 69 yıl boyunca inşa ettiğimiz köklü tecrübe ve bilgi hazinesi, sizleri çok şanslı kılarken aynı zamanda çok ciddi sorumluluklar yüklüyor. Bugün eğitim hayatınıza başlayacağınız bu köklü çatıyı daha ileri taşıyacak olan sizlersiniz. Kutsal bir mesleğin mensupları olarak refahı yüksek bir toplum inşasında başrolü üstleneceksiniz. Eğitim öğretim faaliyetlerinizi, eğitim kalitesi akreditasyonla tescillenmiş; nitelikli sağlık hizmetleriyle öne çıkan saygın bir sağlık ve eğitim kurumunda sürdüreceksiniz. Tıp alanında çığır açan gelişmelere öncülük eden güçlü bir akademik kadronun deneyimlerinden faydalanacaksınız. Akademisyenlerimizin, sizlere teorik donanımın yanı sıra mesleki sorumluluk bilincini, etik ve insani değerleri en iyi şekilde aşılayacağına yürekten inanıyorum. Bizler ise akademik ve entelektüel gelişiminiz için ihtiyacınız olan tüm imkânları sizlere sağlamak için buradayız. Üniversitemiz çatısı altında huzurlu, güvenli ve başarılı bir eğitim hayatı deneyimlemeniz için elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.


Törene; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Devrim Bozkurt, fakülte ve hastane üst yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.



Genç diş hekimi adayları önlüklerini giydi


EÜ Diş Hekimliği Fakültesinde de beyaz önlük giyme heyecanı yaşandı. Bilim Sanat Amfisinde gerçekleştirilen önlük giyme törenine katılan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin dördüncü fakültesi olarak kurulan Diş Hekimliği Fakültemiz, kuruluşundan bu yana yetkin akademik kadrosunun bilimsel çalışmaları, ağız ve diş sağlığı alanına kazandırdığı nitelikli mezunlarıyla daima öncü ve örnek bir konumda olmuştur. Eğitim, sağlık ve araştırma potansiyelini sürekli geliştiren fakültemiz bugün, hem güçlü bir akademik geleneğin temsilcisi hem de on binlerce hastanın şifa bulduğu bir merkez konumundadır” dedi.


Genç diş hekimi adaylarına seslenen Prof. Dr. Budak, “Bugün, giydiğiniz beyaz önlüklerinizle mesleğinize ilk adımı atıyorsunuz. Bundan böyle temel gayeniz, mesleğinizin kutsallığını yansıtan bu önlüğü gururla taşımak olmalıdır. Kariyer basamaklarınızı çıkarken ihtiyaç duyduğunuz tüm olanaklara sahip, uluslararası sıralamada ilk 200’de olan A Plus bir fakültede eğitim alacağınız için çok şanslısınız. Fakültemizin en gelişmiş cihazlarla donatılmış klinikleri, yetkin akademik kadrosu, uluslararası bağlantıları ve alanındaki öncü konumu sizler için büyük bir fırsat niteliğinde. Bu imkanları iyi değerlendirdiğiniz takdirde, ileride adından gururla söz edeceğimiz diş hekimleri olacağınıza yürekten inanıyorum. Hepinize başarılı ve mutlu bir akademik yıl diliyorum. Umutlarımız hiç eksilmesin, yolumuz hep aydınlık ve açık olsun” dedi.


Törene; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Fakülte yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.



Egeli genç sağlıkçıların beyaz önlük heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.