ASAYİŞ - 04 Temmuz 2025 Cuma 19:13

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tutuklandı

A
A
A

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik "yolsuzluk" soruşturması kapsamında gözaltına alınan önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tutuklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ’de taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun dahil olduğu 157 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu, bilirkişi raporlarına istinaden "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 1 Temmuz günü yapılan operasyonda, şüphelilerden 137’si yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden eski İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da dahil 119 kişi, Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Diğer 18 şüpheli ile ilgili işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Şenol Aslanoğlu, Heval Savaş Kaya ve Tunç Soyer tutuklandı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da bulunduğu 99 şüpheli tutuklama talebiyle, 19 şüpheli ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Öte yandan 20 şüphelinin ise Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden serbest bırakıldığı belirtildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 99 kişiden aralarında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Barış Karcı’nın da bulunduğu toplam 45 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasına önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yer aldı.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tutuklandı

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın ve Ertan Dikmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ali İhsan Çiftçi - Abdurrahman Derici

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.