SPOR - 21 Nisan 2026 Salı 10:21

Göztepe’de hedef iç sahada galibiyet

A
A
A
Göztepe’de hedef iç sahada galibiyet

Göztepe, Süper Lig’in 31. haftasında Antalyaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak hem taraftarı önünde süren 5 maçlık galibiyet hasretine son vermek hem de Avrupa iddiasını devam ettirmek istiyor.


Göztepe, Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında 25 Nisan Cumartesi günü sahasında Antalyaspor ile oynayacağı kritik karşılaşmaya hazırlanıyor. Taraftarı önünde 5 maçtır kazanamayan İzmir ekibi, bu mücadeleyle birlikte kötü seriye son vermeyi hedefliyor.


Sarı-kırmızılılar, iç sahadaki son galibiyetini ocak ayında Fatih Karagümrük karşısında elde etti. Bu maçın ardından oynanan Kayserispor, Eyüpspor, Alanyaspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarından beraberlikle ayrılan Ege temsilcisi, Galatasaray’a ise mağlup oldu.



Başakşehir ile Avrupa yarışı


Türkiye Kupası’nı ligde ilk 4 sırada bulunan takımlardan birinin kazanması durumunda, ligi 5. sırada tamamlayan ekip Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edecek. Bu yarışta 43 puanla 5. basamakta bulunan Başakşehir ile aynı puana sahip olan Göztepe, averaj farkıyla 6. basamakta bulunuyor.


İki takım arasında oynanan maçlarda ise ikili averajda rakibine üstünlük sağlanamadı. Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Göztepe 1-0 kazanırken, Fatih Terim Stadı’ndaki mücadeleden Başakşehir 2-1 galip ayrıldı.


Ligin kalan bölümünde Göztepe; iç sahada Antalyaspor ve Gaziantep FK ile karşılaşacak, deplasmanda ise Trabzonspor ve Samsunspor mücadelelerine çıkacak.


Başakşehir ise hafta sonu Kasımpaşa’yı ağırladıktan sonra deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. İstanbul temsilcisi, ardından Samsunspor’u ağırlayacak ve sezonun son haftasında Gaziantep FK’ya konuk olarak ligi tamamlayacak.



Göztepe’de hedef iç sahada galibiyet

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Güzelleşmek uğruna gittiği merkezde yüzü yandı Adana’da ’prenses cilt bakımı’ yaptırmak için güzellik merkezine giden kadının yüzünde 2. derece yanık oluştu. Yüzü bandajla kapatılan kadın, "2 yaşındaki oğlum beni böyle görünce ’öcü’ diyerek kaçıp düştü ve yaralandı. Güzelleşmek uğruna 7 bin lira verdim, mağdur oldum" dedi. Adana’da yaşayan 4 çocuk annesi Saide G. (40), geçtiğimiz cuma günü merkez Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi’ndeki bir güzellik merkezinde ’prenses cilt bakımı’ yaptırdı. İddiaya göre bakım sonrası yüzünde yanıklar oluşan kadın evine gönderildi. Evine giden Saide G., yüzündeki ağrılara dayanamayarak gece saatlerinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. 2. derece yanık teşhisi konuldu Hastaneye gider gitmez Saide G.’ye, 2. derece yanık teşhisi konuldu. Raporlarla birlikte karakola giden kadın, güzellik merkezinden ve işlemi uygulayan çalışandan şikayetçi oldu. "Raporu gönderin, paranızı yollayalım" Bu sırada güzellik merkezi, Saide G.’ye ulaşarak, "Doktor raporunu gönderin, avukatımıza soralım 7 bin TL’lik paketinizin ücretini iade edelim" dedi. "Dalga geçerek telefonu kapattılar" Yaşadıklarını İHA’ya anlatan Saide G., "Prenses cilt bakımı yaptırmaya gittim. Bu gittiğim 3. seanstı ancak ilk 2 seansı saymadılar. Her gitmemde hafif hafif yüzüm yanıyordu ama bu şekilde olmuyordu. Cuma günü seanstan çıktım, eve geldim aynaya baktım ve yüzümde büyük büyük yanıklar olmuş. Güzellik merkezinin sahibi bana ulaşsın diye yazışmalarımız var, aradım ama bana ’geçmiş olsun’ diyerek dalga geçerek telefonu kapattılar, hiçbir şekilde geri dönüş yapmadılar. Dün karakola gidip şikayetçi olunca güzellik merkezi sahibi öyle bana ulaştı, ’raporları atın, avukatıma danışayım ondan sonra ödemeyi yapayım’ diyerek beni geçiştirdi" ifadelerini kullandı. "Lazere giren bayanlar cilt bakımına da giriyor" Kendisine cilt bakımı yapan çalışanın uzman olmadığını da öne süren Saide G., "Normalde orası bir güzellik merkezi, lazer çalışanı giremez, uzmanın girmesi lazım. Ama lazere giren bayanlar cilt bakımına da giriyor. Güzelleşmek uğruna gittim ama bu şekilde yüzüm yanık bir şekilde geri eve döndüm. Ben şu an mağdurum, bu mağduriyetimin maddi ve manevi her şekilde giderilmesini istiyorum" dedi. "Ufak çocuğum benden korkuyor" 2 yaşındaki evladının kendisini görünce korktuğunu anlatan kadın, şunları söyledi: "2 yaşında ufak bir oğlum var, dün beni gördü ve ’öcü’ diyerek kaçtı, balkondan düştü. Çocuğum benim yanıma yaklaşmıyor. Ufak çocuğum benden korkuyor, kaçıyor. Güzellik merkezine giden kişiler mutlaka kaliteli bir yere gitsinler, güvenilir bir yere gitsinler. Evde bir de ufak bebekleri varsa sonrasında çok sıkıntı yaşanıyor."
Kocaeli Kitabın izini süren öğrenciler, Kocaeli’yi adım adım gezdi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Bir Kitap, Bir Şehir, Bir Yazar" projesi kapsamında lise ve üniversite öğrencileri, okudukları eser üzerinden kentin tarihi mekanlarını gezdi. Programın sonunda yazar Sibel Eraslan, öğrencilerle söyleşide bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü "Bir Kitap, Bir Şehir, Bir Yazar" programının ilk etabında, öğrenciler yazar Sibel Eraslan’ın "4 Defter-Rumeli Rüzgarı" adlı kitabı çerçevesinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Göç, aidiyet ve tarih temalarının işlendiği eser doğrultusunda hazırlanan programda, öğrenciler hem kitabı önceden okuyarak sürece hazırlandı hem de kitapla ilişkilendirilen mekanları yerinde gördü. Program kapsamında 60 kişilik öğrenci grubu, kentteki tarihi noktalara gezi gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Orhan Camii’nde başlayan program, Selim Sırrı Paşa Konağı ve Saat Kulesi ziyaretleriyle devam etti. Etkinlikte öğrenciler, kitabın içeriğiyle ilişkilendirilen mekanları gezerek şehir tarihi ve kültürel mirasa ilişkin bilgi aldı. Programın son bölümünde ise İzmit Millet Bahçesi’nde bulunan Alev Alatlı Kütüphanesi’nde söyleşi düzenlendi. Yazar Sibel Eraslan, öğrencilerle bir araya gelerek kitabın yazım süreci, karakterleri ve çıkış noktalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söyleşide öğrenciler de yazar Eraslan’a sorular yöneltti. Her ay farklı eser ele alınacak Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlandığı belirtilen projede, her ay belirlenen bir eser etrafında tematik geziler ve okur-yazar buluşmaları yapılacağı bildirildi. Programın ikinci etabında ise 13 Mayıs’ta Ahmet Murat’ın "Taşı Taşırmak" adlı eserinin ele alınacağı öğrenildi.