GENEL - 18 Mayıs 2017 Perşembe 14:21

’Hedef sıfır iş kazası’ projesinin İzmir ayağı başladı

A
A
A
’Hedef sıfır iş kazası’ projesinin İzmir ayağı başladı

Çalışma hayatında ilan edilen Milli Seferberlik kapsamında yürütülen ’Hedef sıfır iş kazası’ projesinin İzmir ayağı başladı.

Çalışma hayatında ilan edilen Milli Seferberlik kapsamında yürütülen ’Hedef sıfır iş kazası’ projesinin İzmir ayağı başladı. Proje kapsamında İzmir’de bir firmanın inşaat şantiyesini ziyaret eden SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, işçilerle sohbet edip çalışma koşulları ve iş güvenliği konularında bilgiler aldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Milli Seferberlik kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan ’Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı’nın ikinci bölümü olan İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği İzmir’de sahaya indi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı inşaatından başlatılan projenin İzmir ayağı da Folkart Time’ın şantiyesinde başladı. Firma yetkilileriyle birlikte şantiyeyi ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal ve beraberindekiler, inşaat alanını gezerek işçilerle çalışma koşulları hakkında sohbet etti.


’Hedef sıfır iş kazası’ projesi kapsamında ziyaret ettiği şantiyede açıklamalarda bulunan SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, 81 ilden toplanan talepleri rapor haline getirerek, çalışma hayatının temel ihtiyaçlarını tespit ettiklerini kaydetti. Ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilmesi ve farklı sektörlerde yaşanan olumlu gelişmelerin yaygınlaştırılması gibi amaçlarla 81 ilde ziyaretler gerçekleştireceklerini anlatan Ceylan, “İş sağlığı ve güvenliğinin eğitime aktarılması sürecinde, mesleki eğitimin öneminin yanında, okul öncesinden başlayarak tüm iş yaşamını içine alan yaşam boyu öğrenmeyi hedeflemektedir. Çocuklara, gençlere ve çalışanlara, tehlike ve riskleri önleme eğitimleri verilirken sağlık ve güvenlikle ilgili davranışlar öğretilecek. Bu eğitimlerin sonucunda yaşamın her safhasında, özellikle de iş yerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün gelişmesi sağlanacak” diye konuştu.


Gerçekleştirilecek ziyaretlerde, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında karşılaşılan sorunlara yönelik çözümlerin geliştirileceğini de anlatan Cevdet Ceylan, daha sonra işçilerle birlikte yemek yedi. Yemekhanede masalarına oturduğu işçilerle sohbet eden Ceylan ve beraberindekiler, çalışma koşulları ve iş güvenliği konularında bilgiler aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir