EĞİTİM - 24 Eylül 2025 Çarşamba 09:13

İngilizce eğitimde yenilikçi güç birliği

A
A
A
İngilizce eğitimde yenilikçi güç birliği

İngiltere’nin önde gelen dil eğitimi kurumu NILE ile yapılan iş birliği kapsamında Yaşar Üniversitesi’nde 40 öğretim üyesi, uluslararası standartlarda yoğun bir programla İngilizce ders anlatım becerilerini geliştirdi.


Yaşar Üniversitesi, İngilizce eğitim kalitesini ve öğrenci odaklı öğretim anlayışını güçlendirmek amacıyla İngiltere merkezli Norwich Institute for Language Education (NILE) ile iş birliğine gitti. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen "Effective English Medium Instruction" başlıklı eğitime, üniversitenin İngilizce eğitim veren 25 bölümünden 40 öğretim üyesi katıldı.


Dünyaca tanınan ve British Council akreditasyonuna sahip NILE’ın deneyimli eğitmenleri James Thomas ve Dr. Erkan Arkın tarafından verilen beş günlük eğitimde modern CLIL (Content and Language Integrated Learning) yöntemleri öne çıkarıldı.


İki yıllık hazırlık süreci


Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, projenin iki yıllık hazırlık sürecinin ardından hayata geçtiğini belirterek, "Üniversitemizin öğretme paradigmasından öğrenme paradigmasına geçiş stratejisinin ve yenilikçi öğretme-öğrenme yöntemlerini yaygınlaştırma hedefimizin stratejik bir adımıdır" dedi.


Öğrenci katılımı ve uluslararası uyum


Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Güney ise eğitimin, İngilizce yeterliliği yüksek olan öğretim üyelerinin ders dili olarak İngilizceyi kullanırken öğrencilerin derse aktif katılımını artırmayı ve bilgiyi daha etkili aktarmayı hedeflediğini vurguladı.


Üniversite yetkilileri, programın yalnızca kampüs içindeki İngilizce eğitim kalitesini yükseltmekle kalmayacağını, aynı zamanda uluslararası değişim programlarına katılan öğrencilerin gittikleri kurumlara daha kolay uyum sağlamalarına da katkı sunacağını ifade etti.



İngilizce eğitimde yenilikçi güç birliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.