GENEL - 18 Ekim 2019 Cuma 20:27

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem Göztepe

A
A
A
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem Göztepe

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde Torbalı’daki arazi tahsisinin iptali için konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, “’Göztepe’nin yanındayız, haklarının korunması için çalışacağız’ demiştiniz.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde Torbalı’daki arazi tahsisinin iptali için konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, “’Göztepe’nin yanındayız, haklarının korunması için çalışacağız’ demiştiniz. Burada tesisin kurulması için bir süre verebilecek misiniz? Büyükşehir ve Torbalı Belediyesi olarak ne yapacaksınız?” diye sorunca Başkan Soyer ise, “Gün vermek mümkün değil. Bizim irademizde olmayan hukuksal durumlarla karşılaşabiliyoruz. İrademiz çok nettir. Biz sonuna kadar destekçisi olacağız” cevabını verdi.


İzmir Büyükşehir Belediyesinin ekim ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Toplantının başında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na son dönemdeki başarılarından dolayı plaket verildi. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kentteki toplu taşımanın 1 kuruş ve 1 kontör olması kararlaştırıldı.



"120 gün geçti"


Torbalı’da önceki dönemde Göztepe Spor Kulübüne tesis yapılmak verilen arazi konusu da gündeme geldi. Tahsis yeni dönemde iptal edilmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise iptalin gerçekleştiği süreçte hukuki gerekçelerden bahsetmişti. Başkan Soyer mağduriyetin giderileceğini açıklamıştı. Konuyu gündeme getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Burada sadece siyasi saiklerle ortadan kaldırılma durumu var. Hukuki eksiklikler var deniyor, onlar büyük ihtimalle ortadan kalktı. ‘Göztepe’nin kaybedeceği 2 ay var’ denilmişti. 120 gün gibi bir süre geçti. ‘Göztepe’nin yanındayız, haklarının korunması için çalışacağız’ diye bir ifade kullanmıştınız. Burada tesisin kurulması için bir süre verebilecek misiniz? İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi olarak ne yapacaksınız? Sonuç kamuoyunca ve Göztepe kulübünce dört gözle bekleniyor. Bir hatadan dönülmesi gerekiyor” dedi.



"Gün vermek mümkün değil"


CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da, “İrtifa hakkı hukuki nedenlerle kaldırılmıştı. Biz ülke olarak hukuka uygun davranmakla yükümlüyüz. Yoksa yargılanmak zorunda kalıyoruz. Öncelik işimiz hukukun üstünlüğünü sağlamak. Başkanım siz bir söz verdiniz ve hukuki gerekler yerine getirildi. Plan değişikliği var. Süre vermek çok zor. Bunun anlayışla karşılanması gerekiyor” açıklamasında bulundu.


Soyer ise, “Düzeltildi. Bundan sonrasıyla ilgili süreç en hızlı şekilde ilerleyecek. Gün vermek mümkün değil. Bizim irademizde olmayan hukuksal durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bizim öngörmediğimiz zaman uzamalar olabiliyor. İrademiz çok nettir. Biz sonuna kadar destekçisi olacağız” yanıtını verdi.



Logo tartışması


İzmir Büyükşehir Belediyesinin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logosu da tartışmaya neden oldu. AK Parti Grubu logonun, LGBTİ+ simgesine benzetildiğini ifade etti. AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe kendilerine gönderilen logolar arasında olmayan bir görselin seçilmesine tepki gösterdi. Boztepe, söyle konuştu: “Daha önce bu komisyonun adı üzerinden tartışma çıkmıştı. Ben o gün de bu renkleri kullanacaksınız demiştim. Burada da bu rengi görüyorum. Bu İzmir’e bir saygısızlıktır. Bize gönderilen resimler farklı buradaki logo tamamen farklı. Bize nezaketle ile sorulsaydı iyi olurdu." Bunun üzerine CHP’li bazı meclis üyeleri Boztepe’yi eleştirdi.



"Buca’mızda AVM olsun"


AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Solmaz ise dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, “Buca’mızda AVM olsun. Hafta sonu hanımlar parayı alıyor, ‘nereye gidiyorsunuz?’ diyoruz. Ya Balçova’ya ya Bornova’ya ya Mavişehir’e gidiyorlar. Buca’mızda da AVM olsun. Buca’nın parası Buca’da kalsın” önerisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Başkan Taşkın taziye hizmetlerinin merkezinde inceleme yaptı Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya’da bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü deposunda yürütülen taziye hizmetlerini yerinde inceleyerek, ilçede kalıcı taziye evlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik hedefleri değerlendirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya’da Hasan Basri Türbesi’nin yanında bulunan Korucuk Mesire Alanı’ndaki Muhtarlık İşleri Müdürlüğü deposunda yürütülen taziye hizmetlerini yerinde inceledi. İlçedeki 104 mahalleye taziye çadırı, taziye ikramı ve taziye paketlerinin bu merkezden ulaştırıldığını belirten Başkan Taşkın, mevcut çadır sisteminin sürdürüleceğini, öncelikli hedefin ise mahallelere kalıcı taziye evleri kazandırmak olduğunu ifade etti. Belediye tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 30 çadır, 3 bin sandalye, 400 masa ve 2 bini aşkın taziye paketiyle vatandaşlara acı günlerinde destek sağlanıyor. ‘’Taziye Hizmetlerinde yükü kalıcı mekânlara kaydırmak istiyoruz" İncelemeleri sırasında yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, taziye hizmetlerinin Muhtarlık İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürüldüğünü belirtti. Başkan Taşkın, ilçedeki tüm mahallelere taziye çadırı ve ikram desteği ulaştırıldığını kaydederek, "Bugün Hasan Basri’de bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzün deposundayız. Buradan 104 mahallemize taziye çadırı, taziye ikramları ve taziye paketleri ulaştırıyoruz. Depolarımızda 30 taziye çadırımız var. Bunların 10’u körüklü sistemden oluşuyor. Hemen yanımızdaki vinç sayesinde bu çadırları daha hızlı ve pratik şekilde kurabiliyoruz. Önümüzdeki süreçte körüklü çadır sayımızı artırmayı düşünüyoruz ancak asıl hedefimiz, mahallelerimize kültür evi, semt konağı ya da taziye evi olarak kullanılabilecek kalıcı mekânlar kazandırmaktır. Geçen yıl ilk taziye evimizi Hasırcılar Mahallemizde hizmete açtık. Şu anda merkezde 10 taziye evimizin inşaatı sürüyor. Eski Malatya merkezinde de dört ayrı noktada yeni taziye evi projelerimizi kısa süre içinde başlatacağız. Allah nasip ederse yıl sonuna kadar Battalgazi’mizde bu sayıyı 25 ila 30 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece hem personelimizin üzerindeki çadır kurulum yükünü azaltmış olacağız hem de taziye sahipleri misafirlerini daha temiz ve düzenli mekânlarda ağırlayabilecek. Elbette çadır sistemi tamamen ortadan kalkmayacak; özellikle dağınık ve uzak mahallelerde bu hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak yükün önemli bir bölümünü taziye evlerine kaydırarak daha pratik ve verimli bir hizmet sunmuş olacağız. Rabbim geçinden versin; ölüm hepimizin başında olan bir hakikat. Biz de belediye olarak hemşerilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kurduğumuz çadırlarda sobadan kömüre, odundan çay ve şekere kadar tüm ihtiyaçları taziye seti halinde ulaştırıyoruz. Bu hizmetlerde emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.