ASAYİŞ - 23 Ocak 2026 Cuma 09:49

İzmir’de dekoratif kemer faciasında 15 yıl hapis talebi

A
A
A
İzmir’de dekoratif kemer faciasında 15 yıl hapis talebi

İzmir’in Menemen ilçesinde, düğün salonu girişindeki dekoratif kemerin devrilmesi sonucu doktor Mehmet Fatih Baltacı ve eşi Güler Baltacı’nın hayatını kaybettiği davada mütalaa açıklandı. Savcı, kemerin devrilmesinde kusurlu bulunan işletmeci hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.


Olay, 25 Mayıs’ta Yahşelli Mahallesi’ndeki düğün salonunda meydana geldi. Bir anaokulu, velilere yönelik kahvaltı organizasyonu düzenledi. İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Acil Tıp Kliniği’nde pratisyen Mehmet Fatih Baltacı ile eşi Güler Baltacı da kızlarının gittiği anaokulunun etkinliğine katıldı. Program sonrası salondan çıkmak üzere kapıya yönelen çiftin üzerine, bahçe giriş kapısındaki dekoratif kemer devrildi. Çiftin yanındaki kızı olaydan yara almadan kurtuldu. Baltacı çifti, olay yerine gelen ambulanslarla Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Doktor Mehmet Baltacı ile İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Güler Baltacı yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden çift, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde toprağa verildi.


Karşıyaka 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık İsmet Ceylan, tutuksuz sanık G.C. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkında mütalaasını sunan savcı, devrilen kemerin altında kalarak can veren çiftin ölümünden sorumlu tutulan işletmeci İsmet Ceylan hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isterken, baba G.C. hakkında beraat talep edildi.



"Vicdanen kendimi rahatsız hissediyorum"


Duruşmada söz hakkı verilen tutuklu sanık Ceylan, yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ceylan, "Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgünüm. Vicdanen kendimi rahatsız hissediyorum." ifadelerini kullandı. Taraf avukatlarının savunma için süre talep etmesi üzerine mahkeme heyeti, Ceylan’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 19 Şubat tarihine erteledi.



İzmir’de dekoratif kemer faciasında 15 yıl hapis talebi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da otel personeline afet farkındalık eğitimi ve tatbikat AFAD Aydın İl Müdürlüğü tarafından turizm sektöründe görev yapan personele yönelik afet farkındalık eğitimi ile acil durum ekipleri eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında ayrıca gerçeğini aratmayan bir tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Didim ilçesinde gerçekleştirilen eğitim programında, afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler detaylı şekilde ele alındı. AFAD eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde, özellikle yangın, deprem ve diğer acil durumlara karşı alınması gereken önlemler ile doğru müdahale yöntemleri anlatıldı. Katılımcılara, kriz anlarında soğukkanlı hareket edilmesinin ve doğru iletişimin hayati önem taşıdığı vurgulandı Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerin de yer aldığı programda, acil durum ekiplerinin görev ve sorumlulukları hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Bir afet durumunda ekipler arası koordinasyonun nasıl sağlanacağı, tahliye planlarının nasıl uygulanacağı ve misafirlerin güvenli şekilde nasıl yönlendirileceği detaylarıyla aktarıldı. Eğitimlerin ardından gerçekleştirilen tahliye tatbikatında ise senaryo gereği acil durum alarmının verilmesiyle birlikte personel hızlı bir şekilde harekete geçti. Belirlenen toplanma alanlarına yönlendirilen katılımcıların, eğitimlerde aktarılan bilgileri sahada başarıyla uyguladığı gözlemlendi. Yetkililer, bu tür eğitim ve tatbikatların, özellikle yoğun insan sirkülasyonunun olduğu turizm tesislerinde riskleri en aza indirmek açısından büyük önem taşıdığını belirtti. AFAD Aydın İl Müdürlüğü’nün, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilinçlendirme faaliyetlerine aralıksız devam edeceği ifade edildi.