ASAYİŞ - 09 Eylül 2025 Salı 14:40

İzmir’de şehit düşen polislere son görev

A
A
A

İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan polis merkezine gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ve Polis Memuru Hasan Akın için şehit töreni düzenlendi. Cenaze namazını Şehit Hasan Akın’ın emekli imam babası Ferhat Akın kıldırdı.

Dün sabah saat 08.30 sıralarında, 16 yaşındaki E.B., Balçova Salih İşgören Polis Merkezi’nin önüne gelerek elindeki pompalı tüfekle polislere yönelik ateş açtı. Nöbet kulübesi yakınında bulunan polis memuru Hasan Akın ve Ömer Amilağ’ın vücuduna saçmalar isabet ederken, saldırgan kaçmaya başladı. Silah sesini duyan ve polis merkezinin üstünde bulunan lojmanda kaldığı öğrenilen 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir, silahını alarak aşağı indi. Kısa sürede aynı sokakta polis ekipleri tarafından kıstırılan saldırganla polis arasında çıkan çatışmada, Muhsin Aydemir ve sivil bir vatandaş yaralandı. Saldırgan da polis ekipleri tarafından bacaklarından vurularak etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirilirken, sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ve Polis Memuru Hasan Akın’ın şehit olduğu belirlendi. Saldırıda yaralanan Polis Memuru Ömer Amilağ ile sokaktaki bir vatandaş, sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralanan saldırgan E.B. de ambulansla Alsancak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İzmir’de şehit düşen polislere son görev

27 şüpheli gözaltına alındı

Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, 2 Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Saldırganın annesi, babası, 2 arkadaşıyla birlikte irtibatlı ve iltisaklı olduğu değerlendirilen 27 şüpheli, İzmir Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, saldırgan E.B.’nin bir hastanede sağlık görevlisi olarak çalışan babasının emniyetteki ilk ifadesinde, oğlunun son zamanlarda radikal davranışlar sergilediğini belirttiği öğrenildi. N.B., çocuğunun bilgisayar ve telefon başında çok fazla vakit geçirdiğini, bu konuda defalarca uyarıda bulunduklarını söyledi. Ayrıca oğluna, bu tavrını sürdürmesi halinde kendisini polise şikayet edeceklerini de dile getirdiklerini söylediği öğrenildi.

İzmir’de şehit düşen polislere son görev

Şehitler için tören düzenlendi

Meydana gelen saldırıda şehit düşen 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile Polis Memuru Hasan Akın’ın cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsilerin ardından ailelerine teslim edildi. Şehitler için Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camii’nde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, Sahil Güvenlik Hava Komutanı Tuğamiral Ertuğrul Şerbetçi, İzmir milletvekilleri ve siyasiler, şehidin meslektaşları, askeri ve sivil erkan katıldı. Törende şehit Muhsin Aydemir’in eşi Ebru Aydemir, çocukları Leyla ve Mert Aydemir ile şehit Hasan Akın’ın babası Ferhat Aydemir, annesi Fatma Akın, eşi Şule Akın, çocukları Esma ve Zeynep Akın yer aldı. Aileler ve mesai arkadaşları gözyaşlarıyla şehitlere veda ederken, cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

İzmir’de şehit düşen polislere son görev

Cenaze namazını şehidin imam babası kıldırdı

Saldırıda şehit düşen polisler için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını Şehit Hasan Akın’ın emekli imam babası Ferhat Akın kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehitlerin naaşları polis aracına bindirildi. Şehit Muhsin Aydemir’in naaşı defnedilmek üzere Işıkkent Polis Şehitliği’ne, Şehit Hasan Akın’ın naaşı ise Urla ilçesi Kuşçular Mahallesi Ova Mezarlığı’na götürüldü.

İzmir’de şehit düşen polislere son görev

Önder Aydın - Sinan Yeniçeri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin Büyükşehir Belediyesi ve MARSU ekipleri sahada seferber oldu Mardin’in Artuklu ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkilerken, oluşan su birikintileri ve taşkınlara karşı ekipler gün boyu yoğun bir çalışma yürüttü. Mardin Büyükşehir Belediyesi ile MARSU ekipleri, yaşanan olumsuzluklara hızlı bir şekilde müdahale ederek, vatandaşların mağduriyetini gidermek için adeta seferber oldu. Yağışların ardından özellikle düşük kotlu bölgelerde biriken sular, bazı cadde ve sokaklarda ulaşımı aksatırken, ekipler su tahliye araçları ve iş makineleriyle sahada aralıksız çalışmalara başladı. Yağışın ilk dakikalarından itibaren sahaya inen ekipler tıkanan mazgalları açarak, su baskınlarının yaşandığı noktalarda tahliye işlemleri gerçekleştirdi ve riskli bölgelerde tedbirler aldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin ile MARSU Genel Müdürü Murat Erçin ve beraberindeki görevliler, ekiplerden yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. İncelemeler sırasında sahadaki koordinasyonun önemine dikkat çekilirken, tüm birimlerin uyum içinde hareket ettiği vurgulandı. Yetkililer, özellikle ani bastıran sağanak yağışların altyapı üzerinde ciddi yük oluşturduğunu belirtirken, buna rağmen ekiplerin hızlı refleksi sayesinde olumsuzlukların büyümeden kontrol altına alındığını ifade etti. Su tahliye araçlarının etkin kullanımı ve iş makinelerinin desteğiyle kısa sürede birçok noktada biriken suların tahliye edildiği kaydedildi. Sahada görev yapan personelin zorlu hava şartlarına rağmen büyük bir özveriyle çalıştığı gözlendi. Yağmur ve çamura aldırış etmeden görevlerini sürdüren ekipler, vatandaşların günlük yaşamının en kısa sürede normale dönmesi için canla başla mücadele etti. Vatandaşlar da yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde daha büyük mağduriyetlerin önüne geçildiğini ifade etti. Bazı esnaf ve mahalle sakinleri, ekiplerin anında sahaya inmesinin önemli bir fark oluşturduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi görevlilerinden alınan bilgilere göre, yağışların etkisini sürdürme ihtimaline karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gerekli tüm ekipmanların hazır bulundurulduğu bildirildi. Vatandaşlara da muhtemel risklere karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapılırken, özellikle su birikintilerinin yoğun olduğu bölgelerde tedbirli olunması istendi. Mardin genelinde etkili olan yağışların ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi ve MARSU ekiplerinin koordineli çalışmasıyla birçok noktada hayatın normale dönmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Muğla MÜSİAD Muğla heyeti Ticaret Bakanı Bolat’ın da katıldığı istişare toplantısına katıldı MÜSİAD Antalya Şubesi’nin ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Nevzat Aykaç, Başkan Yardımcısı Yunus Manav ile önceki dönem başkanları Sayim Akdeniz ve Kazım Demir de katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda küresel ticarette yaşanan güncel gelişmeler, ihracatçıların sahadaki ihtiyaçları ve üretim ile yatırım ortamının güçlendirilmesine yönelik beklentiler ele alındı. Ayrıca Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. İş dünyasının karşı karşıya olduğu fırsat ve zorlukların doğrudan dile getirildiği toplantıda, sürdürülebilir büyümenin desteklenmesi, ihracat kapasitesinin artırılması ve Türkiye’nin küresel rekabet gücünün daha da güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Nevzat Aykaç, Antalya’da gerçekleştirilen istişare toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aykaç, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla düzenlenen toplantının iş dünyası açısından son derece verimli geçtiğini ifade etti. Toplantıda küresel ticarette yaşanan gelişmelerin detaylı şekilde ele alındığını belirten Aykaç, "İhracatçılarımızın sahada karşılaştığı sorunları ve beklentilerini doğrudan aktarma imkânı bulduk. Aynı zamanda üretim ve yatırım ortamının güçlendirilmesine yönelik görüşlerimizi de paylaştık" dedi. İş dünyası ile kamu arasında kurulan bu tür istişare mekanizmalarının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Aykaç, "Sürdürülebilir büyümenin sağlanması, ihracat kapasitemizin artırılması ve ülkemizin küresel rekabet gücünün güçlendirilmesi adına bu buluşmalar yol gösterici oluyor" ifadelerini kullandı.