GÜNDEM - 07 Nisan 2026 Salı 13:50

İzmirli taksicilerden DMD hastası Deniz Eymen için yardım seferberliği

A
A
A
İzmirli taksicilerden DMD hastası Deniz Eymen için yardım seferberliği

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, 40 yıllık taksi şoförü Mehmet Deniz Çopur’un DMD hastası torunu Deniz Eymen Efe için valilik onaylı yardım kampanyasına destek sundu. Oda Başkanı Erkan Özkan, tüm Türkiye’deki meslektaşlarına çağrıda bulunarak minik çocuğun tedavisi için destek istedi.


İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, odada ağırladığı Deniz Eymen Efe ve ailesine destek sözü verdi. Özkan, 40 yıllık taksici esnafı Mehmet Deniz Çopur’un (67) torununun nadir görülen bir kas erimesi hastalığı olan DMD ile mücadele ettiğini belirtti. Kampanyaya oda olarak destek verdiklerini ifade eden Özkan, İzmir Valiliği onaylı yardım sürecinin başladığını ve oda bünyesinde bir kampanya yürüteceklerini kaydetti.



Taksici esnafına destek çağrısı


Başkan Erkan Özkan, İzmir’deki 3 bin üye başta olmak üzere tüm Türkiye’deki taksici esnafına seslendi. Özkan, "İzmir Şoförler Odası büyük bir aile. Bu aile sorumluluğu altında bütün arkadaşlarımızdan küçük Deniz’e bir can suyu olmalarını rica ediyorum. Bu toplumsal bir görevdir. Kampanyanın sadece İzmir ile kısıtlı kalmayacağını, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Konya ve tüm Türkiye’deki meslektaşlarımızın bu aileye katkı koyacaklarından ümitliyim" dedi.



SMS ile bağış imkanı


Kampanyaya katılım yöntemleri hakkında bilgi veren Özkan, "İzmir Valiliğimizin onaylı kampanyasında SMS yoluyla da destek olunabiliyor. Vatandaşlarımız tüm operatörlerden ’DENIZ’ yazıp 9097’ye mesaj göndererek 100 lira bağışta bulunabilir. Bu damlalar birleşerek göl olacaktır. Tüm basın mensuplarına bu duyarlılığı gösterdikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Tedavi maliyeti 2,9 milyon dolar


Torunu için yardım isteyen dede Mehmet Deniz Çopur (67), hastalığın tek tedavisinin Dubai’de olduğunu ve 2 milyon 900 bin dolarlık bir maliyeti bulunduğunu kaydetti. Çopur, "Bizim bu parayı aile olarak toplamamız imkansız. Sayın başkanımız sağ olsun bize kapılarını açtı. Çok kişinin az parasıyla bu hastalığı yeneceğimize eminim. Tüm meslektaşlarımı ve vatandaşlarımızı desteğe çağırıyorum" diye konuştu.



Aile destek bekliyor


Deniz Eymen’in annesi Sahra Çopur, hastalığı çocuk 5 aylıkken öğrendiklerini ve 2 yıldır mücadele ettiklerini dile getirdi. Sahra Çopur, "Dünya genelinde onaylı tek tedavi Dubai’de yapılıyor. İlacın maliyeti çok yüksek olduğu için valilik onaylı kampanya başlattık. Lütfen Deniz Eymen’i yalnız bırakmayın" dedi. Baba Çağatay Çopur ise 2 aydır devam eden kampanya sürecinde taksici esnafının gücüne inandıklarını belirterek destek olan herkese teşekkür etti.



İzmirli taksicilerden DMD hastası Deniz Eymen için yardım seferberliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ "Kuluçka Programı Tanıtımı ve Girişimci Buluşmaları" etkinliği Trakya Kalkınma Ajansı tarafından girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini desteklemek amacıyla "Kuluçka Programı Tanıtımı ve Girişimci Buluşmaları" etkinliği düzenlendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen ve girişimci adayları ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kuluçka Programı’nın kapsamı, başvuru süreci ve sağlayacağı destekler detaylı şekilde anlatıldı. Programın, iş fikri olan girişimci adaylarının projelerini geliştirmelerine, mentörluk ve eğitim destekleriyle iş dünyasına hazırlanmalarına katkı sunacağı vurgulandı. Etkinlikte ayrıca, daha önce Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen benzer programlara katılarak kendi başarı hikayelerini oluşturan girişimciler söz aldı. Deneyimlerini katılımcılarla paylaşan girişimciler, iş fikirlerini nasıl hayata geçirdiklerini ve süreçte karşılaştıkları zorluklar ile kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları destekleri anlatarak genç girişimci adaylarına ilham verdiler. Programın sonunda Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından girişimcilere günün anısına plaket takdim edildi. Etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilirken, bölgedeki girişimcilik kültürünün güçlendirilmesine yönelik önemli bir toplantı olarak değerlendirildi.
Ankara Ticaret Bakanlığı, İzmir’de yerel ve zincir marketlerdeki haksız fiyat listesini tek tek açıkladı Ticaret Bakanlığı, İzmir’deki marketlere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde temel gıda ürünlerindeki fahiş fiyat artışlarını tek tek açıkladı. Ticaret Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Ticaret Bakanlığımızca yürütülen piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında; İzmir ilimizde faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlere yönelik denetimler gerçekleştirilmiş; patates, sivri biber, limon, ayva, çarliston biber ve elma ürünlerine ilişkin olarak tedarik zinciri boyunca oluşan fiyat hareketleri Hal Kayıt Sistemi üzerinden detaylı şekilde incelenmiştir. Yapılan incelemelerde; patates ürününün, İzmir ili Ödemiş ilçesinde faaliyet gösteren hal içi tüccardan 5 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 28,99 TL’den sunulduğu, sivri biber ürününün, Antalya ili Serik ilçesinde faaliyet gösteren üreticiden 50 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 249,99 TL’den sunulduğu, limon ürününün, Muğla ili Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren komisyoncudan 18 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 129,95 TL’den sunulduğu, ayva ürününün İran’dan ithal edilerek İzmir’de faaliyet gösteren hal içi tüccardan 30 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 225 TL’den sunulduğu, çarliston biber ürününün, Antalya ili Finike ilçesinde faaliyet gösteren üreticiden 48 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 199 TL’den sunulduğu, sivri biber ürününün, Antalya ili Elmalı ilçesinde faaliyet gösteren komisyoncudan 50 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 389,95 TL’den sunulduğu, golden elma ürününün, Balıkesir ili Gönen ilçesinde faaliyet gösteren üreticiden 30 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 99,99 TL’den sunulduğu tespit edilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, adı geçen işletmeler tarafından haksız fiyat artışı yapıldığı tespit edilmiş olup, gerekli idari yaptırımların uygulanması amacıyla konu Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na sevk edilmiştir" denildi.
Sakarya Sakarya’da 4 farklı uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen 4 farklı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra hassas terazi ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Adapazarı ilçesinde belirlenen adreslere 4 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ikamet ve üzerlerinde yapılan aramalarda; 14.21 gram metamfetamin, 4.15 gram skunk, 1 adet sentetik ecza, 0.30 gram sentetik cannabinoid, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 500 TL nakit para ele geçirildi. Yakalanan şahıslardan birinin yapılan GBT sorgulamasında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçundan 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si yürütülen soruşturma kapsamında, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ise infaz işlemleri için olmak üzere toplam 3 kişi, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.