EĞİTİM - 14 Mayıs 2026 Perşembe 14:27

Ödemiş’te öğrencilerin ’Yeşilfest’ heyecanı: Sağlıklı yarınlar için buluştular

A
A
A
Ödemiş’te öğrencilerin ’Yeşilfest’ heyecanı: Sağlıklı yarınlar için buluştular

Ödemiş 100. Yıl İlkokulunda düzenlenen ’Yeşilfest Sağlıklı Yaşam Festivali’ ile yüzlerce öğrenci ve veli, spor aktiviteleri ve eğitici etkinliklerle sağlıklı yaşamın kapılarını araladı.


İzmir’in Ödemiş ilçesinde, öğrencilere küçük yaşta sağlıklı yaşam bilinci aşılamak amacıyla geniş kapsamlı bir organizasyon gerçekleştirildi. Ödemiş 100. Yıl İlkokulu ev sahipliğinde; İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İzmir Yeşilay ve Yeşilay Sağlıklı Yaşam Ligi iş birliğiyle düzenlenen ’Yeşilfest Sağlıklı Yaşam Festivali’, renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılan Ödemiş İlçe Millî Eğitim Müdürü ve Ödemiş Yeşilay İlçe Başkanı Sunullah Desticioğlu ile Yeşilay ilçe yönetim kurulu üyeleri, öğrencilerle birlikte sağlıklı yaşamı destekleyen etkinliklere katıldı. ’Sağlıklı seçimler, mutlu yarınlar’ sloganıyla hayata geçirilen festival kapsamında kurulan istasyonlarda spor aktiviteleri, doğa ve sürdürülebilirlik çalışmaları ile konserler yer aldı.


Çocuklara dengeli beslenme, düzenli hareket etme, yeterli su tüketimi ve stres yönetimi gibi hayati konularda eğitimlerin verildiği festivalde, sosyal bağların güçlendirilmesi ve çevre bilincinin artırılması hedeflendi. Öğrenciler uzmanlar eşliğinde hem spor yaparak eğlendi hem de sağlıklı bir geleceğin temellerini oluşturan bilgileri uygulama fırsatı buldu.


Organizasyonun önemine değinen Ödemiş Yeşilay İlçe Başkanı Sunullah Desticioğlu, küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıkların bireyin tüm hayatını şekillendirdiğini ifade etti. Sağlıklı bir neslin yetişmesi için bu tür farkındalık projelerinin devam edeceğini belirten Desticioğlu, festivale ilgi gösteren tüm öğrenci, veli ve vatandaşlara teşekkür ederek sağlıklı bir gelecek çağrısında bulundu. "Haydi! Sen de katıl, sağlıklı ve mutlu bir gelecek için Yeşilfest’te buluşalım" sloganıyla düzenlenen etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.



Ödemiş’te öğrencilerin ’Yeşilfest’ heyecanı: Sağlıklı yarınlar için buluştular

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya’da oynanmasını istiyor Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ile oynayacakları final maçının daha önce ilan edildiği gibi Antalya’da oynanmasını istiyor. Son günlerde Ziraat Türkiye Kupası finalinin Antalya’dan alınmasına ilişkin kamuoyundaki tartışmalar nedeniyle Konyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet imzasıyla kulübün sosyal medya organlarından açıklama yapıldı. Açıklamada, finalde Antalya’da oynanacağının, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından haftalar öncesinden açıklandığı ve tüm planlamaların bu doğrultuda yapıldığı hatırlatılarak, "Son günlerde final müsabakasının oynanacağı şehrin değiştirilmesine yönelik çeşitli değerlendirmeler gündeme gelmektedir. Konyaspor olarak, daha önce ilan edildiği şekilde finalin Antalya’da oynanmasının doğru olacağını saygıyla ifade etmek isteriz. Trabzonspor Kulübü ile her zaman karşılıklı saygı ve dostluk çerçevesinde ilişkiler yürüttük, bugün de aynı anlayış devam etmektedir. Aynı şekilde Türkiye Futbol Federasyonu ile ilişkilerimiz de kurumsallık ve karşılıklı saygı temelindedir. Antalya; tesisleri, organizasyon gücü, ulaşım imkanları ve futbol atmosferiyle böyle büyük bir finale en uygun şehirlerden biridir. Final yerinin değiştirilmesini gerektirecek herhangi bir neden olmadığını düşünüyoruz. Temennimiz; fair-play ruhunun ön planda olduğu, dostluğun ve futbolun kazandığı örnek bir final atmosferinin yaşanmasıdır" denildi.
İstanbul Kağıthane’de yaz boyunca ilaçlama çalışmaları sürecek Kağıthane Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte ilçe genelinde sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Artan sıcaklıklarla birlikte çoğalma riski taşıyan sivrisinek ve haşerelere karşı belediye ekipleri, ilçenin dört bir yanında düzenli olarak sahada görev yapacak. Belediye bünyesinde görev yapan ekipler ve ilaçlama araçları; cadde, sokak, park, yeşil alan, dere yatakları, rögarlar, kanalizasyon hatları, süs havuzları ve su birikintilerinde periyodik ilaçlama çalışmaları gerçekleştirecek. Çalışmaların özellikle yaz aylarında vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla sürdürüleceği belirtildi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yaz dönemiyle birlikte ilaçlama çalışmalarının hız kazandığını belirterek, "Yaz aylarına artık girmiş bulunuyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle sivrisinek ve haşerelere karşı vektörel ilaçlama çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Üç ilaçlama aracımız ve ekiplerimizle her gün ilçemizin tüm mahallelerinde cadde ve sokaklarda çalışmalarımız devam edecek" dedi. Yetkililer, ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşların da bireysel tedbirler almasının önemine dikkat çekti. Özellikle su birikintilerinin sineklerin üremesi için uygun ortam oluşturduğu belirtilerek; bahçe, teras, ağaç dipleri ve çeşitli kaplarda biriken suların düzenli kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca hayvanlar için bırakılan su kaplarının sık sık değiştirilmesi ve kullanılmayan kapların kapalı tutulması gerektiği hatırlatıldı. Kağıthane Belediyesi, yaz boyunca ilçe genelindeki ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürecek.