ASAYİŞ - 28 Eylül 2021 Salı 16:27

Zeynep Aslan’ın ölümüne sebep olan sürücüye 5 yıl 6 ay hapis

A
A
A
Zeynep Aslan’ın ölümüne sebep olan sürücüye 5 yıl 6 ay hapis

İzmir’de, antrenman sırasında kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Karşıyaka Bisiklet Takımı sporcusu Zeynep Aslan’ın ölümüne ilişkin haklarında “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açılan sanıklardan Aslan’a çarpan kamyon şoförüne 5 yıl 6 ay 20 gün, diğer iki sanığa da 3’er yıl 4’er ay hapis cezası verildi.

İzmir’de, antrenman sırasında kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Karşıyaka Bisiklet Takımı sporcusu Zeynep Aslan’ın ölümüne ilişkin haklarında “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açılan sanıklardan Aslan’a çarpan kamyon şoförüne 5 yıl 6 ay 20 gün, diğer iki sanığa da 3’er yıl 4’er ay hapis cezası verildi.


Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcularından Zeynep Aslan, 14 Ekim 2020’de Menemen’de antrenman yaptığı sırada yol kenarında çalışma yapan kamyon ve iş makinesini sollayan Aycan Yörük’ün kullandığı kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından hazırlanan iddianamede, 3 sanık hakkında “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9’ar yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda ise kamyon sürücüsü Aycan Yörük, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şeride girmesinden dolayı “asli kusurlu” olarak belirlenirken, olay yerinde çalışma yapan kamyon şoförü İdris Karataş ve iş makinesi sürücüsü Mustafa Yaman, gerekli güvenlik önlemlerini almadıkları için “tali kusurlu”, bisiklet sporcusu Zeynep Aslan ise “kusursuz” olarak belirlendi.


Olaya ilişkin Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasına, sanıklar ve Zeynep Aslan’ın ailesi ile taraf avukatları katıldı.



“Sanık değil katil”


Zeynep Aslan’ın babası Reşat Kemal Aslan, sanığın daha önce bisikletlileri gördüğünü ifade ettiği halde hızlı sollama yaparak sonucunu öngörebildiği kurallara aykırılık nedeniyle en üst hadden cezalandırılmasını talep ettiğini söyleyerek, sanıklar hakkında indirim uygulanmamasını istedi.


Zeynep Aslan’ın annesi Nurten Aslan ise sanıkların en ağır cezayı almalarını talep ettiğini ifade ederek, “Onlar sanık değil katiller” dedi.



“Zeynep Aslan’ın bana çarpmasıyla bu olay meydana gelmiştir”


Kazada hayatını kaybeden Zeynep Aslan’ı kesinlikle görmediğini söyleyen sanık Aycan Yörük, “Orada kavşak olduğunu biliyordum. Kavşaktan dur levhasına uymayarak çıkan Zeynep Aslan’ın bana çarpmasıyla bu olay meydana gelmiştir. Eğer hızlı olsaydım aracın altına girerdi. Ayrıca aracımın sert yerine çarpmış olması nedeniyle vefat etmiştir. Başka bir yere çarpsaydı vefat etmeyecekti. Kendisini kesinlikle görmedim. Sürücülük hayatım boyunca her zaman trafik kurallarına uydum” diyerek beraatini talep etti.


İfadelerin ardından duruşmaya ara veren hakim, kararı açıkladı. Zeynep Aslan’a kamyonuyla çarparak ölümüne neden olan Aycan Yörük’e “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası vererek, sürücü belgesinin 1 yıl süreyle geri alınmasına karar verdi.


Olay yerinde çalışma yapan kamyon şoförü İdris Karataş ve iş makinesi sürücüsü Mustafa Yaman’a ise “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 3’er yıl 4’er ay hapis cezası vererek, sanıkların sürücü belgelerinin 6 ay süreyle geri alınmasına karar verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.