YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 18:10

TARIMDA İŞÇİ YEVMİYELERİ 24 TL

A
A
A
TARIMDA İŞÇİ YEVMİYELERİ 24 TL

Elbistan Ziraat Odası (EZO) Başkanı Mehmet Ali Bulut, tam gün çalışma ücretinin 24 TL olacağını bildirdi.
Elbistan`daki işçi yevmiyeleri ile zirai faaliyetlerin birim rakamları Elbistan Ziraat Odası Meclis Salonu`nda yapılan toplantı ile belirlendi. Tarım işçilerinin tam gün çalışma ücretinin 24 TL olarak tespit edildiği toplantıda sulu arazisini başkasına sürdürmek isteyenlerin de dönüm başı 18 TL ödemesi kararlaştırıldı. EZO Başkanı Bulut, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çavuşluk ücretinin de 24 TL olarak tespit edildiğini ifade etti. Bulut, şöyle konuştu:
``Oda Yönetim Kurulu`nun kararına istinaden ilçemizde 2012 yılı çalışma mevsiminde tarım işçilerinin 1günlük işçi yevmiyesi 24 TL olarak belirlenmiştir. Yatılı olarak gelen işçi için geliş ücreti işverene, gidiş ücreti ise işçiye aittir. 16 yaşından küçük işçi çalıştırılamaz. Bir işçi en az 8 saat çalışmak zorundadır. Açık kamyon ve kamyonetle işçi taşınamaz. İşçilerin zaruri ihtiyaçları işveren tarafından karşılanacaktır. İşçi 8 saatten fazla çalıştırıldığı takdirde her saat için 3 TL ücret ödenmesine karar verilmiştir.``
Tarım arazilerindeki zirai faaliyetlerle ilgili olarak da belirlenen rakamları açıklayan Bulut, ``Sulu arazide çift sürümünün dönümü 18 TL, kıraç arazide ise 16 TL olarak belirlenmiştir. Kültüvatör ve koplu çekiminin dönümü 9 TL, kürümlünün dönümü 7 TL, diskaronun dönümü 8 TL, tarla ilaçlama dönümü 5 TL, 1 Tonluk depoda bahçe ilaçlama 55 TL ve 400 LT depoda bahçe ilaçlama ise 35 TL`den ücretlendirilecektir. Bölgemizde çiftçilik yapan herkesin bu fiyatlara uyma zorunluluğu vardır.`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir