GENEL - 26 Şubat 2018 Pazartesi 14:21

Öğrencilere kayak eğitimi

A
A
A
Öğrencilere kayak eğitimi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan proje kapsamında Yedikuyular Kayak Akademisi’nde günde 60 öğrenciye kayak eğitimi veriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan proje kapsamında Yedikuyular Kayak Akademisi’nde günde 60 öğrenciye kayak eğitimi veriliyor.


Yedikuyular Kayak Akademisi’nde başlayan eğitimler haftada 5 gün sürüyor. Sabah 30 öğleden sonra da 30 olmak üzere günlük 60 öğrenciye kayak eğitimi veriliyor.


Yedikuyular Kayak Akademisi’ne getirilen öğrencilere profesyonel eğitmenler tarafından kayak dersleri veriliyor.


Kayak Akademisi’nde 14 Şubat 2018 tarihinde başlayan eğitimlerde Şehit Mıllış Nuri İlkokulu, Ziya Gökalp İlkokulu, Karacasu Vali Saim Çotur Yatılı Bölge Okulu, 12 Şubat İlkokulu, Cahit Zarifoğlu İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu, Dereli Mehmet Avşar İlkokulu, Dulkadiroğlu İlkokulu, Çakmacı Sait İlkokulu, Barbaros İlkokulu, Şehit Evliya İlkokulu, Sultan Bayazıt İlkokulu öğrencilerine kayak eğitimleri verildi.


Ücretsiz olarak verilen eğitimler sonunda başarılı olan öğrenciler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik ve Spor Kulübü’ne öğrencilerin aileleri ile görüşülerek lisanslı kayak sporcusu olarak kazandırılması sağlanacak.


Eğitimlere Saçaklızade İlkokulu, Reşit Gümüşer İlkokulu, Mimar Sinan İlkokulu, Rasim Özdenören İlkokulu, Kayabaşı İlkokulu öğrencileri ile devam edilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Vali Pehlivan ile Vali Yavuz, Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’ni ziyaret etti Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yenilikçi teknolojilerin ve ürünlerin geliştirilmesine ve ticarileştirilmesine destek olan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde incelemede bulundu. Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyarette Yenilik Merkezi Direktör Yardımcısı Bahittin Aslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yerel öncü bir merkez olan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde üretim aşamasındaki çalışmaları yerinde inceleyen Pehlivan ve Yavuz, çalışanlarla sohbet etti, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Valilerden meslek lisesine ziyaret Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, ayrıca Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve örnek proje çalışmaları gerçekleştiren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret etti. Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, özellikle genç nüfusa dönük donanımlı, kaliteli ve sürdürülebilir mesleki eğitim alanlarının oluşturulması ve geliştirilmesi gerektiği fikrinden hareketle kurulan okuldaki sınıf, atölye ve laboratuvarları inceleyerek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlere, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, İstanbul Mermerciler Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu 2. Başkanı Haluk Sekban ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.