GENEL - 12 Nisan 2019 Cuma 17:52

Vali Özkan: "Aksu Çayı berrak olacak"

A
A
A
Vali Özkan: "Aksu Çayı berrak olacak"

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Aksu çayının berrak bir şekilde akışı için çalışma yapılması talimatını verdi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Aksu çayının berrak bir şekilde akışı için çalışma yapılması talimatını verdi.


Valilik Fikret Kiraz Konferans salonunda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında sektörlerin 2019 yılı ödeneğinden aldıkları pay dağılımları, kurumların yaptığı harcamaları, biten projeler, devam eden projeler, ihale aşamasındaki ve başlamayan projeler konuşuldu.


Toplantıda, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İşleri (KASKİ) Genel Müdürü Özgür Özdemir’in sunumu sonrasında Vali Vahdettin Özkan, ’’Aksu çayı başta olmak üzere, ilimizde muhafaza edilmesi gereken nehirlerimiz var. Devlet Su İşleri ve KASKİ, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte bir çalışma yaparak onların korunması için bir gerekeni yapacağız’’ dedi.


Özkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne de çalışmalar için talimat verdi.


Aksu çayından berrak bir suyun akışı için iş planı yapıp, eylem planı ve maddeler halinde neler yapılacağına dair çalışma yapılması talimatını veren Özkan, ’’Kirleticiler kimler? Onlarla ilgili çalışma yapalım. Üretim ve istihdam yapan fabrikalara teşekkür ediyoruz. Devlette her türlü desteği veriyor zaten. Ama çevresel değerleri de muhafaza etmek gerekiyor. Bu konuda bize yardımcı olmayanlara da ceza yazacağız’’ diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bu fuarda lüks tekneler sergilenecek Göcek’te Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) ile D-Marin Göcek Marina işbirliğinde düzenlenen "5. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek" başladı. Lüks tekneler sergilenerek, yerli ve yabancı acentelere tanıtılıyor. Fethiye’nin Göcek Mahallesinde denizcilik sektörüne yeni soluklar kazandırmak amacı ile "5. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek" fuarı başladı. Ege ve Akdeniz’in deniz turizmini canlandırmak ve deniz yat turizmini öne çıkarmak için önemli organizasyonlarından kabul edilen etkinliğe farklı boylarda 52 lüks tekne katılıyor. Uluslararası yat kiralama firmalarının ve Türk firmalarının, yerli ve yabancı tekneyle bir araya gelerek oluşturulan fuarda, farklı su sporlarında kullanılan teknolojik aletlerde yer aldı. Fuarın açılış törenine İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, TYBA Başkanı Güneş Aysun, D Marin Genel Müdürü Bora Ergezgin ile yerli ve yabancı misafirler katıldı. TYBA Başkanı Güneş Aysun, yat turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. “Yabancı bayraklı teknelere ev sahipliği yapıyoruz” D Marin Genel Müdürü Bora Ergezgin, “Türk deniz turizm filosunun teknelerinin sergilenmesiyle birlikte farklı ülkelerden gelen brokırlarla beraber yabancı bayraklı teknelere ve mürettebatlarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu projede emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu. “Türkiye Turizminin Tanıtımına Katıda Bulunuyoruz” Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği’nin (TYBA) kurulması ve gelişim sürecini anlatan TYBA Başkanı Güneş Aysun, "Türkiye’de deniz ve yat turizminin gelişmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. Ticari yat sektöründe farklı taraflar arasında ilişkiyi arttırarak sektörün sorunları ve bunların çözümleri için projeler üretiyoruz” diye konuştu. "Fethiye ve Göcek bir çekim gücü haline geldi" Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, "Yerelde birçok oda ve derneklerimizle birlikte beraber hareket ediyoruz. Fethiye ve Göcek bir çekim gücü haline geldi. Uluslar arası prestijli dergilerde Fethiye turizm destinasyonlarında Türkiye’de birinci sıraya geldi. Fethiye’de bu yıl 2 milyon 200 bin turist hedefimiz var. Fethiye’de turizmi 12 aya çıkarabilmek için de Çin’de çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.
Afyon 8 kişinin öldüğü olayın duruşmasına basın mensupları alınmadı Afyonkarahisar’da 8 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı kazanın duruşmasına devam edilirken, mahkeme heyeti başkanı gerekçe göstermeden davaya basın mensuplarını almadı. Duruşmaya katılanlar ve avukatlar ise ısrarlara rağmen açıklama yapmaktan kaçındı. Kaza, Çay ilçesi çıkışında 22 Temmuz 2023’de meydana geldi. Berat K. (19) idaresindeki 03 M 5906 plakalı servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç yol kenarındaki şarampole düşüp ardından ağaçlara çarparak devrildi. Kazada, çalıştıkları kiraz bahçesinden dönen tarım işçileri Salih Akkuş, Ünal Can Akkuş, Güllüzar Balamut, Menekşe Cingöz, Neriman Turguteli, Huriye Köker, Perihan Bayar ve Aysun Çetin hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı. Kazanın ardından Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava bugün görülen 2. Duruşma ile devam etti. Dava 12 Temmuz’a ertelendi, Duruşmada sanık Berat K., mağdur yakınları ve avukatları hazır bulundu. Kamuoyunu yakından ilgilendiren davada mahkeme heyeti başkanı gerekçe göstermeden duruşmaya basın mensuplarına almayarak ‘basına kapalı’ ibaresi kullanarak mübaşire gazetecilerin alınmaması yönünde talimat verdi. Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonrası dava 12 Temmuz’a ertelenirken, tutuklu sanık Berat K.’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.