EĞİTİM - 24 Haziran 2021 Perşembe 11:11

Kahramanmaraş’ta öğrenciler YKS’ye kütüphanelerde hazırlandı

A
A
A
Kahramanmaraş’ta öğrenciler YKS’ye kütüphanelerde hazırlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 25 kütüphane yıl boyunca binlerce YKS adayının sınav hazırlığına ev sahipliği yaptı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 25 kütüphane yıl boyunca binlerce YKS adayının sınav hazırlığına ev sahipliği yaptı.


Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu YKS’ye girecek öğrencilere başarılar dilerken, “Öğrencilerimiz bu zorlu maratonu tamamlayarak artık sınav gününe yaklaştılar. Üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimiz bir yıl boyunca kütüphanelerimizde çalışarak yoğun emek harcadılar. Bizlerde öğrencilerimize ders çalışacak uygun ortam sağlamak için gayret sarf ettik. Çok çalıştılar inşallah emeklerinin karşılığını alma zamanı geldi. Son hafta öğrencilerimiz için en gergin, stresli ve yoğun geçen dönemlerdendir. Bizlerde bu dönemde onların yanında olarak destek vermeye çalıştık. Büyükşehir Belediyesi kütüphaneleri her zaman öğrencilerimize hizmet vermeye devam edecektir. Bizler her zaman onların yanındayız. İnşallah bu hafta sonu tüm öğrencilerimiz sınavlarından memnun şekilde ayrılacaklar” ifadelerini kullandı.


Üniversite sınavına hazırlık sürecinde kütüphanelerden faydalanan öğrencilerden Ahmet Cemalettin Yerli, “Lise son sınıf öğrencisiyim ve bu yıl YKS’ye gireceğim. Evde ders çalışmak için uygun ortam bulamadığım için sıkça kütüphaneleri kullandım. Burası ders çalışmamız için gayet güzel bir ortam var” dedi.


Ayşenur Türk ise, “Üniversite sınavına hazırlık sürecinde kütüphaneleri sıkça kullandım. Çünkü evde istediğim çalışma ortamını bulamıyordum. Ayrıca evde tek başıma çalıştığımda çok verim alamadığımı fark ettim. Ondan dolayı ders çalışmak için kütüphaneleri tercih ettim. Özellikle pandemi döneminde kütüphaneler bizler için çok faydalı oldu. Burada ders çalışan arkadaşlarımı gördükçe daha motive oluyorum ve ders çalışma isteğim artıyor. Üniversite sınavına girecek bütün arkadaşlarıma başarılar dilerim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.