SPOR - 03 Temmuz 2021 Cumartesi 18:20

Grand Prix Erkekler yarışı kentin zirvesiyle start aldı

A
A
A
Grand Prix Erkekler yarışı kentin zirvesiyle start aldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı ikinci etapta erkek sporcular start aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı ikinci etapta erkek sporcular start aldı. Ulu Camii önünden başlayan yarışmaya protokol ve vatandaşlar da katıldı. “Neutral Start” ardından yarışmaya başlayan sporcular 154 kilometre uzunluğunda zorlu bir parkurda pedallayacak.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet yarışması ikinci etabıyla devam ediyor. Erkek sporcularla düzenlenen ikinci etap, Tarihi Ulu Camii önünde başladı. Madalyalı Kavşak’a değin süren “Neutral Start” çok protokolün ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. “Germanicia Grand Prix” adı taşıyan bugünkü son yarış, Ulu Camii Meydanı başlangıcıyla, Andırın eski yolundan Edebiyat Yolu ve Göksun ilçesi güzergâhında gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi önünde tamamlanacak yarışmada, Türkiye başta olmak üzere Ukrayna, Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Malezya, İran, Özbekistan, Kuveyt, Bahreyn, Cezayir, Fas, Polonya, Irak, Hollanda ve Panama olmak üzere birçok ülkeden sporcu yarışıyor. Zorlu parkurun tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara 18.00’de madalyaları verilecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör start öncesi bisiklet yarışması ve Edebiyat Yolu ilişkisine de değinerek, “Edebiyat Yolu’muz ve uluslararası bisiklet yarışımızın ilgisi şu; yol özlemdir, yol beklemektir, yol ümittir, yol gözlemektir. Dolayısıyla şiir ve edebiyatın bu duygusuyla bisiklet sporunu bu güzergahta buluşturarak hem bisiklet sporunun gelişmesi hem de şiir ve edebiyatımızın ve başkenti olan Kahramanmaraş’ın hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 20 ülkeden 200 ün üzerinde sporcu bu yarışmaya katılıyor. Hemşerilerimizin ilgisi de son derece yüksek” dedi.


Vali Ömer Faruk Coşkun ise, “Edebiyat adıyla bilinen şehrimizde, Türkiye’de ilk kez düzenlenen edebiyatın ve sporun buluştuğu bu güzel organizasyonun haklı gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi ve alakasından son derece mutluyuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de rekabet dolu 19 Mayıs Hemsball Turnuvası tamamlandı Denizli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Hemsball turnuvası düzenlendi. 60 sporcu kıyasıya mücadele ettiği turnuvada dereceye giren sporcular ödüllerini aldı. Denizli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Hemsball Turnuvası düzenlendi. Merkezefendi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleşen "19 Mayıs Hemsball Turnuvası", yapılan final müsabakalarının ardından sona erdi. Yerel düzeyde sporu tabana yaymak ve bayram coşkusunu kortlara taşımak amacıyla düzenlenen turnuvada 60 sporcu madalya mücadelesi verdi. Farklı yaş gruplarından sporcuların katıldığı müsabakalarda, yarı final etaplarından itibaren rekabet seviyesi üst düzeye çıktı. Turnuvanın teknik kalitesini artıran en önemli unsur ise geçmiş dönemdeki resmi organizasyonlarda başarı elde etmiş isimlerin kortta yer alması oldu. Geçtiğimiz yıl Aydın ve İzmir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuların da turnuvada yer alması, genç sporcular için hem tecrübe hem de yüksek dozda rekabet ortamı sundu. 7 Farklı Kategoride Ödüller Sahiplerini Buldu Gün boyu süren zorlu ve yüksek enerjili karşılaşmaların ardından, 7 ayrı kategoride ilk sıraları alan ve kürsüye çıkmaya hak kazandı. Küçük kadınlarda Asel Su Erdoğan birinci, Azra Balhan ikinci, Elif Kuzucu üçüncü, Arife Damla Zoylan ise dördüncü oldu. Küçük erkeklerdae ise Burak Bilgili birinci, Kerem Pişken ikinci, Abdullah Kayan üçüncü, Metehan Çoban dördüncü oldu. Yıldız kadınlarda Cennet Ergür biirnci, Ayşenur Güneş ikinci, Melis Pişken üçüncü, Berra Kırboğa dördüncü olurken, yıldız erkeklerde Omar Muhsini birinci, Mervan Kaya ikinci, Olcay Özkan üçüncü, M. Emin Görünmez dördüncü olarak turnuvayı tamamladı. Genç kızlar B kategorisinde Cemre Opçin birinci, Gizem Su Arıkan ikinci olurken, genç erkekler B kategorisinde ise Hamza Somkaya birinci, Yunus Kayan ikinci, Mustafa Barış Yünek üçüncü oldu. Genç erkekler A’da ise Yunus Emre Deniz birinci oldu. Müsabakaların tamamlanmasıyla birlikte dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Organizasyon yetkilileri, turnuvada centilmence mücadele eden tüm sporcuları tebrik ederken; organizasyonun sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlayan hakemlere, antrenörlere ve salon personeline teşekkür etti.