YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 11:18

POLAT: "YENİ TEŞVİK YASASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

A
A
A
POLAT: "YENİ TEŞVİK YASASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`ün Yeni Teşvik Yasası ile ilgili Kahramanmaraş`ta yaptığı açıklamaları işadamları ve sanayiciler için müjde olarak kabul ettiklerini belirterek, Yeni Teşvik Yasasını dört gözle beklediklerini söyledi.
6 Şubat 2004 günü yürürlüğe giren 5084 sayılı Teşvik Yasası ve sonrasında 12 Mayıs 2005 tarihinde yürürlüğe giren Yatırım ve İstihdamın Desteklenmesine yönelik çıkarılan yasanın 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla sona erdiğini hatırlatan Polat, yasanın devam etmemesi halinde istihdam ve sanayi yatırımlarının sekteye uğrayacağını da daha önce dile getirdiklerini kaydetti.
5084 sayılı Teşvik Yasası`nın sona ermesinin üzerinden henüz 1,5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen işçi çıkarmaların başladığına şahit olduklarını anlatan Polat, Bakan Ergün`ün Yeni Teşvik Yasası ile ilgili açıklamalarını müjde olarak kabul ettiklerini söyledi.
Yeni Teşvik Yasasında 5. ve 6. bölgelere pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Polat, Elbistan`ın da 6. bölgede yer almasından dolayı yatırım ve istihdam yönünden yeniden bir canlanmanın yaşanacağına inandığını dile getirdi.
Polat, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
``6 Şubat 2004 günü yürürlüğe giren 5084 sayılı Teşvik Yasası ve sonrasında 12 Mayıs 2005 tarihinde yürürlüğe giren Yatırım ve İstihdamın Desteklenmesine yönelik çıkarılan yasa 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla sona ermişti. Çıkarılan bu teşvik yasaları sayesinde ülkemizdeki işsizlik sorunu ciddi bir azalma göstermiş ve çalışanları sigortalı istihdam etme sayısında çok ciddi bir artış olmuştu. Bu teşvikler sayesinde Anadolu`daki kobiler ve küçük işletmeler büyüme olanağı bulmuş ve büyük firmalarla rekabet etme fırsatını yakalar hale gelmişlerdi. Ancak, 31 Aralık 2012 tarihinde sona eren yasanın ardından, bizler işçi çıkarılmalarına şahit oluyoruz. Elbistan Organize Sanayi Bölgesi yakın bir zamanda faaliyete başlayacak. Böylesine önemli bir süreçte teşvik olmadan ne Elbistan`daki yatırımcılar ne de şehir dışındaki yatırımcılar bu bölgeye yatırım yapmazlar. Onun için sayın bakanın açıkladığı Yeni Teşvik Yasası, özellikle az gelişmiş bölgeler için büyük önem arz ediyor. Sanayici ve işadamlarının bu yasayı dört gözle beklediklerini biliyoruz ve bir an önce çıkmasını bekliyoruz.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son bir hafta içerisinde yol ve kaldırım çalışmalarına hız verdi. Ekipler, 8 mahallede kaldırım ve yol çalışması gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ihtiyaç duyulan her noktada çalışmalar yapılacağını ifade etti. İlçenin her köşesinde ulaşımın rahat ve güvenli olarak sağlanabilmesi ve vatandaşların taleplerinin çözüme kavuşması amacıyla Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın verdiği talimatlar doğrultusunda son bir haftada çalışmalarına hız veren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orduzu, Gülümuşağı, Toygar ve Alacakapı Mahalleleri’nde toplamda 5 kilometre stabilize yol serim; Yıldıztepe, Alacakapı, Toygar ve Battalgazi Mahalleleri’nde asfalt yama; Alacakapı, Hanımınçiftliği ve Zafer Mahalleleri’nde ise kilit parke taşı tamirat ve döşeme çalışmaları gerçekleştirdi; iki çalışma toplamda 3 bin metrekarelik alanda yapıldı. Başkan Taşkın: “İhtiyaç Neredeyse Ekiplerimiz Orada” Battalgazi’nin her sokağı, her caddesi için durmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Belediye olarak ilçemizin her noktasında vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve onların refahını artırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Battalgazi’mizin çeşitli noktalarında hızlı ve etkili bir şekilde yol bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Ekiplerimiz Orduzu, Gülümuşağı, Toygar ve Alacakapı Mahalleleri’nde stabilize yol serim; Yıldıztepe, Alacakapı, Toygar ve Battalgazi Mahalleleri’nde asfalt yama; Alacakapı, Hanımınçiftliği ve Zafer Mahalleleri’nde kilit parke taşı tamirat ve döşeme çalışmaları gerçekleştirdi. İlçemiz genelinde 40 cadde ve sokakta çalışmayı yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Yapılan çalışmalar ile birlikte, vatandaşlarımızın sokaklarında, caddelerinde daha konforlu bir ulaşım deneyimi yaşamasını sağlıyoruz. Her alanda ihtiyaç neredeyse ekiplerimiz orada çalışıyor. Mahallelerimizde çalışmalarımızı gerçekleştirirken vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak mağduriyetlerini gidermeyi hedefliyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak, ilçemizin her bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için; memnuniyeti ve konforu için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.