ÇEVRE - 09 Ağustos 2022 Salı 16:01

Elbistan’da 525 adet kınalı keklik doğaya salındı

A
A
A
Elbistan’da 525 adet kınalı keklik doğaya salındı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü’nden temin edilen 525 adet kınalı keklik doğaya salındı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü’nden temin edilen 525 adet kınalı keklik doğaya salındı.


2022 yılı ’Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Programı’ çerçevesinde Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Tesisinde yetiştirilen kınalı kekliklerden 525’i, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Elbistan Şefliği ekipleri tarafından Söğütlü Devlet Avlağı’nda doğaya salındı. Doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yere sahip olan kınalı kekikler, içinde tutuldukları kafeslerin açılmasıyla birlikte yeni yaşam alanlarına doğru kanat çırptı.


525 adet kınalı kekliğin bırakıldığı bölgenin de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Elbistan Şefliği ekiplerince sürekli denetim altında tutulacağı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Kitap Fuarı’nda ziyaretçi yoğunluğu Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fuar 5 Mayıs akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium’da gerçekleştirilen Ankara Kitap Fuarı’nda 350 yazar okurlarıyla buluşacak. 400’e yakın yayınevinin temsil edildiği fuarda imza, söyleşi, konferans ve panel gibi binden fazla etkinlik düzenlenecek. Okurları ile fuarda buluşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın Ankara’ya hareketlilik getirdiğini ifade etti. Gerçek bir kültür ve sanat havasının yaşandığını belirten Prof. Dr. Ünüvar, kitaplar arasında geçen coşkulu bir ortam yaşandığını belirtti. “Çok fazla kitap okunuyor ve basımı yapılıyor” Türkiye’de ‘çok fazla kitap okunmuyor’ iddiasını yanlış bulduğunu anlatan Prof. Dr. Ünüvar, “Aslında ben aynı kanaatte değilim. Çok fazla kitap okunuyor ve basımı yapılıyor. Müşterisi olmasa kitap basılmaz. Yazan birisi olarak görüyorum ki insanlar hem kitap alıyorlar hem de kitap okuyorlar. Okuyan ve kendisini sürekli geliştiren bir gençlik var. Burada da okurla yazarın buluşmasının da olduğu bir ortamdayız” ifadelerini kullandı. Okuyucularının getirdiği kitapları 2 saat boyunca imzaladığını aktaran Ünüvar, “Kitabım ile ilgili özellikle genç bir kitleden teveccüh vardı. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yazar yazdığı kitabının okunmasını istiyor. Okunuyor olması çok önemli bizim için. Marifet iltifata tabii. Bu iltifatı görüyoruz sağ olsunlar” dedi. “Efeli Hayriye” eserinin sahibi Sümer Tek ise yazdığı hikaye kitabına ilişkin, “Daha önceden yaşanmış olan öyküleri ve yaşamları anlatıyor. Anneannemin hikayesiyle ben ilk eserimi çıkartmak istedim. Anneannemin hayat hikayesi, Kayseri Karatay Kervansaray’da geçen bir öykü. 23 hikayeden oluşuyor. Gerçek yaşanmış öyküleri ve Anadolu irfanı ve kültürünü anlatan bir kitap” ifadesini kullandı. Stant görevlisi Elif Ceren Çakır ise ‘romantik’, ‘fantastik’ ve ‘gerilim’ konulu kitapların revaçta olduğunu söyleyerek, “Fiyatlar 100 liradan başlıyor ‘romantikler’ için. Klasikler daha ucuz genelde. 100 lira ve üzeri devam ediyor bu şekilde” dedi. “Her yaştan insana hitap ettiğimizi fark ettik” Stant görevlisi Nilsu Temel ise fuarın ilk gününün yoğun geçtiğini belirterek, “Bu bizi çok mutlu etti açıkçası. Her yaştan okuyucumuz ile karşı karşıyayız. Biz daha çok genç okuyucular ile karşılaşırız diye bekliyorduk ama her yaştan insana hitap ettiğimizi fark ettik. Çok güzel geçiyor fuar. ‘Fantastik’ daha çok tercih ediliyor. ‘Romantik’ ve ‘Bilim Kurgu’ olsun her türden gelen okuyucularımız mevcut. ‘4. Kanat’ kitabını çok sattık ve fazlasıyla seviliyor” açıklamasında bulundu.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu "Rapronak" adlı tiyatro ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Gençler Arası Tiyatro Yarışması Karadeniz Bölge Finali’nde ikinci oldu. Kastamonu Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Tiyatro Yarışması’nda dereceye girip Karadeniz Bölge Finali için Rize’ye gitmeye hak kazanan Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu "Rapronak" adlı tiyatro ekibi, bölgedeki diğer illerden gelen tiyatro gruplarıyla kıyasıya bir mücadele verdi. Gösterdiği performansla salona gelen sanatseverlerin takdirini toplayan ekip, jürinin oylaması sonucunda az bir farkla birinciliği kaçırarak ikinci oldu. Ekibin yönetmeni Sezer Güney, “Öncellikle fantastik bir oyun denedik. Diğer bütün ekipler normal skeç tarzı ve gündelik hayatların sorunlarını ele alırken biz fantastik bir dünya oluşturup gündelik hayatın sorunlarını ele aldık. Gündelik hayatın sorunu derken; kadına şiddet, hayvanlara şiddet, çocuk istismarları ve hayvan hakları gibi konuları biz fantastik bir dünyada, ’kişinin veya bireyin elinden duyguları alınırsa ne olur’ sorusu altında inceledik. Bu bizim en büyük farkımızdı ve bizi zaten başarıya götüren farklardan biri de fantastik oynamamızdı. Tabii çok zor. Makyaj, kostüm, dekor, ışık gibi işlevlerin hepsini aynı anda götürmen gerekiyor ve sahnede bir armoni oluşturması gerekiyor. Bundan dolayı biraz zorlandık. Ancak oynarken de seyirciden aldığımız geri dönüşler dahilinde de çok eğlenceli bir oyun oldu. Ekibimin de çok eğlendiğini düşünüyorum. Sanki popüler bir oyuncu gibi oyun bitiminde izleyicilerin fotoğraf çekinmeye gelmesi başarı hissi oluşturdu” dedi.