ASAYİŞ - 06 Aralık 2022 Salı 20:58

Kapkaççılar polisten kaçamadı

A
A
A
Kapkaççılar polisten kaçamadı

Kahramanmaraş’ta kapkaç yöntemi ile çalınan kadının çantası bulunarak sahibine edildi.

Kahramanmaraş’ta kapkaç yöntemi ile çalınan kadının çantası bulunarak sahibine edildi. Olayla ilgili iki kişi polis tarafından yakalandı.



Edinilen bilgiye göre olay, Dulkadiroğlu ilçesi Ballıca Mahallesi’nde meydana geldi. Büğlek Caddesi’nde kapkaç olayı olduğu ihbarı üzerine Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma başlattı. Ekipler, D.N. (30) isimli kadına ait kol çantasının kar maskeli ve motosikletli bir şahıs tarafından kapkaç yapmak suretiyle alındığını tespit etti. Şüpheli şahsın eşkalleri doğrultusunda bölgeyi ablukaya alan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri kısa sürede, çeşitli suçlardan 13 adet suç kaydı olan şüpheli M.K.’yi (27) olay yerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta kaçarken yakaladı. Ekipler şüpheli M.K.’den, mağdur kadına ait kol çantası ve çanta içerisindeki 340 gram ziynet eşyası ile 60 bin lira eksiksiz şekilde ele geçirildi. Polisin yaptığı araştırmada şüphelinin kapkaç olayını A.A. (28) isimli şahısla planladığını tespit ederek yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.