- 10 Aralık 2022 Cumartesi 10:46

Kahramanmaraş’ta engelli oğlu olan anne, hem üniversite bitirdi hem de kitap çıkardı

A
A
A
Kahramanmaraş’ta engelli oğlu olan anne, hem üniversite bitirdi hem de kitap çıkardı

Kahramanmaraş’ta bir anne, engelli oğlu olmasına rağmen üniversite bitirip yazar oldu.

Kahramanmaraş’ta bir anne, engelli oğlu olmasına rağmen üniversite bitirip yazar oldu.


Onikişubat İlçesi Fatihler Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk annesi 46 yaşındaki Hatice Güzel, oğlu 3 yaşındayken onun otizmli olduğunu öğrendi. Yaşadığı zorlu süreçleri kaleme alarak kitap çıkardı. Anne bu arada bir üniversite bitirip ikincisine başladı.


Otizmli oğlunun kendini güçlendirdiğini söyleyen Güzel, "Ben iki çocuk annesiyim ve 2 tane kitap yazdım. Oğlum şuan 20 yaşında. Evladımı rabbimin bir emaneti olarak görüyorum. Onun beni güçlendirdiğini, daha dik durmamı sağladığını düşünüyorum. Oğluma otizm tanısı konulduktan sonra, araştırmaya yöneldim. Araştırma yaparken birçok konu üzerinde kendimi geliştirdim. Daha sonra köşe yazarlığına başladım. İnsanlara nasıl katkıda bulunabilirim, bu konuda nasıl örnek olurum diye bir şeyler yapmaya karar verdim. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümü mezunuyum. Bu süreçte ilk kitabımın baskısı çıktı. Bu dönemde de İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünü kazandım ve halen okuyorum. Özel çocuklarımızla alakalı birçok konuyu araştıracağım" ifadesini kullandı.


Güzel, "Oğlum ben farkında olmadan beni geliştirdi. Beni güçlendirdi ve daha sağlam yere basmamı sağladı. Umarım diğer annelere de örnek olur. Asla pes etmesinler. Onlar bizlere Allah’ın verdiği bir emanet. İnsanlar farklı düşünebiliyor, kimileri ceza olarak görüyor, kimileri de emanet olarak görüyor. Sizler onu ceza olarak görürseniz kendinize aşağılara çekmiş olursunuz. Allah’ın bir emaneti olarak, bunu bir mükafat olarak görürseniz, Allah sizlere güç kuvvet veriyor ve çıktığınız yolda yardım ediyor" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul GençBizzTech 2026’da finale çıkacak 10 lise girişimi belli oldu Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen GençBizzTech 2026’da finale çıkacak 10 lise girişimi belli oldu. Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV) iş birliğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen GençBizzTech 2026 Bilim ve Teknoloji Temelli Lise Girişimcilik Programında final heyecanı başlıyor. Ülke genelindeki devlet fen liselerinden programa katılan yüzlerce ekip arasından seçilen 10 liseli genç girişim takımı, projelerini Türkiye finalinde jüri karşısında sunmaya hazırlanıyor. Bilim ve teknoloji odaklı girişimler geliştirme hedefi Öğrenciler; üreticilik ve problem çözme yetkinliklerinin gelişmesi, bilim ve teknoloji odaklı girişimler geliştirmeleri hedefiyle yürütülen program kapsamında girişimcilik, yapay zekâ, teknoloji ve iş modeli geliştirme alanlarında kapsamlı bir eğitim sürecinden geçti. Ekipler, eğitimlerin ardından projelerini geliştirerek değerlendirme sürecine katıldı ve Türkiye finalinde yer alacak 10 ekip belirlendi. Farkla alanlarda çözüm üreten projeler Tarım, sağlık, eğitim, lojistik, afet teknolojileri gibi farklı alanlarda çözümler sunan GençBizzTech 2026 finalistleri ise şöyle: Ordu’dan AGROGEN takımı, uydu verileri ve yapay zekâ ile çiftçilere kârlı üretim kararlarını sunan bir tarım destek sistemi geliştirdi. Samsun’dan SHIFT takımı, bitkilerin su ihtiyacını analiz ederek sulama süreçlerini optimize eden akıllı bir çözüm sunuyor. Sakarya’dan NEXTECH takımı, lojistik sektöründe sürücü güvenliği ve filo yönetimini tek bir sistemde birleştiren bir platform geliştirdi. Gaziantep’ten Quantum AI takımı, girişimlerin finansal sürdürülebilirliğini analiz eden yeni nesil bir değerleme modeli üzerinde çalışıyor. Kütahya’dan HIGGS takımı, göz damlası kullanımını kolaylaştıran bir medikal cihaz tasarladı. Mersin’den VitaSense takımı, hastaların hareket verilerini izleyerek riskleri tespit eden sensör tabanlı bir sağlık çözümü sunuyor. Konya’dan Virtual Biopsy takımı, yapay zekâ ile cilt lezyonlarını analiz ederek erken teşhise katkı sağlayan bir platform geliştirdi. Balıkesir’den Laboratuv-AR takımı, artırılmış gerçeklik teknolojisiyle fen deneylerini dijital ortama taşıyor. Antalya’dan NOVA takımı, deprem sonrası hızlı analiz yapılmasını sağlayan otonom enkaz tarama sistemi tasarladı. İzmir’den BrainTech takımı, beyin cerrahisi öncesinde kritik bölgeleri haritalayan yapay zekâ destekli bir çözüm üzerinde çalışıyor. Uluslararası sahneye açılan bir fırsat 9 Mayıs’ta gerçekleşecek Türkiye finalinde ekipler, er, projelerini jüriye sunarak dereceye girmek için yarışacak. Birinci olan ekip, Letonya’da düzenlenecek Avrupa’nın önde gelen girişimcilik festivallerinden olan GEN-E 2026’ya katılma hakkı kazanacak. Finalist ekipler, aynı zamanda uluslararası platformda projelerini tanıtma fırsatı elde edecek.