- 08 Şubat 2023 Çarşamba 15:04

O hastane ağır hasarlı

A
A
A
O hastane ağır hasarlı

Türkiye’yi sarsan büyük depremlerin ardından ağır hasar alan ve 4 yoğun bakım hastasının İHA muhabirleri tarafından kurtarıldığı hastanenin içi görüntülendi.

Türkiye’yi sarsan büyük depremlerin ardından ağır hasar alan ve 4 yoğun bakım hastasının İHA muhabirleri tarafından kurtarıldığı hastanenin içi görüntülendi. Özel hastanenin beton yığınına döndüğü, yoğun bakım ve yeni doğan ünitesindeki cihazların kullanılamayacak durumda olduğu ortaya çıktı.


Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Özel Mega Park Hastanesi yoğun bakımında kalan 4 hasta, binanın ağır hasar mahsur kalmış, bölgedeki İhlas Haber Ajansı Muhabirleri Turan Bulut ve Asım Çapacı tarafından kurtarılarak ekipler ve vatandaşlarla birlikte sağlık ekiplerine teslim edilmişti. Hastaneye giren İHA muhabirleri tarafından depremin şiddeti görüntülendi. Sarsıntının şiddetiyle hastanenin merdivenleri yıkılırken yoğun bakım ve yeni doğan ünitesinde de kuvöz ile hasta yataklarının sarsıntıdan birbirine girdiği görüldü.


İHA muhabiri Turan Bulut insanlık görevini yerine getirdiklerini belirterek, “Bölgedeki insanlar zor durumda. Binlerce kurtarma personeli çalışıyor. Haber çekerken fark ettik. Hastaları kurtardık. Önce insani olarak can kurtardık, sonra habercilik yaptık. Bütün İHA muhabirleri de bunu önceliyor. Biz de depremzedelere bir nebze olsun yardım ettiysek ne mutlu bize” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Stanimir Stoilov: "Avrupa hedefimizin peşinden koşmaya devam etmeliyiz" Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Antalyaspor maçının ardından, "En önemlisi tüm Göztepe ailesi olarak hep beraber olmamız ve son maçımıza kadar bu birlikteliğimizle hayalimizin, Avrupa hedefimizin peşinden koşmaya devam etmemizdir. Beraber olursak bunu kesinlikle başaracağımıza inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Göztepe, sahasında Antalyaspor’u 2-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, açıklamalarda bulundu. Maça iyi başladıklarını ve takımın duygusal olarak yeniden toparlandığını vurgulayan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, "Hızlı bir şekilde ilk golün ardından ikinci golü bulduk. Sonrasında yakaladığımız başka gol pozisyonları da oldu. Maçın ikinci yarısına aynı tempoyla başladık ve pozisyonlar bulmaya devam ettik. Oyunun bu bölümünde üçüncü golü de bulmamız gerekiyordu ancak çok fazla fırsat kaçırdık. Son on dakikada rakibimizin yakaladığı pozisyonlar da var. Bizim adımıza iyi bir maç olduğunu düşünüyorum; çünkü son maçlarda oyuncularım duygusal anlamda eksik kalmışlardı. Bugün ise bu duygularımız geri geldi. Her zaman bu duygularla ve hırsla oynamamız gerekiyor. Bu yüzden, maçın geneline baktığımızda kazanmayı kesinlikle hak ettiğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı. "Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ın ya da Trabzonspor’un kazanmasını umuyorum" Takım içindeki birlikteliğin ve sahaya yansıtılan mücadelenin önemine dikkat çeken Stoilov, "En önemlisi tüm Göztepe ailesi olarak hep beraber olmamız ve son maçımıza kadar bu birlikteliğimizle hayalimizin, Avrupa hedefimizin peşinden koşmaya devam etmemizdir. Beraber olursak bunu kesinlikle başaracağımıza inanıyorum. Maçtan önce bazı sıkıntılarımız vardı ama forma giyen oyuncular bu sıkıntıları sahada çözdüler. Oyuna sonradan girip katkı sağlamak zordur ama bugün oynayan herkes her şeyini verdi. Göztepe’nin kazanması için bütün oyuncular önemli bir mücadele sergiledi ve bu durumdan oldukça tatmin oldum. Bence en önemli şey, bugünkü yüksek enerjimizi ve hırsımızı ligin sonuna kadar diğer maçlara da yansıtabilmemizdir. Son maçlarda uzatmalarda yediğimiz goller nedeniyle çok fazla puan ve zaman kaybettik; bu bizim adımıza çok üzücüydü ancak burada kaybettiklerimizin telafi edileceğini düşünüyorum. Bizim için en mühimi, sonuna kadar hep beraber mücadelemizi sürdürmemiz ve hayalimizin peşinden koşmamızdır. Ayrıca Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ın ya da Trabzonspor’un kazanmasını umuyorum. Zaten onlar ligde de ön sıralarda bulunan takımlar, o yüzden bu durum açıkçası sürpriz değil" şeklinde konuştu.