- 25 Şubat 2023 Cumartesi 12:40

Kütüphaneciler deprem bölgesinde çocukları neşelendiriyor

A
A
A
Kütüphaneciler deprem bölgesinde çocukları neşelendiriyor

Sinop Dr.

Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi görevlileri, gezici kütüphane aracıyla deprem bölgesinde gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle depremzede çocukları neşelendiriyor.


Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki depremzede çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından çocuklar için deprem bölgelerinde başlatılan etkinliklere, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesine ait gezici kütüphane aracı da katıldı. Görevliler, çocuklarla birlikte oyunlar oynuyor, kitap okuyor, çizgi film izleyerek eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor.


Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde koordinatör olarak görevlendirildiğini ve bu alanlarda farklı illerden gelerek görev alan gezici kütüphane araçlarında yapılan etkinliklerin takibini yürüttüğünü ifade etti. Akarslan, “Kurum personelleriyle birlikte afetzede çocuklarımızın acılarını ve yaşadıkları travmayı unutturmak için bölgede ekibimiz seferber oldu. Çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerle, zengin kütüphanemizle ve hediyelerle onların gülümsemelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Kemaliye’de ahşap mimarinin korunması için akademik çalışma başlatıldı Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde, tarihi ahşap mimarinin korunmasına yönelik akademik çalışma başlatıldı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim görevlisi Türkan Sarp ve öğrencileri, ilçede özgün cephe özelliklerini koruyan yapılarda saha çalışması yürütüyor. Yaklaşık 1,5 ay sürecek çalışma kapsamında, orijinalliğini koruyan bir dükkânda ahşap ve metal aksamın temizliği ile koruma uygulamaları gerçekleştiriliyor. Öğretim görevlisi Türkan Sarp, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemaliye’de geleneksel cephe özelliklerini koruyan yapıların sayısının azaldığını belirterek, "Var olan orijinal cepheyi koruyan bir dükkân üzerinde çalışıyoruz. Amacımız, bu yapıların yeni malzemelerle değiştirilmesi yerine özgün haliyle korunabileceğini göstermek." dedi. Kemaliye’nin tarihi dokusunu yansıtan bu tür yapıların gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Sarp, çalışmanın örnek teşkil etmesini hedeflediklerini kaydetti. "Saklı cennet" olarak anılan Kemaliye, Fırat Nehri kıyısında ve Munzur Dağları eteklerinde yer alıyor. Tarihi evleri, Karanlık Kanyon ve Taş Yolu gibi doğal ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçe, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunuyor. Yetkililer, başlatılan çalışmanın Kemaliye’nin tarihi kimliğinin korunmasına katkı sağlamasını beklediklerini bildirdi.