GENEL - 27 Şubat 2023 Pazartesi 12:58

SASKİ, Elbistan’ın banyo ve tuvalet sorununu çözüyor

A
A
A
SASKİ, Elbistan’ın banyo ve tuvalet sorununu çözüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde afetzedelerin en acil ihtiyaçlarından banyo ve tuvalet sorununu çözüme kavuşturuyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde afetzedelerin en acil ihtiyaçlarından banyo ve tuvalet sorununu çözüme kavuşturuyor. İlçede yapılan banyolara termosifonlar yerleştirerek elektrik tesisatlarını çeken SASKİ, tuvalet ile konteynerlere içme suyu ve kanalizasyon hattı döşedi.


Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle hızla bölgeye ulaşan Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Elbistan ilçesindeki alt ve üstyapı çalışmalarına devam ediyor. İlçede günde ortalama 25, toplamda ise 450 içme suyu ve kanalizasyon arızasına müdahale eden SASKİ ekipleri, kamu kurumları dahil depremde zarar gören şebeke ve elektik tesisatlarını ise tamir ediyor.



Tuvalet ve banyolar hazır


Ekipler, afetzedelerin tuvalet ve banyo ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışmalar gerçekleştiriyor. Toplu yaşam alanlarında salgın hastalıklarının baş göstermemesi için 100’e yakın sabit tuvalet ve muhtelif konteynere içme suyu bağlayan SASKİ, kanalizasyon şebekelerini çekerek kullanıma hazır hale getirdi. Günde 20 noktaya tankerlerle su getiren ekipler, oluşturulan 25 banyoda sıcak su temin edecek termosifonlar koyarak elektrik ve kullanma suyu tesisatlarını çekti.


İlçenin yaralarını sarmak için büyük bir gayret ve özveri ile çalışmalarını aralıksız sürdüren SASKİ, elektrik kesintisi nedeniyle devre dışı kalan pompa istasyonlarına jeneratörler gönderdi. 7/24 çalışan 33 kişilik ekip, depremde patlayan yer altı isale hatlarını onarıyor.



Çalışmalar sürecek


Elbistan’da hayat normale dönene kadar çalışmaların devam edeceğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Makine parkımız, personellerimiz ve kurumsal potansiyellerimiz ile deprem felaketini yaşayan Elbistan’ı yalnız bırakmayacağız. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm gücümüzle sahadayız. Bir yandan enkaz kaldırma çalışmalarına devam ederken diğer yandan da altyapı şebekelerini onarıyoruz. SASKİ ekiplerimiz, halkın tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını temin etme noktasında içme suyu ve kanalizasyon hatlarını döşüyor, elektrik tesisatlarını çekiyor. Çok büyük bir afet yaşadık. Afet sonrasında anında koordine olup ekipleri bölgeye ulaştıran genel müdürlerimize, daire başkanlarımıza ve çalışmalarını sürdüren tüm personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Önce telefonu, sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddetti Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü uzun süreli kovalamacanın ardından kaza yapması sonucu yakalandı. Sürücü, ekiplere önce telefonunu daha sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddederken, 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde ekipler, T.Ö. yönetimindeki 06 EPM 741 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ihtarına uymayan T.Ö. kaçmaya başladı. T.Ö. uzun süren kovalamaca sonucu Kocasinan ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi 6309. Sokak’ta kaza yapması sonucu yakayı ele verdi. Ehliyetinin bulunmadığı öğrenilen T.Ö. ekipler tarafından gözaltına alınarak, polis aracına bindirildi. Ekipler tarafından alkol testi yapılmak istenen T.Ö. önce telefonunu daha sonrada kelepçesinin çözülmesi isteyerek, alkol testinin reddetti. T.Ö.’ye ‘dur ihtarına uymamak’, ‘ehliyetsiz araç kullanmak’, ‘alkol testini reddetmek’ ve Trafiğin İlgili Maddelerince toplamda 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Otomobil ise 60 gün süreyle trafikten men edilirken, ehliyeti bulunmayan T.Ö. alkol testini reddettiği için ehliyet başvurusunu 5 yıl sonra yapabilecek. T.Ö. hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan hakkında adli işlem başlatılarak, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.