YEREL HABERLER - 06 Nisan 2014 Pazar 12:21

Onlara Her Yer Karadeniz

A
A
A
Onlara Her Yer Karadeniz

Kahramanmaraş’ta yaşayan Karadenizli vatandaşlar, düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya geldi.
Liva Düğün salonunda düzenlenen 8. Dayanışma Gecesi, Trabzon, Rize, Samsun, Ordu, Artvinli olup Kahramanmaraş’ta yaşayan Karadenizlileri bir araya getirdi. Tulum ve kemençe seslerinin birbirine karıştığı gecede horon tepip, kolbastı oynayan Karadenizliler memleket özlemlerini giderip, gönüllerince eğlendi.
Yöresel Sanatçı Onay Şahin’in de seslendirdiği şarkılarla Karadeniz esintileri sunduğu gecede keyif dolu dakikalar yaşayan Karadenizliler, gecenin sonunda da çekilişle çeşitli hediyeler kazandı. Etkinliği düzenleyen isimlerden KSÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Karadenizliler gecesinin bu yıl 8’ncisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen yıl Reyhanlı saldırıları nedeniyle programı iptal ettiklerini anımsatan Dilber, şöyle konuştu:
“Kahramanmaraş’taki Karadenizlileri bir araya getirmek, kaynaşmak ve kültürümüzü yaşatmak için bugün toplandık. Buradaki insanları yılda bir defada olsa buluşturup eğlenmesini sağlamaktan mutluyuz. Samsun, Ordu, Giresun, Artvin’e kadar bütün Karadeniz sahilinden olan insanlarımız bugün burada. Kemençelerle, tulumlarla, horonlarla güzel bir gece geçirdik. 500 kişilik bir davetli topluluğumuz var. Etkinliğimize katılıp, bizleri yalnız bırakmayan tüm Karadenizlilere teşekkür ediyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da kedi ve köpek katliamı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 köpek ve 2 kedi zehirlendi. Hayvanlardan 3’ü yapılan müdahale ile kurtulurken, 4’ü telef oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehir, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer’in köpeğinin zehirlenmesine neden oldu. Köpeğini ölü bulan Sümer, evinin çevresinde ölü halde başka bir köpek ile bir kedi de buldu. Bölgede yapılan aramada Sümer’in komşunun 3 köpeği de zehirlenmiş halde bulundu. 3 köpek ise, sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 6 aylık Yoda isimli köpeği telef olan Gizem Sümer, "Ben Yalıçiftlik’e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölü köpekleri aldılar" diyerek hayvanların zehirlenmesine tepki gösterdi.