YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 15:49

ALKAN OKUL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
ALKAN OKUL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, ``Eğitimde başarıyı yakalamak zorundayız.`` dedi.
Müdür Alkan, kentte görev yapan okul müdürleriyle bir araya gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerini değerlendirdi. Kanaat dönemi başında alınan kararların sözde kalmayarak uygulanmasını isteyen Alkan, hafta sonu yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nda (YGS) alınması gereken tedbirler konusunda idarecileri uyardı.
Özellikle dönem sonuna doğru öğrencilerin sınav nedeniyle okullarını ihmal etmelerinin önüne geçilmesini isteyen Alkan, son güne kadar öğrencilerin okulda olması gerektiğine dikkat çekti. Alkan, şöyle konuştu:
``Kahramanmaraş`ta başarıyı yakalamak zorundayız, bu bizim öncelikli görevimiz. Hiç kimse başarıyı engelleyecek tutum ve davranış içinde olmamalı. Biz bir ekibiz ve ekip olarak koşmak zorundayız. Belki yorulacağız ama sonunda mutlu olacağız. Bunun için ne gerekiyorsa, kime hangi kuruma ne düşüyorsa katkı sağlamak bir görevdir.``
Okul öncesi eğitimin önemine de değinen Alkan, ``Okulöncesi okullaşma oranlarını arttırma adına yeni bir atılım daha yapmalısınız. Bu konuda hala, istediğimiz düzeyde değiliz. Ev ev dolaşarak velileri bu konuda ikna etmeli ve çocuklarımızı eğitime kazandırmalıyız. Bu konuda yaptığımız çalışmaları en geç hafta sonuna kadar bir rapor halinde bekliyorum. Diğer yandan okullarda sağlık açısından zararlı olan gazlı içeceklerin içilmemesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz. Bu konuya eğitim boyutunda engel olmalıyız.`` Diye konuştu.
Alkan toplantının son bölümünde okul müdürlerinden gelen soruları cevaplandırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir