GENEL - 04 Ocak 2020 Cumartesi 13:34

Kahramanmaraş’ta 100’üncü yıl etkinlikleri başladı

A
A
A
Kahramanmaraş’ta 100’üncü yıl etkinlikleri başladı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kahramanmaraş Kalesinde yapılan havai fişek ve lazer gösterisi tüm şehri aydınlattı.



Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek yüzlerce etkinlik 12 Şubat’a kadar sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması bekleniyor. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.


Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, "Anadolu’nun muhtelif yerlerinde görevim gereği bulundum. Gerçekten Türkiye’nin en büyük, en etkili, en coşkulu, en derin, en içten, en yüksek ruhu temsil eden mahalli kurtuluş bayramı Kahramanmaraş’ın kurtuluşu olan 12 Şubat’tır" dedi.



Kent merkezinde ve ilçelerinde onlarca etkinlik


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de "100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında hazırladığımız etkinliklerin bu şehirde yaşayan çocuklarımıza, gençlerimize, büyüklerimize, hanımefendilere ve beyefendilere dokunmasını, etki oluşturmasını istiyoruz. Kahramanmaraş’ımızı bir bütün olarak ele aldık ve tüm ilçelerimizde etkinlikler yapacağız" şeklinde konuştu.



12 Şubat’ta okullar tatil


Öte yandan, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 12 Şubat’ta okulların tatil edildiği açıklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.